Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
i-Pod zamiast zmieniarki...???
Autor Wiadomość
Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-10-2006, 00:16   i-Pod zamiast zmieniarki...???

Witam!
Wie ktos moze, czy majac i-Poda w samochodzie, mozna go podlaczyc do glosnikow w samochodzie - wykorzystujac fale... :? :?: :?: (...nie kabelek :!: :?: ) Ktos mi mowil ze tak, ale nie jestem pewien (znaczy nie dowierzam :mrgreen: ), a nie chce mi sie wtapiac kaski...
Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 28-10-2006, 01:32   

nie prosciej kupic za 10zl kasetoadapter z koncowka sluchawkowy jack i wpiac w to ipoda?
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 28-10-2006, 07:55   

Niby tak...ale chcialem uniknac wystajacego kabla :mrgreen: z radyjaa :mrgreen: :mrgreen:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 28-10-2006, 09:00   

aby uniknąć zabawy z kablem są transmitery FM, gdzie podpinasz ipoda do takiego transmiterka, a ten zamienia muze na fale radiowe na ustalonej przez Ciebie częstotliwości, a w radiu ustawiasz tą samą częstotliwość i odbierasz muzę jak zwykłą stację radiową.

Nie mam pojęcia tylko, jak jest z jakością tych fal i zakłuceniami.

tych transmiterów na alledrogo są tony.

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 12:36   

Chooper napisał/a:
Nie mam pojęcia tylko, jak jest z jakością tych fal i zakłuceniami.

Siema Wszystkim!
Apropo's ipoda w aucie.Ja akurat mam mini wpietego do radia w panelu czolowym mi to nie przeszkadza ale tez mozesz podpiac go na chinchach tylko tych z tylu radia powinno byc wejscie AUX IN chociaz nie wiem jakie masz radio, a tu bywa roznie.
Co do transmittera, nie warto powaga, polakomilem sie jakis czas temu na najprostszego transmitterado mini ktory ma jedna czestotliwosc i dupa...akurat na tej czestotliwosci jakies radio odbiera takze to nie na polskie realia.Co do zaawansowanych transmitterow, dzwiek jest znieksztalcony(niezbyt czysty) ale mozna go ustawic na dowolnej czestotliwosci to jest plus.Przykladowe ceny transmiter fm najprostszy ktora ja mialem to wydatek w tym momwncie ze 120 zl a ten zaawansowany okolo 230 popatrz na allegro.Bateria w podzie bardzo szybko sie wyladowuje z trnasmitterem takze ogolnie sie to nie oplaca jak trzeba miec jescze dodatkowo ladowarke w aucie a to dodatkowo szpeci i zasmieca auto kablami, a wiem z poprzedniej twojej wypowiedzi ze wolisz zeby nie bylo widac kabla.Twoj wybor.
Pozdrawiam
bwr

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2006, 15:00   

Dlatego IMO, kabel jest najlepszy, bo masz gwarancję, że nie będzie zakłuceń, i bedzie wolne gniazdo zapalniczki na ładowarkę od ipoda.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 28-10-2006, 15:16   

Mam oryginalne radyjko Mitsubishi PH-2000 -kaseciak :D , zmieniarki nigdzie nie moge dostac (oryginalnej Mitsu- w przystepnej cenie) dlatego zastanawiam sie nad kupnem I-poda...
Co do wyjscia mini to niestety nie mam go w panelu czolowym :? . A da sie po wpieciu mini z tylu radyjka wypuscic kabel gdzies np. "kolo nog" (tam gzies na dole :mrgreen: :mrgreen: )???
Pozdrawiam

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 15:36   

Robson86 napisał/a:
A da sie po wpieciu mini z tylu radyjka wypuscic kabel gdzies np. "kolo nog" (tam gzies na dole )???

