|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
350tys. bez wymiany oleju. |
Autor |
Wiadomość |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2010, 17:36
|
|
|
olej olej |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-02-2010, 17:41
|
|
|
Stare już. A jak zapytałem kuzyna co był na hamowniach przy kontroli jakości to mówi że raz ktoś zapomniał wymienić oleju to silnik się posypał. Oczywiście one tam na 110% chodzą przez cały czas przy testach no ale fakt faktem nie przetrzymał jednego interwału bez wymiany oleju. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2010, 22:56
|
|
|
Ten gość to jakiś sfrustrowany, były pracownik castrola, który prawdopodobnie za coś się mści i sieje ferment............ |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
|
Wysłany: 01-02-2010, 23:01
|
|
|
Bastek77 napisał/a: | Ten gość to jakiś sfrustrowany, były pracownik castrola, który prawdopodobnie za coś się mści i sieje ferment............ |
Ale ja to wrzuciłem, to prawda, bez komentarza, jako ciekawostkę, jako zarzewie dyskusji - ale broń Boże nie zgadzam się z takimi pomysłami. Jak facet chce jeździć na sadzy, niechże sobie jeździ, ja tam nie będę żałował pi*drzwi 200 raz na rok, żeby jednak dać się oszukać "olejowej mafii"... Jak z sadzą jest tak fajnie, to czemu nie pakują do silnika sadzy w workach, tylko leją olej? |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 01-02-2010, 23:11
|
|
|
Cytat: | sadzy w workach, tylko leją olej? | marketing. Sadze trudniej sprzedac A olej - to brzmi dumnie! |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2010, 00:02
|
|
|
..........i do tego te wszystkie molekuły, bazy, frakcje i mamy gotowy produkt za 200zł za 4 literki:)no i jeszcze dobra nazwa np. castrol edge, to jest to, jak dumnie brzmi |
|
|
|
 |
SZYNA
Mitsumaniak a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
|
Wysłany: 08-02-2010, 00:38
|
|
|
Nie zgadzam się, że chodzi o marketing. Olej, podobnie jak każda inna chemia, z czasem traci swoje własności (nawet jeśli jest nieużywany). Ja spuszczając olej ze skrzyni biegów, który pracował tam 12 lat zauważyłem, że był prawie jak woda, wymiana na nowy bardzo pozytywnie wpłynęła na pracę skrzyni w moim Galancie, więc nie uważam, żeby gość mówił prawdę. Poza tym lepiej raz na rok wyłożyć te 200 zł i spać spokojnie, majątek to nie jest |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|