Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ząbek
Autor Wiadomość
ashantiel 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.6 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-09-2014, 20:45   Ząbek

Szanowni forumowicze,

jako że chwilę już tutaj spędziłem i objeździłem swój nabytek, mam też co opowiadać.

Zaczeło się w niedalekiej przeszłości, kiedy niezwykle szybko zbliżający się koniec statusu żaka, zaświecił latarką po oczach niczym agent KGB i rzekł - "zniżek niet, podróże drogie, zastanów się", po czym wylał kubeł zimnej wody na mą głowę.
A zimna woda, jak to zimna woda, spłyneła i wsiąkła w moją koszulkę, potęgując tylko panikę na myśl o przyszłych wydatkach.

Maj był piękny tego roku, zbliżały się urodziny mej dziewoi, niestety ja każdej nocy zastanawiałem się tylko - "wiązać kulę u nogi w postaci samochodu, czy nie?"
Jaka kula? już odpowiadam:
Jedni powiedzą - "Jaka kula u nogi? Toć to wolność i spełnienie marzeń!:" - Inni rzekną - "Na co Ci to, młodyś, jeszcze się najeździsz." - w mojej głowie natomiast kołatało się tylko - "obywatelu świata, a jak zostaniesz wezwany na misję do odległego miejsca?"

Jako że dziewoja ma już snuła wizję wielkich i częstych wojaży do magicznych miejsc, nie pozostawało mi nic innego, jeno wyznaczyć sobie fundusz i segment i zacząć szukać.
Zaczeło się od 40 worków złota i małej karety. Po przejrzeniu kilku dostępnych modeli i ich konfiguratorów, nauczyłem się tylko jednego: Samochód za sumę x można kupić już od x+20%x wliczając w to standardowe akcesoria takie jak koła, dach i szyby.
Nie napawało mnie to zbytnim optymizmem, ale skonfigurowaliśmy sobie Corsę i zaczeliśmy szukać dealerów w Królewskim Grodzie.

Jednak dziewoję mą zaatakowała brutalnie jedna z 9 muz (czy to może jakis przebrany oszust był?) i pewnego popołudnia zaczęła mi podsyłać azjatyckie ulotki samochodowe. Przyznam się bez bicia, że miałem problemy z wyczytaniem tych śmiesznych kreseczek, ale okazało się, że wiekszość producentów już dorobiła się stron w mym ojczystym języku.

Biorąc pod uwagę, że suma początkowa już była znacznie wyższa, nieśmiało i po kryjomu przejrzałem kilka modeli segmentu wyżej.

Wtem - PRAST! - jak mnie jakaś myśl nie je.... łupnie w tył głowy! - Tak! Zobaczmy! - ...ale to tylko szef mnie przywoływał do porządku, że mam pracować i przynosić zyski, a nie oglądać cztery kółka w godzinach roboczych.
Jak już tylko zniknął z horyzontu, wszedłem na Polską stronę MMC i patrzę... Patrzę, ale nie wierzę i nie mogę uwierzyć. Ogromny banan na mych ustach i wysyłam linka do szanownej księżnej.
- "Dobrze, jak już musisz, takiego też polubię"

I z tym oto błogosławieństwem stałem się szczęsliwym posiadaczem Mitsubishi Lancera Sedan 1.6 Invite MY2014 w kolorze czerwonym.

A dlaczego Ząbek? Bo dla mnie pysk rekina (shark nose) skojarzył się wpierw z zębem (Pozdrawiam Pana Piotra, który z twardą miną wysłuchiwał jak to podoba mi się rekini ząb w Lancerach).

Transakcja została w pełni sfinalizowana w przeciągu dwóch tygodni od pierwszych odwiedzin w salonie AutoKrak. Wyjechałem samochodem w piątek, a w sobotę i niedzielę zrobiłem 1,5k kilometrów na trasie Kraków-Toruń-Ostrołęka-Kraków. Zdziwienie na twarzy szefa mechaników jak przyjechałem we wtorek na zmianę oleju na syntetyk po dotarciu - niezapomniane.

Ząbek ma aktualnie na stanie już ponad 6k km przejechanych (3,5 miesiąca, praca za płotem więc dużo stoi, swoje miejsce parkingowe ma, może spokojnie odpoczywać).

Rzeczy które są zrobione przeze mnie:
-Czarny mat folia 3M na froncie
-PlastiDip na felgach (ochrona)
-żółte zaciski hamulcowe (fanaberia)

W planach na najbliższe miesiące:
-Chlapacze
-Ochrona karoserii na zimę (ceramika lub kwarc)
-Rozpórka Staffa.pl
-port USB z hondowego radia

Pierwsza niedziela:
http://1drv.ms/1wbMfNw

3 miesiące później, koła przed zrobieniem frontu:
http://1drv.ms/1wbMisO

Front:
http://1drv.ms/1wbMiZB

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-09-2014, 21:10   

ashantiel napisał/a:
Ząbek ma aktualnie na stanie już ponad 6k km przejechanych (3,5 miesiąca, praca za płotem więc dużo stoi
Wcale nie tak mało w takim okresie, gratulacje nabytku i zadowolenia ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

promatti 
Mitsumaniak
bziuuuuuum

Auto: EA5A '00 / CW7W '10
Wysłany: 05-09-2014, 21:36   

dobry kolor :D fajnie opisane :) oby się sprawował :D
Mitsubishi Outlander II 2.2 DID '10, 2015 - 16.10.2016
Mitsubishi Galant 2.5 V6 '00 2013 - forever - Galeria

Odpowiedz do tematu