Pewnie ze mozna, kwestia sprytu, poprowadznie kabla juz jest najmniejszym problemem:) wystarczy wyciagnac samą wtyczke popularnego "jack-a" z tapicerki lub wsadzic do schowka i tyle :)
iPod mini kosztuje mnie wiecej d 350 zl 4 GB na allegro tylko trzeba uwazac zeby nie dostac trefnego modelu tzn ze slaba lub wyladowna bateria.
pozdrawiam
bwr

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 28-10-2006, 15:52   

Dziekowa!
Aha-a nie oplaca sie bardzie kupiuc Mp3-playera??? (discman'a na mp3) :?: :?:
Pozdrawiammmm :D

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2006, 15:58   

a będziesz się bawił w zmiany kompaktów ?

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 16:03   

Chooper napisał/a:
a będziesz się bawił w zmiany kompaktów ?

Ale to ma też dobre strony - na CD wejdzie mnóstwo MP3 i płyt możemy mieć nieskończenie dużo pod ręką w aucie. W przenośnych odtwarzaczach MP3 ogranicza nas ilość pamięci (no chyba że rzucimy się na iPoda z 30GB dyskiem :mrgreen: ).

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-10-2006, 16:38   

To jak już to takiego discmana co płytki Data DVD, DVD RW itp. odtwarza bo jak na taką zapodać te 4.5 GB to już na trochę grania wystarczy...

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 16:50   

Witam.

Mam podobny dylemat z radiem - niestety ori kaseciak. Kupilem juz dobre pol roku temu transmiter za ok 30zl (nie wiem, skad te ceny 120zl o ktorych piszecie. W Media jest za max 60 zl) To byl model z mozliwoscia wyboru 3 fal, samo urzadzenie niewielkie i dzialalo na baterie + opcjonalnie kabel do zapalniczki. Generalnie nie bylo to to, czego oczekiwalem - wystepowaly zaklocenia, a w praktyce bateryjki nie starczaly na dlugo (ewentualnie zasilanie z zapalniczki, ale to juz lepiej kupic ta magiczna kasete, jesli w gre wchodza kable).

Moim zdaniem jest to zabawa niewarta zachodu. Przed kupnem wydaje sie to byc dobre rozwiazanie, jednak z czasem uzytkowanie staje sie meczace, w koncu podczas jazdy nie ma za bardzo mozliwosci bawienia sie malymi guziczkami w ipodzie (mp3 - playerze). Rozsadniej byloby zastanowic sie, jak podlaczyc nie-ori radio pod wyswietlacz...

Pozdrawiam.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2006, 17:42   

no ale nigdy nie słuchas tyle muzy na raz, żeby wozić powiedzmy 20 płyt, bo w mp3 to jest ok. śr. (5 mb) 150 * 20 = 3000 utworów. Nawet sie nie pamięta co sie ma gdzie przy tkiej ilości, a ipod np. 2 GB starcza na nagranie kawałków które w danej chwili najbardiej wpadają w nasze ucho, lub tych, które lubimy najbardziej

Ja osobiście korzystam z ipoda bardzo często (droga na uczelnię, do pracy, w samochodzie) i zmieniam sobie repertuar średnio raz w tygodniu.

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 17:55   

Tanpit napisał/a:
Mam podobny dylemat z radiem - niestety ori kaseciak. Kupilem juz dobre pol roku temu transmiter za ok 30zl (nie wiem, skad te ceny 120zl o ktorych piszecie. W Media jest za max 60 zl) To byl model z mozliwoscia wyboru 3 fal, samo urzadzenie niewielkie i dzialalo na baterie + opcjonalnie kabel do zapalniczki. Generalnie nie bylo to to, czego oczekiwalem - wystepowaly zaklocenia, a w praktyce bateryjki nie starczaly na dlugo (ewentualnie zasilanie z zapalniczki, ale to juz lepiej kupic ta magiczna kasete, jesli w gre wchodza kable).

Sory nie wspomnialem dlatego wyprowadzam z błędu...podalem ceny oryginalnych transmitterow griffina iTrip
sory :)

Odpowiedz do tematu