|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przycisk pod gałką załączania napędów - uszkodzony ? |
Autor |
Wiadomość |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2010, 16:12 Przycisk pod gałką załączania napędów - uszkodzony ?
|
|
|
Witam. Jak w temacie . Mam problem z włączeniem napędu w automacie . Ten przycisk pod dźwignią włączającą napęd jest strasznie luźny i nie chce załączyć pozycji do jazdy ( najpierw tył i potem N i Drive ) . Jest moment czasem ,że zaskoczy i wtedy działa pomiędzy Drive , N , i do tyłu - jeśli włączę P znowu jest luźny i nie zaskakuje !! . Zauważyłem ,że jak go delikatnie wcisnę i potem wciskam z hamulcem (równocześnie ) to zaskoczy i włączy bieg . Czy to coś skomplikowanego czy kumaty mechanik da radę czy raczej ASO ?? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 27-02-2010, 17:34
|
|
|
wjedź na kanał i w pierwszej kolejności wyczyść pozycjoner zamontowany na boku skrzyni biegów. do niego wchodzi lionka. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2010, 14:17
|
|
|
No i stało się padło tak ,że nie pojedzie ani w przód ani w tył ( nie zapina jazdy ) . Przejechałem 50 metrów do pierwszego zatrzymania i już nie ruszył ( był cały czas na "drive"). Jakimś cudem po przegazowaniu zapiął tył cofnąłem pod garaż i padło całkiem . Teraz już lawetka i do warsztatu chyba że macie koledzy jakieś rady ?
[ Dodano: 01-03-2010, 16:22 ]
Okazało się ,że nie zapinał jazdy bo było mało oleju w skrzyni . Wyciekał przez pękniętą aluminiową rureczkę od chłodnicy oleju . Taka pierdółka i tyle kłopotu ! |
|
|
|
 |
|
|