Akcja serwisowa L200 '06 |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 13-10-2008, 14:13 Akcja serwisowa L200 '06
|
|
|
Czy ma to związek ze skrzypiącymi resorami w L200?
Cytat: | Przedsiębiorca MMC Car Poland sp. z o.o. powiadomił Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że samochody Mitsubishi L200, wyprodukowane do czerwca 2007 r. w Tajlandii, mogą powodować zagrożenie dla bezpieczeństwa użytkowników.
Przedsiębiorca poinformował, że w samochodzie może dojść do pęknięcia jarzma mocującego resor piórowy, co może doprowadzić do utraty stabilności pojazdu i spowodować zagrożenie w ruchu drogowym.
W Polsce wada dotyczyć może 874 egzemplarzy Mitsubishi L200 (numery VIN w załączniku).
Spółka poinformowała indywidualnie posiadaczy wadliwych egzemplarzy o bezpłatnej akcji serwisowej, która ma na celu wymianę wadliwych elementów. Więcej informacji można uzyskać w spółce MMC Car Poland pond nr tel. 0-22 463 19 30 lub na stronie internetowej www.mitsubishi-motors-europe.com
| Czy rzeczywiście ktoś został już poinformowany?
Pod tym adresem można znaleźć wykaz nr VIN których dotyczy wada. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 15-10-2008, 07:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2008, 17:37
|
|
|
Moja eLka jest na liście
Cytat: | Spółka poinformowała indywidualnie posiadaczy wadliwych egzemplarzy o bezpłatnej akcji serwisowej, która ma na celu wymianę wadliwych elementów. |
To może dowiem się: kto, kiedy, jak i kogo powiadamia Do tej pory cisza. |
|
|
|
 |
Rafiki [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2008, 20:57
|
|
|
Mój niestety też jest wymieniony
I też jakoś nie zostałem zawiadomiony, tak więc informację, że "Spółka poinformowała indywidualnie posiadaczy wadliwych egzemplarzy ..." można między bajki włożyć. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2008, 12:20
|
|
|
Rafiki napisał/a: | Mój niestety też jest wymieniony
I też jakoś nie zostałem zawiadomiony, tak więc informację, że "Spółka poinformowała indywidualnie posiadaczy wadliwych egzemplarzy ..." można między bajki włożyć. |
Jak to nie zostałeś powiadomiony: przecież ICH to zrobił dwa posty wyżej |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 16-10-2008, 09:18
|
|
|
Witam,
Moj tez jest na liscie (to jak lista Maciarewicza )...oczywiscie nie mam listu ani zadnego innego powiadomienia i zadzwonilem do serwisu w Gdansku aby sie umowic lub dowiedziec czegos wiecej a pan powiedzial mi, ze nic nie wie a potem zeby przyjechac osobiscie z wydrukowana lista i dowodem rejestracyjnym
Za to dzwoniac do Wa-wy pan wyjasnil wszystko dokladnie i zaproponowal aby udac sie do najblizszego serwisu...
pzdr |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 16-10-2008, 09:32
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | oczywiscie nie mam listu ani zadnego innego powiadomienia i zadzwonilem do serwisu w Gdansku aby sie umowic lub dowiedziec czegos wiecej a pan powiedzial mi, ze nic nie wie | Ja wiedziałem, że tak będzie, ja wiedziałem..... Nie było żadnego powiadamiania, nie było.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
HugoOrmo

|
Wysłany: 16-10-2008, 10:29
|
|
|
...taaa a wystarczylo do UOKIK podac, ze klienci beda proszeni o kontakt z serwisem...zamiast:
"Spółka poinformowała indywidualnie posiadaczy wadliwych egzemplarzy o bezpłatnej akcji serwisowej"
a swoja droga ktos wie o jakim jarzmie mowa?
czy sa to mocowania do ramy na koncu pior czy tez moze mocowanie do mostu a moze w koncu slynne obejmy na piorach
pzdr |
|
|
|
 |
zbyniek
Nowy Forumowicz

Auto: L200
|
Wysłany: 16-10-2008, 20:53
|
|
|
Też będę miał okazję się załapać...
Dowiedziałem się z gazety. Zadzwoniłem do MMC, jestem na liście, informacje rozsyłają, ale jest ich tak "dużo", że się nie wyrabiają (bez jaj, są to ponoć 874 sztuki).
Serwis w Tychach wie, części ma, można się umawiać.
Pozdr
Zbyszek |
|
|
|
 |
Rafiki [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2008, 13:57
|
|
|
Witam,
Otrzymałem z MMC Car Poland zawiadomienie o akcji serwisowej datowane na 07.10.2008 .
No i umawiam się do serwisu.
Jeśli się dodzwonię
No i dodzwoniłem się i umówiłem na przyszły tydzień
Tak sobie przypomniałem, że przy ~25.000km zgubiłem jedną ze śrub mocujących resor w jarzmie.
Serwis zamówił śrubę (trwało to coś koło tygodnia) i powiedzieli, że w tym czasie można spokojnie jeździć. Później śrubę wkręcili i od tego czasu nic się nie powtórzyło.
Ciekawe, czy to ma coś wspólnego z akcją serwisową. |
|
|
|
 |
HugoOrmo

|
Wysłany: 03-11-2008, 19:27
|
|
|
...no i ja dzis list dostalem...umowie sie na za tydzien to zobaczymy co z tego wyjdzie...
pzdr |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2008, 12:36
|
|
|
mnie tez to przyslali a wizyty w serwisie aso to moje ulubione zajecie... |
|
|
|
 |
MariuszG [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 16:16
|
|
|
Też. Już dzisiaj autko wraz z żoną zawędrowało do serwisu. Są też inne sprawy... następnym problemem jest cosik z turbo... |
|
|
|
 |
Rafiki [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2008, 13:48
|
|
|
Witam,
No i jestem po wizycie w ASO.
Zamiast jednej akcji serwisowej zrobili od razu 2:
- wymiana jarzma (tego za kołem)
- sprawdzenie opaski przewodu turbo.
Przy okazji zleciłem kontrolę:
- stuki w kierownicy przy gwałtownym ruchu i przy dokręcaniu kierownicy do oporu; wynik - do wymiany jest kolumna kierownicza
- piski z okolic tunelu środkowego - wynik: rozłożyli obudowę tunelu i złożyli na silikon; nic to nie dało, bo dziś od rana znowu piszczy
Kolumnę kierowniczą wymienią mi w ramach gwarancji przy przeglądzie, czyli pewno za 1,5-2 miesięcy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
HugoOrmo

|
Wysłany: 09-11-2008, 11:10
|
|
|
Witaj,
Wymiana kolumny to std ja i paru ludkow z forum juz ma to za soba i rzeczywiscie juz nie stuka...
pzdr |
|
|
|
 |
nsx [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2008, 16:59
|
|
|
Prawie masz rację.... Prawie robi wielką różnicę.... Nie stukało , rzeczywiście po wymianie 20kkm temu , ale powoli zaczyna na nowo , szczególnie przy skręcie w lewo, i nie jest to jedyny ponowny przypadek bo u 2 znajomych to samo po kilkunastu kkm po wymianie zaczyna na nowo.... |
|
|
|
 |
|