|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero duży przebieg |
Autor |
Wiadomość |
Umberto [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2009, 22:32 Pajero duży przebieg
|
|
|
post edytowałem- ponieważ ogłoszenia nie ma, więc nieaktualne.
Mam jednak pytanie czy pajero diesel z przebiegiem 250tys km to dużo jak na to auto? przynajmniej sprzedawca prawdę chyba podaje- auto z 2001.
warto zawracać sobie głowę takim egzemplarzem??
Chcę auto na 2,3 lata (przebieg roczny ok 20-25 tys) |
|
|
|
 |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
Wysłany: 18-01-2010, 16:56
|
|
|
ja napiszę tak przebieg (według mnie) nie jest też tak bardzo adekwatny do stanu auta,
mianowicie wolę autko od pierwszego właśiciela 9który w miarę dba) z przebiegiem 250tyś niż auto z faktycznym przebiegiem 100 tyś ale po warszawskim kurierze.
a i tak według mnie 200tyś to nie jest wiele pod warunkiem orginalności. |
|
|
|
 |
SoffCar
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID 2005
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 68 Skąd: Legionowo (prawie :)
|
Wysłany: 19-01-2010, 00:34
|
|
|
ja myślę, że to mały przebieg jak na ten wiek
sam kupiłem trzylatka ze 150 tys przebiegu i sobie chwalę
ważne, czy to rzeczywiście pierwszy właściciel, gdzie robił, jak robił auto.. czy coś robił?
diesel czy nie diesel pewne sprawy trzeba robić.. sprawdzać... wymieniać
zobacz co gość robił i kiedy, czy ma pojęcie, czy tylko olej wymieniał... żeby sobie kłopotu nie sprawić
acha i jeszcze jedno - to dosyć stare auto i jeśli będziesz chciał je sobie rzeczywiście wyszykować to trochę kaski włożysz... dlatego na 2-3 lata to chyba się nie opłaca
kup coś młodszego, będzie łatwiej sprzedać
no chyba, że potrzebujesz terenówki naprawdę, ale to ku sobie nissana - części znacznie więcej i tańsze, dużo więcej ludzi potrafi coś przy nim zrobić
Pozdrówki
S. |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 19-01-2010, 12:15
|
|
|
Ja kupiłem z P III 3,2 DID 2001 roku z 150 tys przebiegu.
Dlugo wcześniej oglądałem i widziałem i takie egzemplarze co miały tylko na liczniku 150 tys bo w środku i z zewnątrz wyglądały na ponad 250 tys... Co prawda cena była kusząca ale nie ryzykowałem. Były też takie sprowadzane z zagranicy, których nawet nie jechałem oglądać bo wydawały się podejrzane już po telefonie do sprzedawcy (głównie handlarza).
To PIII na które się finalnie zdecydowałem było polskie, salonowe i od drugiego właściciela który wydawał się dbać o auto a ponieważ był to jego 2 czy 3 samochód przebieg wyglądał na prawdziwy. Poza tym skóry, plastyki, kierownica, gałka zmiany biegów, dywaniki itp w idealnym stanie. Nadwozie ok, żadnych wycieków z silnika, równe łączenia blach... Wszystko to sprawiło że uwierzyłem w przebieg i jak na razie jestem z zakupu zadowolony. Jakby mi się wtedy trafił egzemplarz od 1 właściciela z 220 tys przebiegu, i z rozmowy z nim wynikałoby że zna się na autach i dbał o nie, to też bym się długo nie zastanawiał. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
lagerboy
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3.2 did 2001
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 30 Skąd: karpacz
|
Wysłany: 04-02-2010, 22:58
|
|
|
a ja mam pajero z rajchu.. rok 2001 i przebieg 150 tys.. ksiazka serwisowa prowadzona na biezonco i do samego konca potem jeden wpis z serwisu z w polsce... chcialem tylko dodac ze te samochody za granica nawet przy duzym przebiegu trzymaja dosc dobrze cene o ile byly serwisowane w autoryzowanej stacji obslugi... |
_________________ michas
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 05-02-2010, 07:42
|
|
|
A ja do swojego pajero mam dwie książki serwisowe jedna z mniejszym przebiegiem,a druga z większym-obydwie ze stemplami ludzie nie patrzcie na to,chybaa,że auto jest naprawdę z pełnego źródła.. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Kozini
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3.2 DID Long 2001
|
Wysłany: 05-02-2010, 16:54
|
|
|
Ja kupiłem w zeszłym roku w czerwcu Pajero 3.2 z 2001 roku z przebiegiem 230 tys. Po dużym przeglądzie u Zbyszkam2 śmigam aż miło i nic się nie dzieje |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 08-02-2010, 10:43
|
|
|
Hehe... Podkupiłeś mnie wtedy Kozini Pisząc wcześniej o PIII z przebiegiem 230 tys od pierwszego właściciela miałem na myśli właśnie Twoje auto. Jeszcze raz gratuluję udanego egzemplarza |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
|
|