Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Powtarzająca się usterka tempomatu/czujnika prędkości.
Autor Wiadomość
mobista 
Forumowicz
BlackMobile.pl

Auto: Kia Cee'd
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2010, 23:06   Powtarzająca się usterka tempomatu/czujnika prędkości.

Witam!

Niedawno oddawałem Miśka bo pojawił się jakiś błąd silnika (czujnik prędkości). W serwisie usunęli błąd i problem zniknął. Niestety wczoraj się ponownie pojawił. Czy ktoś się z tym spotkał w swoim Miśku? Na co zwrócić uwagę w serwisie?

marrok 
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Wysłany: 31-01-2010, 23:19   

Jeżeli błąd się pojawił powtórnie, to na pewno w serwisie skasowali ci tylko kod błędu z komputera.
Musisz znów się do nich udać i powiedzieć, że znów masz komunikat o błędzie i żądasz definitywnego usunięcia usterki, a nie kasowania błędów w komputerze.
Poza tym, zerknij po naprawie co ci zrobiono (protokół odbioru auta z naprawy, książka gwarancyjna)
Pozdrawiam

Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 01-02-2010, 09:30   

Zgadzam sie z marrok, podpieli sie kompem i usuneli blad...ciekawe czemu spuscili temat po brzytwie...

Prawdopobnie jest to czujnik na wale korbowym - VSC albo tego typu...sa jakies inne
anomalie oprocz kontrolki silnika - np nie naliczajace sie km przebiegu albo brak wskazan sredniej predkosci, albo predkosciomierz w pozyzcji 0 km/h?

pfx 
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Wysłany: 01-02-2010, 11:03   

może wystarczy skalibrowć czujnik, w innym razie wymianan.

mobista 
Forumowicz
BlackMobile.pl

Auto: Kia Cee'd
Wysłany: 01-02-2010, 19:23   

Wszystko jest ok oprócz tempomatu ;) gdyby nie naliczał km byłoby miło :D tak potwierdzam ostatnio skasowano tylko błąd - wystarczyło tylko na ~3 tygodnie. Niestety na serwisie wyniknęła usterka klawisza sterowania lusterek (tzw. krzyżak), która w moim przypadku jest bardzo uciążliwa :( jestem na czwartek umówiony na sprawdzenie co jest nie tak i zamówienie przez ASO części do mojego Miśka.
Ostatnio zmieniony przez mkm 03-02-2010, 00:12, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu