Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czy ktoś użytkuje Space Wagona 4x4 ?
Autor Wiadomość
Teodor 
Nowy Forumowicz

Auto: SpaceWagon 4x4 ???
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-09-2009, 18:13   czy ktoś użytkuje Space Wagona 4x4 ?

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich serdecznie.
Sytuacja rodzinna i mieszkaniowa zmusiła mnie do zmiany samochodu na 7 osobowy z napędem na cztery koła, i tu pojawia się mały problem ponieważ takich aut nie jest za dużo,
żadna terenówka nie wchodzi w grę, ponieważ oprócz walorów trakcyjnych potrzebuję samochodu do zgrabnego poruszania się po mieście, brałem pod uwagę Sharana 4motion ale nie uśmiecha mi się płacenie 10 tyś więcej tylko za znaczek VW na masce.
W związku z tym mam do was pytanie, czy warto kupować takiego Wagona 4x4?
Na co zwrócić uwagę przy oględzinach, czy nie ma problemów z napędem 4x4?
Upatrzyłem sobie takie autka:

Goczałkowice
Gniezno
Przemyśl

w związku z tym moja prośba, czy któryś z mitsumaniaków mieszka może w tych rejonach, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł rzucić okiem na ww miśki, tego pierwszego z Goczałkowic jadę oglądać jutro, wygląda na najbardziej zmiętego ale pozory mogą mylić, bardzo proszę pomóżcie

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 22-09-2009, 00:03   

Szkoda, że potrzebujesz 4x4 bo z chęcią odstąpiłbym swojego :D

Teodor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-09-2009, 07:15   

gdybym nie potrzebował 4x4 to pewnie w ogóle nie brałbym go pod uwagę,
czytałem Twoje posty skull i widzę że nie jesteś za bardzo zadowolony ze swojego wagona, napisz jak z dostępnością części takich jak tarcze, klocki, paski, amory i elementy zawieszenia.

szamcio11 
Forumowicz

Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Wysłany: 22-09-2009, 09:12   

ja swojego SW 4x4 uzytkuję juz trzy lata, i jestem bardzo zadowolony.
Jako że też kraków, zapraszam do oględzin ewentualnych
pozdr
J

skull 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2009, 09:40   

z dostępnością części jest OK i ceny też przystępne.W moim przypadku to największym problemem jest to,że mieszkam w małej mieścinie gdzie brak dobrych mechaników sama lamuseria :wink: To co mogę robię sam przy aucie bardziej skomplikowane operacje muszę szukać pomocy w większych miastach.Też nie brałbym pod uwagę MSW GDI żebym wiedział o nim to co teraz wiem :wink: Pytałem tu na forum,ale oczywiście wszyscy zachwalali że super auto :biggrin: Wszystko zależy od oczekiwań,ja jestem wymagający co do aut,nie ma dla mnie miejsca na takie przypadłości jak klepiące popychacze,puszczanie "bąków" z rana bo ten typ tak ma.Tak szczerze podsumowując MSW to auto komfortowe,funkcjonalne,ładne,ale dostępne tylko z silnikiem 2.4 GDI i to jest jego wielki minus. Ja ostatnio na jarany jestem strasznie na Hondę z silnikiem VTEC,pojeździłem jeszcze trochę to już całkiem zwariowałem na punkcie tej jednostki,to jest dopiero cudo inżynierów Japońskich,GDI do VTEC to jak gówno do cukierka :mrgreen: Tak żeby całkiem nie "wieszać psów" na silnikach GDI dodam,że ostatnio zmieniłem olej na 10W40 Shella i po przejechaniu nawet krótkiego odcinka popychacze wyciszają się do zera i kurna wtedy ładnie brzmi ten silniczek :)

Teodor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-09-2009, 18:05   

Dzięki szamcio, chętnie skorzystam,
ale chyba twój Wagon jest z drugiej generacji a mnie interesuje trzecia.
Byłem dzisiaj oglądać tego wagona w Goczałkowicach,
silnik zrobił na mnie dobre wrażenie, pracował równo i bezszelestnie, niestety auto nie wyglądało że posiada deklarowany przez właściciela przebieg, było trochę zmasakrowane, stuki w zawieszeniu, ślady korozji na nadkolach oraz felgach, brak jakichkolwiek rachunków na naprawy opisywane przez właściciela zniechęciły mnie do tego auta.
Jak wygląda sprawa korozji nadwozia i elementów zawieszenia oraz skrzyni biegów łącznie z tylnym dyfrem w waszych egzemplarzach? na wagonie który dzisiaj oglądałem widać było że rdza lubi ten samochód, sprawdzałem miernikiem i na wszystkich drzwiach poniżej listew była szpachla i nowy lakier, rdzawe naloty były także na wszystkich błotnikach, w ogóle cały spód był jakiś taki zardzewiały.
Natomiast bardzo przepadło mi do gustu wnętrze, bardzo dobrze rozplanowane, pomysłowe i wygodne siedzenia, auto prowadziło się dobrze, jest bardzo stabilny na drodze, cichy w środku, hamulce były słabe ale pewnie było to związane z tym że tarcze były zardzewiałe i tak zużyte że nadawały się tylko do wymiany, generalnie auto mi się podoba i podjąłem decyzję, chcę takiego, na pewno nie ten konkretny egzemplarz ale będę dalej szukał, do zimy mam jeszcze ponad dwa miesiące wiec na razie nie ma się co napalać,
cały czas liczę na to że znajdzie się jakiś mitsumaniak z Przemyśla lub Gniezna który mógłby oglądnąć te samochody, znalazłem jeszcze jednego w Olsztynie ale to już stanowczo za daleko

Harry79 
Mitsumaniak
Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Wysłany: 22-09-2009, 22:15   

Jeśli chodzi o 4X4 to najbardziej kompetentny o udzielenie wszelkich wskazówek będzie użytkownik takiego auta czyli Pan Marek Malik, który prowadzi także sklep z częściami do japończyków. Myślę, że Ci pomoże :wink: Tel. 422154402

skull 
Forumowicz

Wysłany: 23-09-2009, 10:37   

z tą rdzą to faktycznie coś jest,bo jak kupiłem swojego MSW na podwoziu było widać takie powierzchowne naloty rdzy,zwłaszcza przy różnego rodzaju złączach i śrubach.Przed zimą zrobiłem porządne czyszczenie i konserwacje podwozia.Na nadwoziu specjalnie nie ma korozji,można znaleźć najwyżej w takich miejscach jak pod uszczelkami drzwi,lub w moim przypadku wychodzi mi trochę w miejscu po przetarciu:wink: Oglądałem przed kupnem kilka MSW zagranicą i nie było widać oznak korozji nadwozia,gorzej wypadały Galanty z tego samego rocznika bo też brałem pod uwagę Gala Kombi i sporo oglądałem tych egzemplarzy to była nieraz masakra rudy żarł na potęgę :biggrin: Jak piszesz że ten co oglądałeś silnik pracował równo i bezszelestnie to pewnie albo dobrze rozgrzany albo coś już dolał sprzedawca jakiegoś Ceramizera :wink: Te jednostki GDI są co najmniej dziwne jak dla mnie,jak kupowałem swojego silnik nie wzbudził żadnych podejrzeń,po kupnie jeździłem nim jeszcze zagranicą przejechałem kupę kilometrów do Polski i wszystko było git.Może wina złego oleju bo po jakimś czasie zaczął mi klepać,dziwne obroty z rana i puszczanie bąków. Weź tu bądź mądry i wyczuj GDI przy kupnie :roll:

Teodor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-09-2009, 14:15   

Harry79 napisał/a:
Jeśli chodzi o 4X4 to najbardziej kompetentny o udzielenie wszelkich wskazówek będzie użytkownik takiego auta czyli Pan Marek Malik, który prowadzi także sklep z częściami do japończyków. Myślę, że Ci pomoże :wink: Tel. 422154402

Dzięki z kontakt Harry,
porozmawiałem sobie z Panem Markiem i teraz już wiem wszystko (prawie)

skull 
Forumowicz

Wysłany: 23-09-2009, 15:48   

nawet nie wiedziałem,że Pan Marek ma Space Wagona :) i co jakie ciekawostki dowiedziałeś się :)

Teodor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-09-2009, 17:56   

to co chciałem to się dowiedziałem, dostępnosć i cenę części, na co zwrócić uwagę przy zakupie i takie tam inne sprawy

[ Dodano: 25-09-2009, 12:35 ]
znalazłem takie porównanie w necie, zawsze wydało mi się że SW jest mniejszy od Galaxy, a tu proszę, taka niespodzianka, różnica nie jest taka duża.

Harry79 
Mitsumaniak
Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Wysłany: 03-03-2010, 20:49   

Fajne porównanie. Zwróćcie uwagę na wysokość do sufitu w II i III rzędzie w Wagonie a u konkurentów. Trzeci rząd w wagonie prawie jak drugi w cytrynie. :wink:

Odpowiedz do tematu