Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Honorowanie Gwarancji Na auta zakupione za granica
Autor Wiadomość
jezioro 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2008, 13:40   Honorowanie Gwarancji Na auta zakupione za granica

Witajcie

Planuje zakup Mitubish L200 w Niemczech auto prawdopodobnie bedzie nowe lub prawie nowe napewno nie starsze niz 1 rok

niedawno jak robilem rozpoznanie cenowe w jednym z salonow w Gdyni wspomnialem ze rozwazam zakup auta w niemczech na co Pan przedstawiciel powiedzial mi ze jak sporowadze nowe auto z niemiec to nie bede mial w polsce Gwarancji, po chwili dodal ze niby jest europejska ale polskie aso jej nie honoruja..... ze konieczne jest dostarczenie pewnych dokumentow, idac za sznurkiem do klebka zapytalem jakie to dokumenty
na co pan sprzedawca oddrzekl ze nie udzialaja takich informacji !!! dlaczego ?? interes importera !!! rece mi opadly :(

powiedzcie mi czy macie jakies informacje w temacie honorowania gwarancji?? czy to byla tania gatka pana sprzedawcy czy rzeczywiscie Mitsubishi Polska robi jakis przekret i jakie dokumenty ewentualnie powinienem posiadac.

pozdrawiem.

PS wybaczcie brak polskich znakow

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 27-08-2008, 14:40   

Hej,
Gwarancję będziesz miał o ile auto będzie nowe i bezwypadkowe. Czym innym jest rozliczenie gwarancji, czyli za ew. naprawę płacisz a potem na podstawie Protokołu Naprawy Gwarancyjnej (PNG) ubiegasz się o zwrot u sprzedawcy (dealer niemiecki). Możesz też próbować uzyskać gwarancję importera ale wtedy musisz przedstawić dok. zakupu, książkę gwarancyjną oraz oświadczenie sprzedawcy o bezusterkowej eksploatacji auta. Generalnie nabiegasz się trochę. Nie wiem czy skórka warta jest wyprawki ale jeżeli tak - musisz uzbroić się w cierpliwość i tłumaczenia dokumentów ( w tym homologacji niemieckiej, która nieco różni się od naszej).
Pozdrawiam

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 29-08-2008, 21:47   

Jedynym dokumentem uprawniającym do korzystania z gwarancji Mitsubishi na terenie całej Europy jest prawidłowo wypełniona książka gwarancyjna i nic więcej.
PS Nie wybaczam braku polskich znaków.

bosak 
Forumowicz

Auto: OutlanderII 2.0 DiD
Wysłany: 09-09-2008, 23:19   Re: Honorowanie Gwarancji Na auta zakupione za granica

jezioro napisał/a:
Witajcie

Planuje zakup Mitubish L200 w Niemczech auto prawdopodobnie bedzie nowe lub prawie nowe napewno nie starsze niz 1 rok

niedawno jak robilem rozpoznanie cenowe w jednym z salonow w Gdyni wspomnialem ze rozwazam zakup auta w niemczech na co Pan przedstawiciel powiedzial mi ze jak sporowadze nowe auto z niemiec to nie bede mial w polsce Gwarancji, po chwili dodal ze niby jest europejska ale polskie aso jej nie honoruja..... ze konieczne jest dostarczenie pewnych dokumentow, idac za sznurkiem do klebka zapytalem jakie to dokumenty
na co pan sprzedawca oddrzekl ze nie udzialaja takich informacji !!! dlaczego ?? interes importera !!! rece mi opadly :(

powiedzcie mi czy macie jakies informacje w temacie honorowania gwarancji?? czy to byla tania gatka pana sprzedawcy czy rzeczywiscie Mitsubishi Polska robi jakis przekret i jakie dokumenty ewentualnie powinienem posiadac.

pozdrawiem.

