|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] zmiana biegów |
Autor |
Wiadomość |
out_luk
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-02-2010, 07:10 [II 2.0 DID] zmiana biegów
|
|
|
Czesc,
Mam wrazenie, ze z moja skrzynia, moze sprzeglem jest cos nie tak.
Objawy: przy zimnym silniku, redukcja do 1 jest praktycznie niemozliwa... po rozgrzaniu OK. Niezaleznie od temp silnika, w przejsciu pomiedzy biegami czuje wyrazne przeskoki, trudno mowic o plynnosci. Zjawisko szczegolnie odczuwalne dla 1-2...
U znajomego w A4 z przebiegiem 160 kkm bez porownania, wszytsko wchodzi gladko bez szemrania...a u mnie niespelna 4 kkm....
Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna??
pozdr |
_________________ out_luk
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-02-2010, 07:38
|
|
|
out_luk napisał/a: | Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna?? | U mnie chodzą bez problemów, ale też gorzej niż w Octavii. Przyczyna - od przedstawicieli MMP przeczytasz, że pewnie nieprecyzyjnie wrzucasz biegi, które należy wrzucać z wyczuciem i zdecydowanym ruchem, a w ogóle to powinieneś zapisać się na kurs wrzucania biegów . Przyczyna tkwi pewnie w regulacji cięgięł albo kontrukcji skrzyni. out_luk napisał/a: | U znajomego w A4 z przebiegiem 160 kkm bez porownania | bo VAG chyba jednak lepiej skrzynie robi niż Japończycy. Suzuki SX4 też ma podobne objawy na zimnym silniku ja Outek. Jedyna nadzieja, że po kilkunastu kkm się trochę wypracuje i ułoży. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 26-02-2010, 08:16 Re: zmiana biegów
|
|
|
Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna??
u mnie jest wszystko Ok. biegi wrzucam i redukuję bez problemu.Co prawda w czasie jazdy nigdy nie redukuję do 1 tylko jak autko stoi |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 26-02-2010, 09:42
|
|
|
Proponuję poczytać T E N temat.Co prawda w nagłówku jest o skrzyniach do 2,2 ale one chyba jedynie dwoma stopniami się różnią a konstrukcja ta sama. |
|
|
|
 |
|
|