|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
osłona przegubu |
Autor |
Wiadomość |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 07-02-2011, 18:58 osłona przegubu
|
|
|
witam jak wymienić osłonę przegubu wewnętrznego
to znaczy wystarczy odkręcić sprzęgiełko zdjąć zabezpieczenie sworzeń górny wyjąć końcówkę drążka zdjąć całą piastę i już powinien wyjść ? czy nadal coś jeszcze muszę zrobić ?
pękła mi osłona przegubu i chcę wymienić tylko nie wiem jak to się potoczy a nic nie chcę robić na siłę
jakiego smaru nałożyć bo nie dostałem w zestawie z gumą?????? |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-02-2011, 19:53
|
|
|
jeśli lewa strona, to musisz wyszarpnąć z most, jeśli z prawej to odkręć 4 śruby od półoś która wchodzi w most. później jeśli to lewa strona,zdejmij opaskę metalowa na przegubie duża i małą, zsuń gumę z przegubu, w przegubie od środka masz pierścień zabezpieczający przegub, wyjmij go i wyjmij kosz (uważaj aby nie powypadały ci kulki. Prawa strona, to musisz zdjąć kapsel i pod nim masz zabezpieczenie półosi, taki seger, zdejmij go i wyjmij półoś, zdejmij stara gum nałóż nowa i złóż w odwrotnej kolejności. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 07-02-2011, 22:22
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | jeśli lewa strona, to musisz wyszarpnąć z most, jeśli z prawej to odkręć 4 śruby od półoś która wchodzi w most. później jeśli to lewa strona,zdejmij opaskę metalowa na przegubie duża i małą, zsuń gumę z przegubu, w przegubie od środka masz pierścień zabezpieczający przegub, wyjmij go i wyjmij kosz (uważaj aby nie powypadały ci kulki. Prawa strona, to musisz zdjąć kapsel i pod nim masz zabezpieczenie półosi, taki seger, zdejmij go i wyjmij półoś, zdejmij stara gum nałóż nowa i złóż w odwrotnej kolejności. |
dziękuje za info jest to strona lewa ale chcę nasmarować całość jak już będę robił dzięki jeszcze raz |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
|
|