|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwna praca pojazdu po wyjeciu i zamontowaniu akumulatora?? |
Autor |
Wiadomość |
kloico
Nowy Forumowicz kris
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-03-2010, 17:11 dziwna praca pojazdu po wyjeciu i zamontowaniu akumulatora??
|
|
|
witam wszystkich. mam maly problem. mianowicie chodzi o to ze ostatnio musialem odlaczyc na chwile akumulator, aby dostac sie do lewego reflektora co zrobilem. dodam tylko ze przed wyjecem rozbroilem alarm. po wlozeniu akumultora poczatkowo wszystko chodzilo jak nalezy, lecz po jakims czasie kiedy jechalem auto szarpnelo na wolnych obrotach i zgaslo. odpalilem auto i zauwazylem ze obroty zaczely plywac, zgasl. ale po jakims czasie odpalil i postawilem auto pod domem. nie wiem co sie dzieje. czy mogl miec na to wplyw fakt ze odlaczylem akumulator?. prosze o pomoc bo nie wiem czy cos zrobilem nie tak. pozdrawiam. |
_________________ Space Star, 1.6, 2004r., 100KM |
|
|
|
 |
tadek-l
Mitsumaniak tadek-l
Auto: sigma kombi 12V
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: 23-03-2010, 17:37
|
|
|
(1) Uruchom silnik, pozwol nagrzac sie silnikowi az temperatura w chlodziwa osiagnie temperature 85.
Kiedy temperatura osiagnie 85 lub wiecej przelacz stacyjke w pozycje ON
(2) Przelacz stacyjke w pozycje OFF by zatrzymac silnik
(3) Po 10 lub wiecej sekundach uruchom ponownie silnik
(4) Pozostaw uruchomiony silnik na 10 minut spelniajac ponizsze warunki
-skrzynia biegow: Neutralny (P dla skrzyni automatycznej)
-Klimatyzacja lub nagrzewnica: Wylaczona
-Temperatura chlodziwa: 83 lub wiecej
(5) Zatrzymaj Silnik
(6) Uruchom ponownie silnik na 10 minut spelniajac ponizsze warunki
-skrzynia biegow: Neutralny (P dla skrzyni automatycznej)
-Klimatyzajaca: Wlaczona (temperatura ustawiona na maxymalne chlodzenie, dmuchawy na najwyzsza predkosc
i okna maksymalnie otwarte)
-Temperatura chlodziwa: 83 lub wiecej
(7) Powtorz kroki (5) i (6)
Uwaga:
1) Kiedy temperatura na zewnatrz jest 20 lub wiecej i gdy klimatyzajca chodzila caly czas mozna pominac krok (7)
2) Podczas operacji "nauki" silnika w krokach (4) i (6), kiedy praca silnika przelaczy sie z ubogiej do
*stoichiometric*, silnik moze sie samoistnie zatrzymac. W tym wypadku wyczysc przepustnice i powtorz
krok (1) i kazdy nastepny |
_________________ tadek-l tel 794228098 |
|
|
|
 |
kloico
Nowy Forumowicz kris
Auto: Space Star
|
Wysłany: 23-03-2010, 18:49
|
|
|
Dzięki! Zastosuję tę metodę. Mam nieodparte wrażenie, że mam do czynienia z "zawodowcem". |
_________________ Space Star, 1.6, 2004r., 100KM |
|
|
|
 |
|
|