ZLOT 2011 - co poprawić, czego brakuje? |
Autor |
Wiadomość |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2010, 12:38 ZLOT 2011 - co poprawić, czego brakuje?
|
|
|
Pytanie ogólne: Czego Wam brakowało na ostatnich zlotach, co moglibyśmy wziąć pod uwagę przy organizacji najbliższego. Oczywiście chodzi o rzeczy "do zrobienia". W pierwszym poście postaram się zebrać Wasze propozycje, o ile się pojawią.
Z mojej strony dobrym pomysłem byłoby oznaczenie organizatorów oraz ludzi "zorientowanych" i chcących pomóc innym kolorem koszulek. Mi tego brakowało (koszulki "organizator" były dobrym krokiem jednak kolor by się przydał).
1. Kolumna
2. Koszulki imienne / inne dla organizatorów
3. Kalambury
4. Konkursy dla pań
5. Konkursy grupowe/rodzinne
6. Ognisko
7. Dyskoteka
8. Wspólne zdjęcie
9. Megafon organizacyjny
10. Zawieszki na auta
11. Konkurs na auto zlotu
12. Hamownia
13. Krwiodawstwo
[edit by Forest]
Zapewne nie damy rady zorganizować wszystkiego co zaproponujecie, ale będziemy starali się wszystko pogodzić ze sobą. W tym poście jest jedynie zbiór waszych propozycji. |
_________________ Czarnula Ibiza Cupra 6L od 2011 -
był Czarnuch Colt CA5A 2011-2013
był Czerwony Outlander II 2010-2013
był Colt CJ0 2009-2011
 |
Ostatnio zmieniony przez mkm 12-09-2011, 23:39, w całości zmieniany 11 razy |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 20-09-2010, 12:49
|
|
|
Nie mogą mi niektórzy odżałować kolumny, więc urabiajcie władze miasta
O o i jeszcze ktoś robił ambaras o brak kalamburów
Z mojej strony, to o czego do końca nie mogliśmy dograć, to konkurencje czy zajęcie dla Pań. |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 20-09-2010, 12:58
|
|
|
wlasnie kolumna !! w 2011 musi byc !
druga sprawa, to super , ze w wilkasach byla mozliwosc nabycia koszulek przez osoby, ktore wczesniej sie na nie nie zapisaly |
|
|
|
 |
Yoshiko
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
|
Wysłany: 20-09-2010, 13:03
|
|
|
Koszmarek no chyba nie myślisz, że miałybyśmy szydełkować !!!!
Konkurencje dla nas przecież były tylko pań chętnych nie bardzo . Mogłyśmy przecież brać udział we wszystkich zabawach -przecież nie było rozgraniczenia ten konkurs to dla panów ten dla pań. |
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 20-09-2010, 13:12
|
|
|
1. Wspólny parking na cały dzień Tak by postawić autka razem z jakąś zawieszką z nickiem i móc powałęsać się i zagadać.
To taka tradycja ze spotów z UK. Dzięki temu dużo łatwiej się znaleźć wśród całej gromady
2. Koszulki zlotowe z nickiem na plecach? Znacznie łatwiej się zorientować z kim się rozmawia, bo identyfikatory są naprawdę małe i złośliwie się odwracają "do góry dnem".
3. Duży (pojemny) pub/restauracja czynna do późna w nocy zarezerwowana dla zlotowiczów na terenie zlotu... Ognisko, ogniskiem, ale taka alternatywa dla osób nie przepadających za "weselnym" typem celebracji byłoby bardzo OK, poza tym nie trzeba wtedy się wałęsać od domku do domku... |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
koszmarek

|
Wysłany: 20-09-2010, 13:14
|
|
|
No niby tak,ale garncarstwo czy modeliniarstwo... kurs na największą kluskę w kształcie Mitsubishi Eclipse
Tylko do kolumny to lepiej na początku zlotu póki większość jest trzeźwa.
[ Dodano: 20-09-2010, 13:32 ]
swinks_UK napisał/a: | 2. Koszulki zlotowe z nickiem na plecach? Znacznie łatwiej się zorientować z kim się rozmawia, bo identyfikatory są naprawdę małe i złośliwie się odwracają "do góry dnem". |
Każda koszulka musiałaby być inna przez co koszt koszulki wzrasta często o prawie 10zł. A jeśli dodamy do tego cenę dobrej jakościowo koszulki to ceny będą zbliżone do grudziądzowych chyba, że organizatorzy znajdą złoty środek, ale ja wolałabym dobrą koszulkę bez nicka niż z nickiem a taką którą po zlocie wyrzucę... Tak mi sie wydawa |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
yalook
Mitsumaniak 2300/KMM
Auto: Lancer 1.8 sedan 2008
|
Wysłany: 20-09-2010, 13:35
|
|
|
jak dla mnie było ciut za mało konkurencji sportowych zespołowych - do piłki nożnej dorzuciłbym jeszcze siatkóweczkę (a jeszcze lepiej siatkówkę plażową) i koszykówkę.
koszmarku: mimo to zlot w Wilkasach był udany |
_________________ Pozdrowienia dla wszystkich |
|
|
|
 |
Yoshiko
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
|
Wysłany: 20-09-2010, 13:44
|
|
|
Fajnie było by zorganizować coś na zasadzie potyczek rodzinnych sportowo-zręcznościowych, z tym że z podziałem na regiony. |
|
 |
koszmarek

