Fabryka Pepsi |
Autor |
Wiadomość |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2005, 21:48 Fabryka Pepsi
|
|
|
http://www.yumlum.com/110.html |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 20-07-2005, 21:50
|
|
|
No to od dziś nie piję Pepsi |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 20-07-2005, 21:50
|
|
|
Nareszcie mam dowód na słuszność wyboru Coca Coli Nie lubiem pepsi |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 20-07-2005, 22:07
|
|
|
To prawda! Cola jest zdecydowanie lepsza, a moim zdaniem najsmaczniejsza w wersji chery Piliscie kiedys wiśniową pespi?? Jesli nie to poszukajcie i sprobojcie! Smaczniejsza od niej jest juz orenżada ARO |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2005, 23:03
|
|
|
coca cola is the best, niecierpie pepsi, a jej smak i zapach wyczuje z kilku metrow
ponizej moj zapas tygodniowy
a co do linka podanego przez kofiego to pewnie jest to jakas bimbrownia tylko ze tam w azji podrabia sie pepsi, a u nas wodke
 |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 21-07-2005, 09:14
|
|
|
BTW moim zdaniem cola najlepiej smakuje ze szklanej butelki a chery z puszki |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2005, 09:22
|
|
|
Co wy, pepsi pija lepsi
A tak serio - glowna roznica jest w skladniku dodatkowym obu napojow, nie pamietam juz dokladnie jaka.. wiem, ze jedno jest robione na bazie karmelu (chyba cola) a drugie na czyms innym...
Ja tam lubie pepsi twist, a przeprowadzone testy prowadza do kokluzji, ze pepsi jest 'zdrowsze' od coli.
Moja kolejka wyglada tak
1.Fanta pomaranczowa
2. Coca-cola cherry
3. Sprite
4. Pepsi twist
5. Pepsi
M. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
Wysłany: 21-07-2005, 09:45
|
|
|
U nas w Żninie jest zakład produkcji Pepsi, rozleewają Pepsi, i soki Toma, i co tam produkują. Byłem tam kilka razy (z racji wykonywanej pracy - Sanepid). Możemy się cieszyć, bo jest trochę lepiej Cocacolę peewnie robią podobnie i kilka osób by przestało pić, gdyby widziało proces produkcji. O smaku nie dyskutuję |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 21-07-2005, 10:27
|
|
|
A zagranica mozna kupic cole waniliową. Mam czasem dostep do takiej z ukrainy. Mi kompletnie niesmakuje, ale znam osoby ktore ja uwielbiają. Kiedys przypadkiem zostalem poczestowany kola heleny albo czyms podobnym z 3 litrowej butelki. I smakowala dokladnie tak samo jak ta cola waniliowa.
W angli z kolei pije sie cole wymiszana z lodami waniliowymi. Powstaje cos o konsystencji pitnej pianki. Mi tez niesmakuje |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2005, 11:41
|
|
|
Hm.. cole waniliowa mozna juz kupic w Polsce (jeszcze jak mieszkalem we Wroclawiu, tzn z pol roku temu to byla w albercie jakos przed swietami). No, moze to pepsi waniliowa byla, nie pamietam, mi nie smakowala.
Za to to co mi smakowalo rok temu - po prostu pycha - zimna winogronowa fanta! Rewelacja. Fioletowa fanta (grape) zimniutka byla pycha. Nie wiem czy jest juz w Europie, ale bym sie nie zdziwil. No i tak samo brakuje mi Dr Peppera - swietna rzecz, moze keidys bedzie w Polsce.
Co do produkcji, masz racje, ja tam wole nie wiedziec, mam kumpla, ktory pracuje w masarni i sam stwierdzil, ze nie chce slyszec tego co sie tam robi, bo chyba bym zarl sama marchewke i pomidory. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2005, 12:50
|
|
|
A ja w ogóle nie przepadam za Colą ani Pepsi. Piję je tylko czasem pod wódkę. Zdecydowanie wolę niegazowane soki owocowe i wodę mineralną.
A propos produkcji Colii Pepsi - kolega, który pracował kiedyś w multipleksie stanowczo odradzał mi zakup napojów tam sprzedawanych. Cola, Papsi i wszelkie tego typu napitki są przygotowywane z koncentratu zmieszanego ze zwykłą kranówą. Kiedy spojrzę na kolejki po popcorn i Colę przed seansem filmowym, śmiać mi się chce. |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2005, 13:37
|
|
|
Ano, bo tak jest, jak pracowalem w usa, to tez takie nalewaki zawsze byly podlaczone pod koncentrat (foliowe opakownie w kartonie) i mieszany z woda...
Inna sprawa, ze tam woda z kranu byla woda zrodlana...
M. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 21-07-2005, 14:19
|
|
|
a ja tam tez wole Cole, a jak pepsi to TYLKO twist, zauwazylem tez ze gdy sie wypije pepsi zeby sa takie "szorstkie" sie znaczy gdy pocieramy dolna szczeka o gorne to taki nieprzyjemny zgrzyt tak jak w tej reklamie gumy orbit ze manowa sobie tasme do zebow przykleja ale to tylko takie moje spostrzezenie.
cole lubie i to bardzo tylko jest jeden efekt uboczny gdy sie za duzo w nocy wypije nie mozna spac - takie plusik kofeiny
pozdro
rafi |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
|
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 21-07-2005, 22:01
|
|
|
no wlasnie na tych fotkach z pierwszego postu wydaje mi sie ze jeden koles nalewa koncentrat z tej wanienki a drugi leje wode. Tragedia.
Ja tez staram sie pic tego jak najmniej. Jedynie chery mnie mocno ciagnie bo uwielbiam ten smak. Zdecydowanie tymbark i tego typu napoje sa lepsze i zdrowsze |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
|