|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprowadzone auto i urzad skarbowy |
Autor |
Wiadomość |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-02-2010, 11:37 Sprowadzone auto i urzad skarbowy
|
|
|
Kolega sprowadził auto z niemiec opłacił urząd celny, ale urząd skarbowy nie bo niestety tak
wyszło, że musiał wyjechać na 8 miesięcy. I teraz ma problem, po 8 miesiącach przerwy jak pójdę do urzędu i będzie chciał dokończyć rejestrację to dostanie jakąs karę za taki okres oczekiwania? czy poprostu nie zarejestruje auta?
orientuje się może ktoś z mitsumaniaków jak to wygląda. u nas w urzedzie nic nie powiedza, albo nie wiedza
pozdrawiam
Piotrek |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 10-02-2010, 12:39
|
|
|
Zaczerpnąłem wiedzy i: nie grozi mu nic. Na skarbówkę nie ma terminów. Po prostu nie zrobisz US, nie zarejestrujesz. Najwyżej się zapytają czemu tak późno.
Zwolnienie z VATu 160zł płaci się przed rejestracją, jedyny termin masz w Urzędzie Celnym.
Pozdro. |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
|
Wysłany: 10-02-2010, 12:58
|
|
|
Dokłądnie to samo zrobiłem zadzowniłem VAT-24 z tego co pamięta i opłata skarbowa 160zł
Dzięki |
_________________ 30.03.2011 - Alicja i Natalka - na świat przyszły moje małe Mitsumaniaczki |
|
|
|
 |
|
|