|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
filtr paliwa gdi |
Autor |
Wiadomość |
laki-14
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1.8gdi 99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2010, 19:38 filtr paliwa gdi
|
|
|
Witam miski, mam krótkie pytanie gdzie dokładnie znajduje się filtr paliwa cari Gdi 98r, i ile jest tam miejsca jeśli ktoś wie ponieważ słyszałem że znajduje się w nęcę? w które jest słaby dostęp i mało miejsca, dzięki pozdro. |
|
|
|
 |
sylmak
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 GLX 16V 1998r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2009 Posty: 91 Skąd: legnica
|
|
|
|
 |
laki-14
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1.8gdi 99r
|
Wysłany: 25-01-2010, 21:19
|
|
|
dzięki, kupiłem filtr paliwa ale mechanik nie potrafił go odnaleźć więc tak filtr leży w bagażniku,poza ten filtr jest trochę duży więc może się okazać że być może źle kupiłem a jak pamiętam były trzy typy i każdy inny, ok pozdro. |
|
|
|
 |
sylmak
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 GLX 16V 1998r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2009 Posty: 91 Skąd: legnica
|
Wysłany: 26-01-2010, 21:43
|
|
|
Jeśli kupiłeś taki http://www.allegro.pl/ite...ma_1_6_1_8.html to jest on pod maską bezpośrednio pod skrzynką bezpieczników a jeśli ten drugi to do baku dostęp pod tylną kanapą. W obydwu przypadkach trzeba zastosować japońskie pozy aby je wymienić, ale wszystko jest do zrobienia . W przypadku filtra pod machą kanał dość dużo pomaga. |
_________________ Jazda to moja pasja |
|
|
|
 |
Siero19
Forumowicz
Auto: Carimsa 1,8 GDI 1998r.
|
Wysłany: 26-01-2010, 22:01
|
|
|
jak pisze sylmak, ten filtr znajduje sie pod maska bezposrednio za akumulatorem, zdejmujemy obudowe filtra powietrza, wyjmujemy trabe slonia, pozniej filtr weglowy, odsuwamy troche skrzynke z bezpiecznikami, i mamy troche miejsca by dosc dofiltra z gory, odkrecamy przewod, pozniej od dolu dochodzimy do dolnej czesci filtra, kanal niezbedny i odkrecamy przewod od dolu, nastepnie odkrecamy z gory mocowanie filtra, po czym skladamy wszystko w odwrotnej kolejnosci, ktos na forum pisal ze zajmuje to 3 godziny, ale dwoch moich kolegow zrobilo to w 30 minut, pozdrawiam |
_________________ GDI? a to diesel?? |
|
|
|
 |
bartekcari
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI LS 1997
|
Wysłany: 26-01-2010, 23:10
|
|
|
a ja to zrobilem bez kanalu i odkrecania kola
o wiele trudniej no ale nie kazdy ma kanal
trzeba w pewnym momencie przekrecic delikatnie filtr tak zeby z pionu przestawic go w poziom i wtedy mozna go jakos z wielkim trudem odkrecic mi to zeszlo 3 godziny ale jaka radosc ze sie udalo i to bez kanalu ;]
milej zabawy ;] |
|
|
|
 |
|
|