|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C52A 1.5] Komputer szlag trafił |
Autor |
Wiadomość |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2010, 09:39 [C52A 1.5] Komputer szlag trafił
|
|
|
Niestety przykra awaria mi się zdarzyła - awaria komputera ECU. W serwisie elektrycznym szybko zdiagnozowali przyczynę, zdemontowali komputer. Na nóżce 13 wg. instrukcji powinno być 5V - u mnie jest 12V.
Przelutowałem 4 kondensatory zgodnie z instrukcjami na forum - niestety nic to nie pomogło. Podejrzewam uszkodzenie jakiegoś regulatora napięcia ale bez schematu nie ruszę. Jestem w kontakcie z kolegą Bartkiem, który zna temat. W międzyczasie znalazłem na allegro identyczny model komputera za 500zł - trochę sporo. Jak reanimacja nie pomoże trzeba będzie wydać kasę na drugi ECU. Mój model to MD149935.
Mimo tego dalej szukam, może znajdę coś tańszczego - jakbyście mieli jakieś info byłbym zobowiązany. |
|
|
|
 |
karo1986
Forumowicz show must go one
Auto: Mitsubishi colt glxi 1,5 `89
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:58
|
|
|
tez mialam ten problem i model kompa tez wydaje mi sie ze byl taki sam jak twoj...szukanie klonu bylo monotonne i bez rezultatow...na ryzyk fizyk przestalam szukac kompa o tch samych nr tylko za 100 zl odkupilam kompa ktory dzialal w takim samym silniku jak moj i problem rozwiazany. zycze powodzenia i cierpliwosci bo doskonale wiem jaka to upierdliwa usterka |
_________________ jeszcze bedzie przepieknie, jeszcze bedzie normalnie |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2010, 16:14
|
|
|
Przelutowanie kondensatorów oraz regeneracja ścieżki wypalonej przez elektrolit pomogło. Wszystko oczywiście za sprawą Bartka któremu tutaj jeszcze raz dziękuję za fachowość i poświęcenie czasu. Colt odpalił za pierwszym razem po podpięciu kompa - chodzi jak nowy. |
|
|
|
 |
karo1986
Forumowicz show must go one
Auto: Mitsubishi colt glxi 1,5 `89
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2010, 14:28
|
|