|
Wysłany: 20-09-2010, 13:45
|
|
|
w plażówkę to nie było..hmm plaży
Ale jak ośrodek dysponuje to chętnie popatrzę Bo grać nie mogę. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2010, 14:04
|
|
|
Generalnie myślimy o wszystkich konkurencjach na zasadzie walk zespołowych.
Solowych konkurencji chcemy jak naj mniej. Myślimy że to będzie najlepsza integracja, a zlot ma to na celu.
Poza tym, konkurencje solowe przeciągają się w czasie, bo wiele osób startuje.
Co do kolumny, to pracujemy nad tym aby była z Bełchatowa do Pabianic. Droga prosta, i praktycznie bez świateł (50km i aż 3 sygnalizacje, które będziemy chcieli zabezpieczyć Policjantami, co by bez podziału dojechać) i w Pabianicach dodatkowa atrakcja, i powrót do ośrodka. Jako Promo w pabianicach załatwimy pierwszą stronę (jak się uda) w gazecie wraz z podaniem sponsorów, co chyba będzie bardziej przychylne dla nich jako reklama, a na tym polega sponsoring.....że dają, ale oczekują przynajmniej promocji/reklamy.....
Jeśli za daleko, to też proszę o info, ale zaznaczam że będzie to prostsze, bo jeden z pomocnych ludków posiada znajomości.... |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
|
Wysłany: 20-09-2010, 14:10
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: |
Jeśli za daleko, to też proszę o info, ale zaznaczam że będzie to prostsze, bo jeden z pomocnych ludków posiada znajomości.. | W tak zacnej kolumnie to czysta przyjemność |
_________________ __________________________________________
 |
|
|
|
 |
Radowan
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Sport
|
Wysłany: 20-09-2010, 15:40
|
|
|
Cytat: | druga sprawa, to super , ze w wilkasach byla mozliwosc nabycia koszulek przez osoby, ktore wczesniej sie na nie nie zapisaly |
Ja nie mam wcale Nie wystarczyło...
Moje uwagi:
-więcej integracji na parkingu i gier zespołowych (jak dla mnie siatkówka)
-ognisko, jako ważna rzecz
-kolumna jak najbardziej
-POGODY!!!!!!
Marzyłaby mi się jeszcze hamownia i inne serwisowe bajery, ale domyślam się, że z tym kłopot by był |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2010, 18:17
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | 1. Wspólny parking na cały dzień Tak by postawić autka razem z jakąś zawieszką z nickiem i móc powałęsać się i zagadać.
To taka tradycja ze spotów z UK. Dzięki temu dużo łatwiej się znaleźć wśród całej gromady
2. Koszulki zlotowe z nickiem na plecach? Znacznie łatwiej się zorientować z kim się rozmawia, bo identyfikatory są naprawdę małe i złośliwie się odwracają "do góry dnem".
3. Duży (pojemny) pub/restauracja czynna do późna w nocy zarezerwowana dla zlotowiczów na terenie zlotu... Ognisko, ogniskiem, ale taka alternatywa dla osób nie przepadających za "weselnym" typem celebracji byłoby bardzo OK, poza tym nie trzeba wtedy się wałęsać od domku do domku... |
Pkt 1 jest z założenia
pkt 2 Ciężki do wykonania,bo zwiększa koszty
Pkt 3 jest jak najbardziej. |
|
|
|
 |
junior81
Mitsumaniak Adamo

Auto: VW POLO 9N 1.4 2003
|
Wysłany: 20-09-2010, 21:05
|
|
|
Mnie zabrakło wspólnej fotki zlotowiczów.
Może uda sie zorganizować jakiś megafon który będzie zwoływał na co ważniejsze punkty zlotu, takich jak fotka zlotowa. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 20-09-2010, 21:17
|
|
|
Kolumna do 20-30km maks - przynajmniej na ET w niemczech w sumie było ~30km w obiec strony.
Fotka jak najbardziej za ale na poczatku, bo na 2-3 dzien z rana jest awykonalna. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
|