Czuję się oszukany/a |
Autor |
Wiadomość |
waldinio
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-01-2010, 22:29 Czuję się oszukany/a
|
|
|
cześć, postanowiłem założyć taki temat bo takiego chyba nie ma...
jestem załamany... po dwóch tygodniach odkąd odebrałem samochód emocje opadły, teraz mogę podliczyć plusy i minusy
zaczne od plusów bo jest jeden duży ogólny: samochód jest swietny
a teraz minusy:
1. wydali mi samochód przy -15% stopniach mrozu z letnim płynem do spryskiwaczy przez co nawet silniczek był zamarzniety....
2. bluetooth - rozmawialiśmy albo inaczej, byłem przekonany że rozmawiamy o bluetoothie który jest przy kierownicy - co dostałem? jakiś allegrowy przykręcony do przedniego słupka w miejscu gdzie jest poduszka....
3. wczoraj mi padły czujniki cofania - wygląda na to, ze to też jakieś allegrowy, albo piszczy albo nie piszczy, jak daje wsteczny wczoraj mi jeszcze raz chociaż zapikało, dziś mi już w ogole nic nie pika...
4. listwa pokrywy bagaznika - zamawiałem w pakiecie wizerunkowym gdzie jest napisane
"1 Chromowana listwa pokrywy bagażnika" - przedwczoraj się cholerstwo odkleiło i co się okazało? ze mam zamontowane nie to Chromowana - MZ314104 tylko to Wygląd aluminium
(bez zdjęcia) - MZ314058 - zwykłe gumowe gówno ze srebnym czymś imitującym aluminium.... wydymali mnie...... :/
5. zamawiałem spojler na klape bagaznika, co mi dali? spojler zderzaka tylnego.... teraz mam sobie zapłacic 800zł za spojler na bagaznik... z jakiej racji mam płacic za niekompetencje doradcy który nie sprawdził dokładnie o jaki typ spojlera chodzi????
6. zamawiałem komplet chlapaczy przód, tył - nie dostałem ich bo podobno jak się ma listwy boczne to nie ma chlapaczy, gówno prawda bo patrze do akcesoriów a tam
"Komplet na przód, do samochodów z listwami progowymi. MZ314116"
czuje się naprawdę wydymany, oszukany i w ogole :/ napiszę chyba skargę do MMC a jak to nie pomoże to UOKIK zajmie się sprawą
BTW. z kim się dziś "ścigałem" w krakowie na turowicza - nowohucka aż pod prawie park wodny? jakiś srebrny sedan - przyznać sie |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 02-01-2010, 01:28
|
|
|
w sumie można się trochę wkurzyć ale na pocieszenie- są to w całokształcie pierdoły co nie znaczy, że masz się na to zgodzić |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-01-2010, 08:09
|
|
|
waldinio napisał/a: | zaczne od plusów bo jest jeden duży ogólny: samochód jest swietny
|
I to jest najważniejsze.
Jeżeli temat ma być pomocny to brakuje mi jeszcze tylko wzmianki gdzie odbierałeś auto.
Co do „ścigania” to takie zachowania na Forum nie sa mile widziane wiec o nich nie piszemy. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2010, 08:13
|
|
|
mkm napisał/a: | waldinio napisał/a: | zaczne od plusów bo jest jeden duży ogólny: samochód jest swietny
|
I to jest najważniejsze.
Jeżeli temat ma być pomocny to brakuje mi jeszcze tylko wzmianki gdzie odbierałeś auto.
Co do „ścigania” to takie zachowania na Forum nie sa mile widziane wiec o nich nie piszemy. |
odebrałem w RMFilipowicz, znalazłem na necie pare negatywnych opinii o tym salonie, mogłem wziać w MotoGabrze
[ Dodano: 02-01-2010, 08:15 ]
Pawcho napisał/a: | w sumie można się trochę wkurzyć ale na pocieszenie- są to w całokształcie pierdoły co nie znaczy, że masz się na to zgodzić |
może i pierdoły, ale to psuje całosc :/ |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-01-2010, 08:29
|
|
|
waldinio napisał/a: |
odebrałem w RMFilipowicz, znalazłem na necie pare negatywnych opinii o tym salonie, mogłem wziać w MotoGabrze
|
Wystarczylo poczytac nasze Forum...
