|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 gdi 98r] Silnik kreci, nie odpala. Nagły problem. Pilne |
Autor |
Wiadomość |
STomasz7
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2010, 12:58 [1.8 gdi 98r] Silnik kreci, nie odpala. Nagły problem. Pilne
|
|
|
Witam.
Wszystko do tej pory było dobrze, pojechałem do miasta, zgasiłem Cari przed sklepem, wróciłem i juz nie opaliła, tylko kreci silnikiem lecz nie odpala...
Macie pomysły co może być przyczyna? może Immobilizer?
Sprawa pilna bo dziś miałem wracać z Danii do Polski i teraz mam problem
Teraz jadę ją przyholować i będę kombinował, pozniej poszukam coś na forum na ten temat, jak macie jakieś tematy o podobnym temacie to możecie wkleic link.
Z góry dziękuję za pomoc i jakiekolwiek sugestie.
[ Dodano: 08-11-2010, 23:30 ]
Dodam, że iskra na świecy jest, pompke też słychać, że pompuje pod maską...
Co dokładnie odcina immo? pompke w baku?
W jaki sposób sprawdzić czy pompka w baku działa tak jak powinna?
może jakieś inne sugestie, może to nie immo? CE gaśnie normalnie, bak zatankowany do pełna i przejechane jakieś 100km |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 09-11-2010, 00:13
|
|
|
jezeli CE gasnie to nie immo. ja mam problem z immo i jedyny sposob u mnie to postukac plytka immo ale wiem ze jezeli immo nie zalapie to CE zapala sie ponownie. Wiec musisz szukac przyczyny w innym miejscu. po za tym immo odcina pompe ktora mozna sprawdzic przez podlaczenie obejsciem do akumulatora. Na grodzi pod maska jest niebieska i czarna wtyczka tylko teraz nie pamietam ktora ta. Bys musial sprawdzic moje posty
Sorki ze tylko tak moge pomoc
powodzenia w rozwiazaniu problemu |
|
 |
STomasz7
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2010, 11:20
|
|
|
Witam.
Cari już jest ze mną w PL
A co się okazało? żadne immo, po prostu pompka w baku odmówiła posłuszeństwa...Na początku wystarczyło stuknięcie w nią i bez problemu dojechałem do Niemiec, 30 km od Świnoujścia zapalił się CE i silnik zgasł Pompka całkiem padła, o 22 w nocy znajomi z holowali mnie z Niemcowni Do Świnoujścia, rano zacząłem poszukiwania pompki i nie było to łatwe, chyba w 11 sklepie dopiero znalazłem wkład do pompki, we wszystkich poprzednich sklepach mieli z tym problem i twierdzili, że nie dostane tej części...
Koszt wkładu pompki paliwa z baku - 280zł |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|