|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Narty/Snowboard a nowy Lancer |
Autor |
Wiadomość |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-01-2010, 10:22 Narty/Snowboard a nowy Lancer
|
|
|
Witam
mam taki maly problem/dylemat, a mianowicie wybieram sie w gory i niechcialbym montowac bagaznika dachowego na sprzet narciarski, moze ktos z was montowal "kondomka" na narty/snowboard w miejscu podlokietnika w tylnej kanapie? i ewentulnie da mi namiar na takie cos i wskazowki jesli chodzi o montaz? Patrzylem jak ten podlokietnik wyglada i od srodka jest tam przykrecony na srube kawal plastiku a od strony bagaznika jest pelne obicie zrobione... czyli trzebaby ciac... czy ktos z was juz cos takiego kombinowal??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-01-2010, 11:42
|
|
|
Ja po prostu kładę oparcie, to węższe, prawe. jest na tyle szeroko, że spokojnie mieszczą się narty/snowboard. Wtedy bardzo wygodnie podróżują 3 osoby + sprzęt + bagaże. W zeszłym roku brałem bagażnik dachowy, ale na czas podróży był w bagażniku Przykręciłem dopiero na miejscu i zdjąłem przed drogą powrotną W przypadku 4 osób sprawa się komplikuje, ale myślę, że do takiego "kondonika" po środku i tak nie zmieścił by się sprzęt dla wszystkich...
PS. Jak bym miał jechać w więcej niż 3 osoby, to po prostu wypożyczyłbym boxa na dach. |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

|
Wysłany: 19-01-2010, 11:58
|
|
|
wlasnie nie chce boxu montowac, ale ostatecznie takie wyjscie tez istnieje, zalezy jaki samochod i 'kondomek" ale i 4 zestawy sprzetu wchodza oczywiscie wtedy wiazania trzeba odkrecic, ale to chwilka jest przeciez... a kondomek jest tanszy niz box, mniejsze spalanie, mniejsze prawdopodobienstwo porysowania dachu i mniejszy halas... nie chce w box inwestowac, zeby go raz w roku uzyc Dlatego najpier mysle o takim rozwiazaniu, jesli sie nie da to sie cos innego pomysli |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-01-2010, 12:07
|
|
|
Radassss napisał/a: | nie chce w box inwestowac, zeby go raz w roku uzyc |
Dlatego pisałem, żeby wypożyczyć, a nie kupować. Poza tym wrzucasz do boxa i nie musisz nawet odśnieżać, a do bagażnika to już należałoby trochę oczyścić... Bo Ci tylna szyba będzie od wilgoci parować A, sorry, paruje w Sportbacku, nie wiem jak w sedanie
Myślę, że zrobienie dziury i pokrowca w podłokietniku nie będzie takie proste, żeby wyszło i ładnie i funkcjonalnie... |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

|
Wysłany: 19-01-2010, 12:17
|
|
|
no wlasnie chyba profesjonalisci od tapicerek powinni sie tym zajac... ale swoja droga mam troche "focha" na mitsubishi ze nie pomysleli o tym, przeciez zadna filozowia zrobic ten plastik wyciagany razem z "cerata" z bagaznika (bo obiciem to ciezko nazwac ) i dac takie cos jako akcesoria dodatkowe, mieli by przyjamniej jednego klienta na to... czyli mnie a mysle ze wiele osob woli wozic "sprzet" w takich warunkach... narazie sie pozastanawiam nad tym rozwiazaniem... jesli nic nie wydumam to zostaje box albo "szyny" na narty na dach... mam jeszcze troche czasu |
|
|
|
 |
macior
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
|
Wysłany: 22-01-2010, 10:26
|
|
|
od 3 dni jeżdżę na nartach (lepiej późno niz wcale) ale problem mam i ja, bo musze zmieścić 2+2 osoby i sprzęcior - rozwiązanie z położonym mniejszym oparciem kanapy jest nie do przyjęcia z punktu widzenia moich małoletnich pasażerek;
zastanawiałem się nad mozliwością przebicia do kabiny "z kondomkiem" ale po pierwsze sprzęt wejdzie tylko dla dwójki dorosłych, narty dzieci mieszcza się w poprzek w bagażniku (na razie), a koronnym argumentem przeciw temu rozwiązaniu jest ewentualna crash-sytuacja: w przypadku mocniejszego najechania na mój tył narty wejdą do środka i zaczną pracować jak scyzoryki
moje rozwiązanie - box na dach |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-01-2010, 09:11
|
|
|
macior napisał/a: | zastanawiałem się nad mozliwością przebicia do kabiny "z kondomkiem" | ori wstawki na narty są testowane na crash sytuacje - dlatego są takie horendalnie drogie, więc powinny wytrzymać nietypowe testy. Przy najechaniu w tył wylecą przez przednią szybę. Do większości samochodów grupy VW jest do dokupienia, albo jest na wyposażeniu. Rozwinąć łatwo, ale zwinąć, żeby wszedł z powrotem do podłokietnika macior napisał/a: | moje rozwiązanie - box na dach | też tak mam na dłuższe trasy. Box zamontowany na stałe do bagażnika i montaż zajmuje na Outlanderze <5min. Na krótsze - przed zakupem Outlandera sprawdziłem, że narty nawet dla dorosłych wchodzą do bagażnika
Luk napisał/a: | Ja po prostu kładę oparcie, to węższe, prawe. jest na tyle szeroko, że spokojnie mieszczą się narty/snowboard. Wtedy bardzo wygodnie podróżują 3 osoby + sprzęt + bagaże. | Austria - przy jakiejkolwiek kontroli to HALT z uwagi na zagrożenie dla pasażerów. a jakikolwiek crash test - nie polecam. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
macior
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
|
Wysłany: 26-01-2010, 10:15
|
|
|
rezon napisał/a: | montaż zajmuje na Outlanderze <5min | eh... dobrze mieć relingi |
|
 |
|
|