Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer
Autor Wiadomość
redmenik 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1,3 GL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-08-2011, 22:45   Lancer

Na początku witam wszystkich serdecznie!

Po 4 latach całkiem przyjemnego (choć nie pozbawionego przygód) użytkowania Renault Clio II 1,2 stałem się szczęśliwym posiadaczem Miśka:) Egzemplarz z 1999r, zakupiony przez mojego ojca w lutym 2000r w Auto-Center Szic w Opolu. Silniczek 1,3 wersja GL. Przez 11 lat ledwie 89tyś. km przebiegu, więc można powiedzieć, że przejąłem autko na gwarancji:) Póki co wymieniłem w nim audio (tył odseparowane Helix'y DB 62, przód DB52) i oddałem do gruntownego przeglądu. Poza wymianą kabli zapłonowych i klocków hamulcowych z przodu niczego się nie doszukano.
Całość prezentuje się mniej więcej tak:

W najbliższej przyszłości chciałbym zaadoptować zegary z obrotomierzem i nieco wytłumić drzwi oraz klapę bagażnika matami. Demonem mocy nie jest, ale bardzo go cenię za spory komfort jak na tę klasę auta. Jak budżet pozwoli pojawią się też alufelgi :) Znalazł się też dawca GLX i zamierzam dołożyć tunel środkowy z podłokietnikiem. Fajnie byłoby też znaleźć fabryczny uchwyt na napoje - orientuje się ktoś czy każdy GLX miał takowy?
Z góry dzięki za podpowiedzi!

P.S: Ostały mi się z Clia zimówki 14'' - może ktoś podrzucić jaki jest otwór centrujący? Rozstaw śrub (4x100) i ET (46mm) wyczytałem z felg.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 22-08-2011, 01:46   

W Colcie CJ0 jest 56,1mm, więc u Ciebie pewnie jest taki sam :wink:
Opisuj na bieżąco zmiany w Lancerze.

Instru 
Forumowicz
www.aerografit.pl

Auto: Lancer CK1A 1998 1.3l 4G13
Wysłany: 06-10-2012, 13:32   

Ten model jest przepiękny. Sam mam taki i obym się z nim nie chciał nigdy rozstawać :) Proponuję Ci założyć sobie do niego alufelgi i w dodatku 15", bo design tego auta aż się prosi by stać na większych kołach niż fabryczne 13stki. O niebo lepiej się prezentuje - sam mam na takich :)

diabełek 
Mitsumaniak

Auto: 2x Lancer CB4A->CE9A,
Wysłany: 09-10-2012, 12:48   

bardzo fajny choć wole bardziej lancera cb0 model niższy.

ale kolor to naprawdę bomba

teraz tylko przez sezon zimowy znalesc ładną 16"/15" i pomalować na czarny połysk i naprawdę będzie malina :)

Drzemacz 
Forumowicz

Auto: Galant E3* 2.0 16v 4g63 6Bolt
Wysłany: 09-10-2012, 15:59   

Ładnie się prezentuje :D
Tak jak wspomniał kolega wyżej założysz jakies ładne 15" alu i bedzie GIT
Dbaj o niego skoro jest tak dobrze utrzymany to napewno jeszcze długooo... posłuży :wink:

Odpowiedz do tematu