|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 21-03-2010, 11:02 |
[EAx 97-04] Galant 2.0 16v 99r SE Kombi Sulechów - prośba o |
Autor |
Wiadomość |
PMX
Nowy Forumowicz
Auto: Toyota Camry 2.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2010, 09:00 [EAx 97-04] Galant 2.0 16v 99r SE Kombi Sulechów - prośba o
|
|
|
Witam Państwa.
Co sądzicie o takiej ofercie (za 10999 zł)?
Ślady napraw, poziomy płynów świadczące o nieprawidłowościach (w samochodzie i/lub jego obsłudze), niestandardowe elementy, itd.
http://www.allegro.pl/ite..._0_16v_99r.html
Cytat: | Rok produkcji 1998
Przebieg (km): 143000
Pojemność silnika (cm3): 2000
Moc silnika (KM): 136
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czarny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
witam do sprzedania mam Samochód marki Mitsubishi Galant Kombi wersja SPORT EDITION 2,0 16V rok produkcji 1998,pierwsza rejestracja za granica 1999r,w Polsce 2005r ,auto posiada kartę pojazdu ma ważne OC i przegląd do końca 2010r, WYPOSAŻENIE; ABS,el.szyby,el.lusterka,c.zamek na pilota,radio,wspomaganie,2xpoduszka,klimatronik,alu felgi,przyciemniane piecowo szyby,srebrny panel sterowania oryginalne progi sport,przód delikatnie obniżony,itd.zawieszenie w bardzo dobrym stanie,silniki i skrzynia bez zastrzeżeń biegi wchodzą jednym palcem,stan auta oceniam na bardzo dobry . Więcej info pod numerem tel. 6097**5** POLECAM cena (10999 zł) do uzgodnienia |
W ogłoszeniu nie ma opcji "bezwypadkowy", czyli można się spodziewać wszystkiego...
Mógłby też napisać kiedy był robiony (jeśli był) rozrząd (co to, tajemnica tylko na telefon?).
PS
Czy przyciemnienie z szyb można usunąć (galanty kombi wyglądają jak "idź stąd" z takim "wiejskim tuningiem").
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inna, najbliższa pod względem odległości, ale niestety niepoważna oferta, nawet nie będę wstawiać zdjęć (może ktoś był go oglądać?): http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11365394 - jak typ nie potrafi dać aktualnych zdjęć (i nie pokazuje silnika), to na bank ma coś do ukrycia. |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 23-02-2010, 19:17, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: Kolonia Myśliborzyce
|
Wysłany: 23-02-2010, 09:19
|
|
|
Witaj. Na bank zderzak nie jest od wersji sport tylko od zwykłej, czyli coś było z przodem robione. Co do reszty czy to jest sport to niech się wypowiedzą więksi znawcy.
Co do szyb. Jeśli nie chcesz mieć przyciemnionych to szukaj zwykłej wersji galanta. W wersji avance szyby są standardowo "dymione" a co do wersji sport to nie mam pewności ale chyba też. To nie jest folia i świetnie sprawdza się w letnie słoneczne dni. Wiochą to trąca ten "siateks" w zderzaku. Jakoś dziwnie się błyszczy lewy kielich i fartuch przy nim. Wygląda jak świeżo malowany. Nowe śruby przy lewej lampie. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-02-2010, 10:05
|
|
|
sebo199, ma racje odnośnie pierwszego auta auto było kombinowane, a to dlaczego, bo wnetrze (tapicerka i deska) jest od sporta, natomiast zderzak przedni juz nie, dodatkowo środkowa konsola w tym roczniku powinna byc w okleinie karbonu, a nie w ala aluminium, progi są też od sport edition, kierownica skórzana i galka zmiany biegów takze powinna byc, ponadto kierunkowskazy przy reflektorach i w błotnikach oryginalnie są pomaranczowe, ale ludzie zmieniaja na biale bo jest bardziej estetycznie. Takich ogłoszen jest pelno za taka kase, jednak to zadna rewelacja
Drugi napewno ma cos do ukrycia, robi tak nieciekawe zdjecia, w dodatku kierownica albo jest tak wyslizgana jakby miala >>500 000km, albo to tylko refleks swietlny, praktycznie brak zdjecia prawego boku i komory silnika, jezeli jestes zaintereoswany popros o wiecej dokladniejszych zdjec, pseudo kseonony nadaja sie do smietnika, pierwszy lepszy patrol policji i dowodzika nie ma - jest to niezgodne z przepisami. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 23-02-2010, 19:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PMX