PS wybaczcie brak polskich znakow

Witam, po moich przejściach z serwisem Mitsu oraz importerem MMC doszedłem do wniosku,że największy błąd popełniłem kupując auto w Polsce. Lepiej zlać tą gwarancję , a za oszczędzoną gotówkę będziesz mógł przeznaczyć na części(i tak się opłaca!!!!!!!!). Nie rób tego błędu co ja zrobiłem!!!!!

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 09-09-2008, 23:23   

bosak :wink: wiemy, że źle trafiłeś. Ale za to masz Miśka.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

jezioro 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Wysłany: 10-09-2008, 09:26   

dzięki koledzy

po autko najprawdopodobniej pojade za tydzien lub dwa jak autko bedzie w polsce napewno sie pochwale

jeżeli będzie to auto kupione u dealera w niemczech postaram sie o takie oświadczenie o bezusterkowej eksploatacji o jakim wspomniał Jackie

mnie najbardziej dobiło zachowanie przedstawiciela dealera w Gduni jak bym był jego szefem już by szukał innej pracy

pozdrwaiam

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2008, 21:47   

Zadzwoń do MMC i ich zapytaj, a nie na forum. :roll:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 20-09-2008, 23:23   

minimus MMC czyta to Forum. I choć na to nie wygląda udziela odpowiedzi ;-)

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 20-09-2008, 23:55   

Hubeeert napisał/a:
minimus MMC czyta to Forum. I choć na to nie wygląda udziela odpowiedzi ;-)
Tak podejrzewam po rzeczowych odpowiedziach, udzielanych w różnych tematach, niektórych naszych Maniaków :D

Piskosz 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 Mivec ClearTec 4A92
Wysłany: 03-03-2019, 16:31   

Witam, chciałbym ponowić watek. Kilka lat minęło może coś się zmieniło. Kupiłem Lancerka w 2018. Nowy z salonu za granicą, dokładnie w Niemczech w kredytowaniu w tamtejszym banku. Zarejestrowany i ubezpieczony również w Niemczech. Gwarancja i komplet dokumentów oczywiście jest. Nie jestem zadowolony z podejścia niemieckiego ASO do mnie jako klienta obcokrajowca. Odnosze wrażenie, że nie wykonują rzetelnie swoich prac, gdy im mówie co mają zrobić to w dniu odbioru mówią, że tego nie da się zrobić, nie było mechanika od tych rzeczy, albo wkręcają, że nie mówiłem, że mieli to zrobić. Więc zastanawiam sie nad serwisowaniem auta w Polsce. Jak wyglądają sprawy właśnie z gwarancją? Czy Polskie serwisy bedą honorować gwarancje czy uznają, że w Polsce gwarancja nie obowiązuje? I drugie pytanie jak smyślicie, jak serwisy w Polsce bedą serwisować auto na obcych blachach z dokumentami w obcym języku? Czy lepiej przemęczyć sie te pare lat i serwisować za granicą a potem przerejstrować. Proszę o rzetelne odpowiedzi.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 04-03-2019, 08:48   

Piskosz napisał/a:
Jak wyglądają sprawy właśnie z gwarancją? Czy Polskie serwisy bedą honorować gwarancje czy uznają, że w Polsce gwarancja nie obowiązuje?

Jeżeli samochód jest w europejskiej specyfikacji (a przecież jest) - tak.
Piskosz napisał/a:
I drugie pytanie jak smyślicie, jak serwisy w Polsce bedą serwisować auto na obcych blachach z dokumentami w obcym języku?

Bez najmniejszego problemu.
Piskosz napisał/a:
Czy lepiej przemęczyć sie te pare lat i serwisować za granicą a potem przerejstrować.

Wybór należy do Ciebie, ale wydaj się, że u nas jest taniej :)
Pozdrawiam

Piskosz 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 Mivec ClearTec 4A92
Wysłany: 21-03-2019, 16:34   

Dziękuję za odpowiedź. Podjąłem decyzję i wybrałem ASO w Opolu Szic. W niemczech nie traktują mnie poważnie. Muszę tylko umówić się na wizytę.

Odpowiedz do tematu