To jedna i ta sama firma |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2010, 08:30
|
|
|
mkm napisał/a: | waldinio napisał/a: |
|
Wystarczylo poczytac nasze Forum...
To jedna i ta sama firma |
LOL no to niezle |
|
|
|
 |
Mr.U
Forumowicz Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
|
Wysłany: 02-01-2010, 11:29
|
|
|
waldinio, ciesz się, że
Cytat: | zaczne od plusów bo jest jeden duży ogólny: samochód jest swietny |
To najważniejsze. Ja odebrałem swojego parę dni temu i nie chce mi się nim jeździć. Hałas jak w tartaku i przyśpieszenie jak w przetrąconej syrence.
Co do Twoich zastrzeżeń w sprawie wyposażenia dodatkowego. To co ci padło, muszą naprawić, więc nie martw się na zapas. Najważniejsze że Ty tego nie zepsułeś
Co do reszty - zajrzyj na umowę - zamówienie (tą gdzie płaciłeś zaliczkę). Na koncu jest pozycja "Wyposażenie dodatkowe w cenie samochodu" i wymienione jest co ma być w aucie. Jeśli masz że spojler ma być na bagażnik, chlapacze i listwę jaką chciałeś to nie ma bata, musi być. Jeśli jednak masz napisane te rzeczy , które na aucie teraz są, to nic nie wskórasz. Umowa jest umowa. Przeczytaj dokładnie co stoi na papierze.
Co do letniego płynu to sprawdź też opony. Też są letnie |
W co pogrywa moja córa  |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-01-2010, 11:45
|
|
|
Z tego co piszesz to masz zastrzeżenia do obsługi i salonu a nie samochodu więc to nie ten dział. Powinieneś dołączyć się do litanii w dziale z ASO żeby ostrzec klientów na inne samochody a nie w dziale technicznym Lancer.
A tak w ogóle to zacznij z nimi rozmawiać na zasadzie ale to co Ci dali nie jest zgodne z umową (ustna umowa też jest wiążąca). Zażądaj doprowadzenia do stanu zgodnego z umowa (zmiana spojlera, chlapacze itd.). Rzecznik praw konsumenta też od razu powymyśla chętnie jakieś pisma dziwnej treści. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2010, 14:15
|
|
|
Mr.U napisał/a: | waldinio, ciesz się, że
Cytat: | zaczne od plusów bo jest jeden duży ogólny: samochód jest swietny |
To najważniejsze. Ja odebrałem swojego parę dni temu i nie chce mi się nim jeździć. Hałas jak w tartaku i przyśpieszenie jak w przetrąconej syrence.
Co do Twoich zastrzeżeń w sprawie wyposażenia dodatkowego. To co ci padło, muszą naprawić, więc nie martw się na zapas. Najważniejsze że Ty tego nie zepsułeś
Co do reszty - zajrzyj na umowę - zamówienie (tą gdzie płaciłeś zaliczkę). Na koncu jest pozycja "Wyposażenie dodatkowe w cenie samochodu" i wymienione jest co ma być w aucie. Jeśli masz że spojler ma być na bagażnik, chlapacze i listwę jaką chciałeś to nie ma bata, musi być. Jeśli jednak masz napisane te rzeczy , które na aucie teraz są, to nic nie wskórasz. Umowa jest umowa. Przeczytaj dokładnie co stoi na papierze.
