|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Problem z ABS na jednym kole |
Autor |
Wiadomość |
Marcinq83
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2009, 04:42 [Cari 1.6] Problem z ABS na jednym kole
|
|
|
Witam!!!
Po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapala się kontrolka ABS i po chwili gaśnie czyli jest ok. Natomiast jeśli podczas hamowania włącza się ABS to działa on tylko na 3 kołach. Na tylnym kole od strony kierowcy ABS nie działa i koło to się ślizga. Jak można samemu coś z tym zrobić?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-11-2009, 17:39
|
|
|
Marcinq83, dosc osobliwy przypadek, albo sekcja w pompie ABS siada albo jakas wielka zagadka, ja pierwsze o czym pomyslalem to ze moze przewod ABS uszkodzony, ale wtedy nie byloby ABS-u na zadnym kole, moze ktos to kolo polaczyl bezposrednio z pompy hamulcowej, choc wtedy caly przod by chamowal na sztywno, wydaje mi sie ze to moze byc uszkodzona sekcja w pompie ABS, sprobuj wymrugac blędy, instrukcja znajduje sie tutaj >>BŁĘDY<< albo ktos zmostkowal zarowke ABS z inna zarowka. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-11-2009, 18:31
|
|
|
A może koronka pękła? Można gdybać, rozbierz, zobacz. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
cypmus [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2010, 22:32
|
|
|
witajcie
a ja mam problem taki oto: długi czas paliła mi się kontrolka ABS, paliła się ciągle, gdy tylko włączyłem zaplon, nie gasla wcale a ABS nie dzialał. Po paru miechach podjechałem na kompa i zdiagnozowano niedziałający czujnik prawy przód. faktycznie, pan przejechał się ze mna z podłączonym kompem i pokazał mi, że czujnik martwy. OKi, przyjżalem się bliżej ,w rejonie kola znalazłem izolację na kablach, zdjąłem i ukazały się zaśniedziałe luty.Hurra, polutowałem na nowo i.... NIC. po jakimś czasie, samochód stał przez tydzień pod chmurką, wsiadam, odpalam, kontrolka zgasła, ABS dziala, tak przez jakieś 3 dni. teraz zapalam , gaśnie jade jadę zapala się. zgaszę gaśnie , zapalam jadę....... i to samo. O co TU CHODZIĆ MOŻE?? KTOŚ MOŻE WIE??? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-02-2010, 22:49
|
|
|
cypmus, popraw luty, kalafonia, cyna i zrób to do porządku |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
pitu90
Forumowicz
Auto: Hyundai Tucson
|
Wysłany: 25-02-2010, 23:54
|
|
|
Witam. miałem taki sam problem raz działa raz nie działał, ale teraz juz przez pare dni nie działa wogole. Zrobiłem tak jak pisali na forum i w"wymrugałem błędy" i wyszło mi ze mam uszkodzony prawy tylni czyjnik prędkości koła. Tylko teraz nie wiem gdzie on sie znajduje i jak go moge wymienic;/ wie ktos moze? z tyłu mam bebny .. |
|
|
|
 |
|
|