|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem iPhone muzyka przez AUX / Outlander XII.2009 (IIG) |
Autor |
Wiadomość |
MF
Nowy Forumowicz
Auto: Colt '08 / Oulander '09
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2010, 14:10 Problem iPhone muzyka przez AUX / Outlander XII.2009 (IIG)
|
|
|
Witam
mam taki problem: podłączam iPhona w celu posluchania muzyki przez wejście AUX umieszczone w podłokietniku Outlandera (wersja najwyższa, chyba Instyle ?) . Do podłączenia używam kabla z końcówką jack (iPhone) i dwoma czinczami (samochód).
Na panelu radia przełączam prawidło na AUX, ale nic nie słyszę.
Dzisiaj sprawidziłem w salonie w innym samochodzie, jest to samo. Problem z mojego auta przesuwa się jakby w stronę odtwarzacza zewnętrzenego, czyli mojego iPhona, który naturalnie poza tym działa jak należy, tzn gra ze słuchawkami i bez (wewnętrzne głośniczki).
Kabel też jest OK bo właśnie sprawdziłem w firmie na wzmacniaczu DENON i muzyka z iPhona leci w głośniki.
Tutaj ciekawostka - DENON wśród kilku wejść na czincze z tyłu ma jedno oznaczone VCR/iPod - i przez to słychać muzyke, natomiast po podłączeniu telefonu przez inne wejście czinczowe - muzyki nie słychać.
Czy to moze oznaczać że iPody/iPhony wymają specjalnego wejścia lub konfiguracji w odbiorniku/wzmacniaczu??
Nie jestem audiofilem ani znawcą tematu, prosze o pomoc !
Pozdrawiam
Michał |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 05-02-2010, 15:56
|
|
|
A nie wyskakuje Ci komunikat na iPhonie, że sprzęt nie jest kompatybilny z iPhonem? Bo tak najprawdopodobniej jest - ma on swój specyficzny sygnał, co potwierdza jeszcze test z DENONem. Znajomy miał podobny problem. |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
MF
Nowy Forumowicz
Auto: Colt '08 / Oulander '09
|
Wysłany: 05-02-2010, 17:16
|
|
|
Nie, ajfon po prostu gra normalnie.
Poszperam jeszcze gdzies na innych forach |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-02-2010, 17:44
|
|
|
Podłącz jakieś inne urządzenie dźwiękowe do auta, jeśli zadziała to wykluczysz jedną ewentualność (problem w instalacji muzycznej auta). |
|
|
|
 |
|
|