|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] WYŚWIETLANIE SPALANIA - możliwe kombinacje |
Autor |
Wiadomość |
krystekw
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma II 99' 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-05-2010, 14:04 [Cari 1.6] WYŚWIETLANIE SPALANIA - możliwe kombinacje
|
|
|
Witam, interesuje mnie, jakie wartości apropo spalania można ustawić na wyświetlaczu komputera w CARI II 1.6 COMFORT z 99'. Pytam ponieważ kupując Cari chciałem, zeby komputer mi pokazywal chwilowe spalanie, jednak to jest niemożliwe. Z tego co wiem dostępne są tylko opcje L/100KM lub KM/L i tak samo w milach. Jednak gdzies widzialem (na fotce) że taki sam komputer pokazywał ile KM można jeszcze przejechać na aktualnej ilości paliwa w zbiorniku >> i to mnie zaintrygowało, kombinowałem od razu z ustawieniami mojego komputera ale nic z tego. Czy faktycznie bywało różnie w różnych modelach CARI jednak z tym samym komputerem |
|
|
|
 |
Centosz
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DiD '00r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 426 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 01-05-2010, 16:52
|
|
|
Komputer pokazuje 3 "informacje".Średnie spalanie,ilośc kilometrów do przejachania na aktualnej ilości paliwa i średnią prędkość.Do przełączania sie miedzy tymi opcjami potrzebne jest oryginalne radio.
Na forum jest gdzieś o tym wątek wiec poszukaj. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 01-05-2010, 17:24
|
|
|
W Cari II wyświetlane są tylko funkcje opisane przez Centosz ale można je przełączać również bez orginalniego radia.
Wszystko jest tu: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
To w Cari I jest spalanie chwilowe. |
|
|
|
 |
gitarr
Forumowicz
Auto: Mitsu Carisma 1,9TD 1999r Lift
|
Wysłany: 20-06-2010, 21:51
|
|
|
witam,
mam oryginalne radio i prosiłbym o informacje w jaki sposób przełączać opcje na komputerze. Obecnie wyswietla tylko date!
[ Dodano: 21-06-2010, 11:11 ]
Dodam ze przycisk Disp na radiu nie robi nic. Dzisiaj odłączylem radio i probowalem kombinacji przyciskow na komputerze, ale nic nie dziala. Gdzies slyszalem, ze zeby zobaczyc funkcje komputera to trzeba najpierw date wykasowac, ale nie wiem jak to zrobic. Prosze o podpowiedź. |
|
|
|
 |
|
|