Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 01:28 |
zmiana przednich reflektorów na nowszą wersję |
Autor |
Wiadomość |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 10-11-2006, 10:06 zmiana przednich reflektorów na nowszą wersję
|
|
|
Witam. Czy ktoś oreintuje się, albo może próbował, przełożyć do Space Wagona 93 światła z nowszego modelu - tj te z przeźroczystą szybką? Na zdjęciach wyglądają, jakby były w komplecie razem z pozycyjnymi - w starszym modelu są oddzielone.
Będę wdzięczny za uwagi
szamcio |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 12:20
|
|
|
miałem też takiego pomysła ale cena za te lampy mnie odstraszyła .
Mocowania wydają sie być pasować ale tylko z tych modeli do 98 roku, powyżej to juz są inne napewno. |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
|
Wysłany: 10-11-2006, 12:25
|
|
|
szkoda. Bo znalazłem lampy w dobrej cenie, ale te po 99 - razem z pozycyjnymi. Zastanawiam się, czy dałoby się zmienić same klosze i szyby? tylko jak to będzie wtedy świecić??? tzn czy układ światła będzie prawidłowy???
szamcio |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 13:06
|
|
|
mam obawy co do tego żeby same szkła tylko przełożyć bo wątpie żeby ogniskowa była w nich jednakowa |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 13:22
|
|
|
Lampy nie są takie drogie - podzwoniłem (jak szukałem lampy lewj do mojego MSR) i za nowe lampy komplet trzebaby było dać ~400zł.
Też chciałbym założyć te zespolone, ale z tego co patrzyłem to za duże są koszta takiej operacji - przeróbka błotników, maski i grilla, lakierowanie całości + trochę dupereli przy okazji. |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
|
Wysłany: 10-11-2006, 14:22
|
|
|
tego właśnie się obawiam - przeróbek.
Mówiąc o przłożeniu - miałem na myśli szyby i wkłady oczywiście. Bo w tych nowych najważniejszy jest wkład - on daje asymetryczne światła
Chyba trzeba będzie o tym zapomnieć
szamcio |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 20:13
|
|
|
szamcio11 napisał/a: | Mówiąc o przłożeniu - miałem na myśli szyby i wkłady oczywiście. Bo w tych nowych najważniejszy jest wkład - on daje asymetryczne światła
Chyba trzeba będzie o tym zapomnieć |
O zwykłym przełożeniu możesz zapomnieć....
Jak masz trochę kasy na wydanie to można się pobawić, z tego co wiem nikt jeszcze nie bawił się w tego rodzaju rzeczy w MSR i MSW więc byłbyś pierwszy |
|
|
|
 |
|