Co do letniego płynu to sprawdź też opony. Też są letnie |
co do spojlera to troche dupa, bo dealer wpisał nr katalogowy spojlera na tylny zderzak, zobaczcie sobie w akcesoriach, na zdjeciu jest tez duzy spojler na bagazniku i o ten mi chodziło, dealer sam sie pomylił i sam wpisał nr katalogowy co by się nie pomylił o który spojler chodz w sensie duzy czy mały... mial sie nie pomylic a i tak wyszła z tego dupa... :/ |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3267 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 02-01-2010, 14:45
|
|
|
waldinio - trochę szkoda , że auto w takim stanie odebrałeś - trzeba było o razu reklamować, że to i tamto jest nie tak jak zamawiałeś . Teraz będą się na to powoływać . |
|
 |
Adam_T
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback
|
Wysłany: 02-01-2010, 15:09
|
|
|
Przeczytalem Twoje uwagi i nasuwa mi sie mysl, ze sam sobie jestes winien.
Przed odbiorem czegokolwiek sprawdza sie to, co sie dostaje z trescia umowy, z wczesniejszymi ustaleniami. Niektorzy nawet jechali na odbior z rzeczoznawca(co imho jest przesada), ale podstawowe sprawdzenie, to prawie obowiazek.
Tak wiec, zamiast żalić sie nam, jedz do sprzedawcy z kims wygadanym i domagaj sie tego, co zamowiles.
ps. Nowego silnika przez pierwsze ~1000km nie krecisz wysoko (wiecej jest w instrukcji) |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2010, 21:47
|
|
|
Adam_T napisał/a: | Przeczytalem Twoje uwagi i nasuwa mi sie mysl, ze sam sobie jestes winien.
Przed odbiorem czegokolwiek sprawdza sie to, co sie dostaje z trescia umowy, z wczesniejszymi ustaleniami. Niektorzy nawet jechali na odbior z rzeczoznawca(co imho jest przesada), ale podstawowe sprawdzenie, to prawie obowiazek.
Tak wiec, zamiast żalić sie nam, jedz do sprzedawcy z kims wygadanym i domagaj sie tego, co zamowiles.
ps. Nowego silnika przez pierwsze ~1000km nie krecisz wysoko (wiecej jest w instrukcji) |
dzieki za uwagi ale sprawdzałęm samochód wg listy którą dostałem od Kiweara, widać nawet ta lista nie starczyła..
co do przebiegu to pierwszy 1000km mam juz za sobą |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-01-2010, 00:13
|
|
|
a widzisz, wczesniej na forum przed odbiorem lancera zadałem kilka pytań na co zwrócić uwagę i wg wydrukowanych punktów dodanych przez forumowiczów odbierałem auto < przycisk szukaj
punkt po punkcie zostało mi wyjasnione i pokazane gdzie co jest w aucie i gdzie sa dodatki które zamówiłem.
zresztą co do auta nie masz zarzutów tylko do serwisu który montował dodatki, nieudolnie (wnioskuję z postów) ale jednak, mod może duplikować lub przenieść posty do odpowiedniego działu,
no i fakt, sprawdz opony bo ja dostałem 21 stycznia na letnich hehehe
a i w taką pogodę to ostrożnie bo TVN Turbo czuwa a UWAGA PIRAT to mój ulubiony program
pozdrawiam i życzę szerokiej drogi oraz rozwiązania problemów z dodatkami |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2010, 00:15
|
|
|
samochód dostałem też na letnich oponach, wiedziałem przy kupnie ze będą letnie wiec zdąrzyłem się przed odbiorem zaopatrzyć w zimówki
UWAGA PIRAT to też mój ulubiony program można się nieżle uśmiać z tłumaczeń i kłótni z Panami mundurowymi |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-01-2010, 09:14
|
|
|
waldinio napisał/a: | UWAGA PIRAT to też mój ulubiony program można się nieżle uśmiać z tłumaczeń i kłótni z Panami mundurowymi |
Panowie litości - ten program jest chyba najgorszym programem na TVN Turbo. Tak kretyńskiego i nic niewnoszącego programu ze świeczką szukać po wszystkich kanałach... |
|
|
|
 |
|