Nowy Forumowicz
Auto: Toyota Camry 2.2
|
Wysłany: 23-02-2010, 12:26
|
|
|
1. To znaczy, że do 12 tys. PLN absolutnie nie da się kupić bezwypadkowego Galanta?
2. Samochodem trzeba jeździć tak, jak wyszedł z fabryki i np. zmiana okleiny konsoli zawsze oznacza coś złego (składak)? |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 23-02-2010, 14:02
|
|
|
robertdg napisał/a: | dodatkowo środkowa konsola w tym roczniku powinna byc w okleinie karbonu |
A moze byc tak ze rocznikowo to 98 (koncowka roku), a modelowo 99 (srebrna konsola)?
PMX napisał/a: | To znaczy, że do 12 tys. PLN absolutnie nie da się kupić bezwypadkowego Galanta? |
Pewnie sie da, tylko pamietaj ze auta te maja juz powyzej 10 lat i pewnie wiekszosc ma juz za soba jakas przygode |
_________________ Mitsubishi Carisma '99 GDI EXE 18.07.2005 - 20.07.2013
Mitsubishi Colt '93 1.6 GLXi 03.05.2008 - 19.05.2009
Mitsubishi Galant '98 2.0 SportEdition 13.06.2009 - 01.09.2015
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...
______________EA5A & EA2A
 |
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: Kolonia Myśliborzyce
|
Wysłany: 23-02-2010, 14:04
|
|
|
1.Jakaś stłuczka czy wypadek nie wykluczają auta. Ważne żeby naprawa była zrobiona fachowo i by sprzedający nie ukrywał takich zdarzeń. Miałem kiedyś Clio 2001 rok. Miałem kolizję w Poznaniu, kobieta wymusiła mi pierwszeństwo na skrzyżowaniu. Naprawiłem to w ASO i miałem pełną dokumentację z napraw. Nie ukrywałem tego i bez problemu sprzedałem auto.
2.Okleina na kokpicie to nic złego. Może komuś się nie podobała oryginalna, a może była zniszczona (ma swój wiek). U mnie też jest naklejona srebrna co przyjmuję na plus bo w mojej wersji oryginalna jest strasznie ponura |
|
|
|
 |
fck
Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 342 Skąd: Płock
|
Wysłany: 24-02-2010, 15:40
|
|
|
po pierwsze to nie zrażaj się do auta po tej cenie. W weekend kupiłem sporta z 98 roku w sedanie, kolor srebrny za 11800 do opłat. Auto sprawdzałem czujnikiem lakieru (malowane tył nadkola, super zrobione od rdzy i przedni zderzak). Wszystkie szyby i reflektory oryginalne. Komplet kluczyków, książka serwisowa, zimówki na stalakach a do tego 4 letnie siedemnastki oryginalne borbety z ładnymi oponami. W środku stan naprawde bdb, nic nie zniszczone wszystko działa. Silnik poprostu żyleta, zawieszenie nie wytłuczone. Ostatnio pojawia się coraz więcej sport editionów, musisz uzbroić się w cierpliwość a napewo coś znajdziesz |
_________________ Mój Sport Edition A71 Hamilton Silver http://forum.mitsumaniaki...t=49430&start=0 |
|
|
|
 |
|
|