|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma - amortyzatory do sprężyn Eibach |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz Wwa
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma `01 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2010, 04:51 Carisma - amortyzatory do sprężyn Eibach
|
|
|
Witam,
Koledzy, problem dotyczy dopasowania amortyzatorów do sprężyn.Kupilem Cari z sprezynami eibach`a -30mm i amortyzatory monroe(tył na na pewno). Z tylu amortyzatory się wypukały, więc postanowiłem je wymienić. W trakcie demontarzu starych amortyzatorów na tyle, zauważyłem, że na teleskopie, tam gdzie odboje, były jeszcze ograniczniki skoku(gumowe walce), dzięki którym nie dobijał przy znacznych przechyłach. Walce byly tak spasowane, ze nie dalo sie ich zdjąć, wnioskuje, ze w tym modelu byly fabryczne.
Nie moglem znalezc takich amorów więc włożyłem na tył stand. KAYABE przy tych sprężynach. Okazalo sie że, przy dużym obciążeniu obcierają o nadkola, a na poprzednich była bajka. Problem dotyczy modelu, ponieważ na przednich am. nie ma wybitego żadnych inf. (to co mozna obejrzac bez demontażu).
Prosze o poważne i realne odpowiedzi. Nie chce porad typu „kup se zawias KONI, lubi BILSTEIN`a” |
_________________ Wszyscy lubimy sporty zimowe
 |
|
|
|
 |
misiumisiu
Mitsumaniak Marcin

Auto: space star 1.9did
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 101 Skąd: Białobrzegi
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-02-2010, 11:00
|
|
|
Łukasz Wwa, masz za miekkie amory, walce odbojowe są wymienne, jak mozesz podaj serie tych amorów Monroe co miales założone, moze znajdziemy odpowiedniki, walce odbojowe da się dopasować z innego auta |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|