Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CA0 1.6 16v Otwock Pojar
Autor Wiadomość
pojar
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2010, 23:12   CA0 1.6 16v Otwock Pojar

A więc stało się! 20 stycznia stałem się szczęśliwym posiadaczem Mitsu Colta CA0. Rocznik 94 a dokładnie grudzien 94 roku. Silnik 1.6 16v sprawuje się pięknie. Sprowadzony został z niemiec na początku tego roku. Książka serwisowa prowadzona do listopada 2009. Miałem problem na początku ze sprzęgłem a mianowicie brak było płynu wysprzęglika (w zbiorniczku pusto było) więc na pierwszej stacji benzynowej dolałem DOT4jak instrukcja nakazuje ale zostały zgrzyty skrzyni. Im więcej jeżdżę tym jest lepiej ale w poniedziałek Miśka czeka wymiana oleju w skrzyni, oleju i filtru w silniku oraz wymiana całego płynu wysprzęglika i odpowietrzenie całego układu. Problem mam też z halogenami ponieważ nie działają a i nawet przycisk nie jest podświetlany więc nie wiem ocb i nawet temu nie zdążyłem się jeszcze przyjrzeć. Dodam że auto ma 220 tys przebiegu który również jest udokumentowany. No i delikatnie wychodzi ruda na prawym nadkolu ale tym się zajmie blacharz jak się nieco cieplej zrobi. Wrażenia z jazdy bezcenne :) Mam możliwość zakupu alu z oponami do niego 15/195 podobno oryginalne Mitsu ale nie wiem czy nie za szerokie. Na koniec dodam kilka zdjęć ale jakość kiepska bo robione na szybko telefonem.

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2010, 23:05   

3 nowe fotki Colciaka :)

macieekg 
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2010, 07:43   

no czysty to wygląda zupełnie inaczej :D

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2010, 22:05   

W tym miejscu chciałbym złożyć podziękowania dla Harpagana i Czarnucha za pomoc jaką mi zaoferowali przy usunięciu wycieku spod głowicy w moim Miśku. Dziś podjechałem do nich i musze przyznać że znają się na rzeczy bardzo dobrze i nie wybierają od razu najdroższej wersji. Spróbowaliśmy dziś dociągnąć głowice jak i wymieniliśmy oring aparatu zapłonowego bo jak się okazało i tam się lało. Do tego okazało się że w filtrze powietrza znajdują się niemieckie liście w gratisie od poprzedniego właściciela więc Harpagan wymienił go na swój stary który i tak był w o wiele lepszym stanie. Zobaczymy czy wyciek zniknie ale jeżeli nie to i tak wiem komu oddam Miśka na wymiane uszczelki. Szczerze polecam chłopaków bo naprawdę wsadzają wiele serca a ich ceny są bardzo ale to bardzo konkurencyjne w stosunku do mechaników. Dzięki chłopaki jeszcze raz!

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 13-02-2010, 23:09   

Ładny pistolecik:P
Pozdrawiam kolegę, może się na ulicy spotkamy :mrgreen:

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2010, 23:23   

Pewnie nawet już mineliśmy :)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 14-02-2010, 13:25   

Nie masz naklejek to ciężej będzie Cie wypatrzyć :wink:
PS. a czym poprzednio jeździłeś? Bo często koło siebię widywałem lancerka CB0 w kolorze bordo i się zastanawiałem czy to nie jest ktoś od nas:P

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2010, 13:53   

Tak, takim lancerkiem też jeżdże. To generalnie sprzęt mojego taty ale dość często się nim poruszam, z tym że są dwa takie w Otwocku, jeden z szarymi dodatkami (zdaje się że dokładka zderzaka) a drugi mój

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 14-02-2010, 14:01   

No to teraz będę baczniej wyglądać:P

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2010, 15:30   

a i ja zwrócę uwagę ;)

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2010, 19:52   

Miś wczoraj dostał prezenty :) Nowy filtr powietrza i żarówki Philips Blue Vision. Do tego rozebrałem klosze od halo i wyczyściłem z rudej na koniec malując je na czarno. Mi osobiście się podoba a foto jak zrobię to wrzucę na forum żebyście sami ocenili:)

pojar
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2010, 23:00   

Mała aktualizacja.

Misiek miał kilka przygód. Mianowicie:

-przerdzewiały przewody hamulcowe
-wymienione cięgna skrzyni biegów (dzięki Trawor76)
-zregenerowana pompka sprzęgła
-został przytarty prawy przód
-doszły alu
-troszke audio (nowe radio pioneer +głośniki w drzwi Helixy db 62.1 i wytłumienie drzwi sub blaupunkt emb 1200 i to wszystko spięte wzmacniaczem 4 kanałwoym Blaupunkt ema 460 ) dzięki Kleju
-nowe CB - Uniden 78LTW + antena sirio performer 5000 - moj patent na mocnowanie:)

to by było na tyle. Teraz troszke zdjęc :)

Odpowiedz do tematu