Mitsubishi Galant 2.0 16V sedan by Wawer |
Autor |
Wiadomość |
wawer82
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,0 16V 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Kwi 2008 Posty: 156 Skąd: Łomża
|
Wysłany: 26-10-2010, 22:12 Mitsubishi Galant 2.0 16V sedan by Wawer
|
|
|
Witam wszystkich!
Od dwóch latach mogę powiedzieć że jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka
Auto było sprowadzone z Niemiec. Data pierwszej rejestracji to grudzień 97. Sadzę że jest to jeden z pierwszych modeli Galanta tej generacji. Wiem od właściciela z Niemiec że auto przestało pół roku w Niemieckim salonie jako auto pokazowe. No właśnie wiec musiał się czymś wyróżniać. A wiec tak auto jest oznaczone naklejkami DTM EDITION... Co to oznacza? hmm cały czas usiłuje się tego dowiedzieć...
W 97 roku auto z salonu wyjechało na zawieszeniu Eibach, hmm zawieszenie to było montowane seryjnie w Galantach wersji SPORT EDITION dopiero od połowy roku 98 gdy zaczęto produkować wersje SPORT(na pewno od 98 ale miesiąca nie jestem pewny) a wiec podejrzewam że mój misiek był inspiracją do powstania wersji SPORT... Dodatkowo wnętrze jest wyklejone okleiną drewnopodobną co później było fabrycznie stosowane.
Nie wiem na jakich felgach wyjechał z salonu bo kupiłem go na zimówkach ale na pewno były ładne bo zaciski hamulcowe za nowości zostały pomalowane na czerwono i po 10 latach jak go kupiłem dalej były czerwone bez śladów rdzy
Pod względem technicznym nie odkryłem znaczących zmian które miałyby coś zmienić w osiągach.
Kilka fotek:

Pozdrowienia dla wszystkich Mitsumaniaków! |
Ostatnio zmieniony przez londolut 26-10-2010, 22:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 26-10-2010, 22:42
|
|
|
Galant bardzo ładnie sie prezentuje; wykleina drewnopodobna-wg mnie korzystniej wygląda to drewienko seryjnie montowane |
|
|
|
 |
edi567
Forumowicz
Auto: 1:24
|
Wysłany: 26-10-2010, 22:43
|
|
|
wawer82 napisał/a: | DTM EDITION... Co to oznacza? | prawdopodobnie twój galant to jakaś wersja sygnowana logiem wyścigów aut turystycznych za zachodnią granicą, może stąd zawieszenie Eibacha i czerwone zaciski... nie wiem |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23633 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-10-2010, 09:46
|
|
|
edi567 napisał/a: | prawdopodobnie twój galant to jakaś wersja sygnowana logiem wyścigów aut turystycznych za zachodnią granicą, może stąd zawieszenie Eibacha i czerwone zaciski... nie wiem | kolega ma racje
wawer82 napisał/a: | DTM EDITION... Co to oznacza? | Deutsche Tourenwagen Masters - w wolnym tłumaczeniu "wyścigi samochodów turystycznych"
Ale jak chcesz jest jeszcze druga opcja Diesel Tuning Machines
wawer82, fajnie, żeś zadowolony z autka, niech słuzy jak najdłużej bezawaryjnie. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
prelud
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord 2.4 TypeS
|
Wysłany: 27-10-2010, 22:20
|
|
|
podoba mi sie Twoj galant,mialem podobnego do Twojego,tyle ze z przodu zmienilem sobie zderzak ze sporta bo wyglada jeszcze bardziej agresywnie.Ciesze sie,ze nie narzekasz na galanta,bo to naprawde wdzieczne auto jak sie o nie dba. |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 - sprzedany |
|
|
|
 |
|