Powtarzająca się usterka tempomatu/czujnika prędkości. |
Autor |
Wiadomość |
mobista
Forumowicz BlackMobile.pl
Auto: Kia Cee'd
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2010, 23:06 Powtarzająca się usterka tempomatu/czujnika prędkości.
|
|
|
Witam!
Niedawno oddawałem Miśka bo pojawił się jakiś błąd silnika (czujnik prędkości). W serwisie usunęli błąd i problem zniknął. Niestety wczoraj się ponownie pojawił. Czy ktoś się z tym spotkał w swoim Miśku? Na co zwrócić uwagę w serwisie? |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 31-01-2010, 23:19
|
|
|
Jeżeli błąd się pojawił powtórnie, to na pewno w serwisie skasowali ci tylko kod błędu z komputera.
Musisz znów się do nich udać i powiedzieć, że znów masz komunikat o błędzie i żądasz definitywnego usunięcia usterki, a nie kasowania błędów w komputerze.
Poza tym, zerknij po naprawie co ci zrobiono (protokół odbioru auta z naprawy, książka gwarancyjna)
Pozdrawiam |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
Lestat
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 579 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 01-02-2010, 09:30
|
|
|
Zgadzam sie z marrok, podpieli sie kompem i usuneli blad...ciekawe czemu spuscili temat po brzytwie...
Prawdopobnie jest to czujnik na wale korbowym - VSC albo tego typu...sa jakies inne
anomalie oprocz kontrolki silnika - np nie naliczajace sie km przebiegu albo brak wskazan sredniej predkosci, albo predkosciomierz w pozyzcji 0 km/h? |
_________________ Nie wiem co napisać więc nie napiszę nic... |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 01-02-2010, 11:03
|
|
|
może wystarczy skalibrowć czujnik, w innym razie wymianan. |
_________________ ...biała strona mocy....
 |
|
|
|
 |
mobista
Forumowicz BlackMobile.pl
Auto: Kia Cee'd
|
Wysłany: 01-02-2010, 19:23
|
|
|
Wszystko jest ok oprócz tempomatu gdyby nie naliczał km byłoby miło tak potwierdzam ostatnio skasowano tylko błąd - wystarczyło tylko na ~3 tygodnie. Niestety na serwisie wyniknęła usterka klawisza sterowania lusterek (tzw. krzyżak), która w moim przypadku jest bardzo uciążliwa jestem na czwartek umówiony na sprawdzenie co jest nie tak i zamówienie przez ASO części do mojego Miśka. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 03-02-2010, 00:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|