Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
mój misiek i historia
Autor Wiadomość
meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2011, 23:06   mój misiek i historia

moja historia zaczęła się dość dziwnie...siedząc w domu w sylwestra i nie mając żadnych planów ani ochoty żeby gdziekolwiek iść i świętować nowy rok usiadłem na allezło i zacząłem przeglądać różne oferty, w końcu wszedłem na motoryzacje i pomyślałem sobie że może bym sie troche pocieszył w nowym 2011 roku i sprawiłbym sobie coś do jazdy. wcześniej jeździłem lancią themą 2.0 16v vis ze 152 kucami. samochód już swoje przeżył i nie opłacało się już w niego inwestować. zacząłem więc szukać następcy. co tydzień szukałem i nastawiałem się na coś innego. po głowie chodziły mi alfy, land rovery, audi, mercedesy. zacząłem wydzwaniać, jeździć i oglądać ale nie było samochodu dla mnie. pod koniec lutego byłem już zmęczony tym wszystkim i miałem dość. w końcu zdołowany zniżyłem się do tego poziomu że zacząłem patrzeć na... (wybaczcie za to co napisze) ... bmw ale e39. znalazłem odpowiedni dla siebie i pojechałem do kielc obejrzeć ów e39. podjeżdżam pod dom do kolesia i ... osłupiałem. stał czarny galant kombi z ciemnymi szybami-to był samochód dla mnie. w tym czasie o bmce już zapomniałem. okazało sie że jest to wersja se i ma 2.5l w benzynie. samochód posiadał jeden feler-miał wgnieciony lekko dach. następnego dnia mój mechanik pojechał go obejrzeć ale okazało się zę gościu jest "niepewny", więc ze smutkiem darowałem sobie go. pare dni później moja dziewczyna szukała takiego samego na necie i wyczaiła identycznego ale na śląsku. zadzwoniłem i następnego dnia pojechałem go obejrzeć ponad 300 km od domu i warto było. po oględzinach na diagnostyce wraz ze swoim mechanikiem oraz przejrzeniu dokumentów auta padła decyzja że bierzemy go. wpłaciłem gościowi zaliczke i umówiłem się na ok 15 marca że przyjade po niego, gdyż nie miałem całej sumy (w tym czasie on miał wymienić 2 rzeczy w zawieszeniu które się pomału "kończyły"). wróciłem do domu i nie mogłem znaleźć sobie miejsca. następnego dnia już nie wytrzymałem, pożyczyłem brakującą kwote i pojechałem. byłem lekko po 20 na miejscu. wypłaciłem należną sumę za zakupiony towar i wróciłem do domu. i tak stałem się szczęśliwym posiadaczem misiaka 2.5 se.
fotki mojego misia:
http://zapodaj.net/5264b45e03bf.jpg.html
http://zapodaj.net/235f5b61dfac.jpg.html
http://zapodaj.net/6cee07397674.jpg.html
http://zapodaj.net/28ed67df9dd4.jpg.html
http://zapodaj.net/60a7784dca62.jpg.html
Ostatnio zmieniony przez meydey000 27-09-2011, 19:17, w całości zmieniany 1 raz  

lsp 
Forumowicz

Auto: GALANT 2,5L V6 Automat Kombi
Wysłany: 30-03-2011, 23:16   

Gratuluje zakupu i żebyś zakochał się w tym aucie tak jak ja :) Teraz jedyna zmiana to ew. młodszy Gal 2,5V6 ale bardziej chodzi mi po głowie poszukanie w przyszłym roku Legnuma :)

Tak tylko patrze na zderzak twojego gala i kierunki i coś mi tu nie pasuje jak na 98 rok. Ale niech mnie ktoś poprawi jak się mylę :)

Jeszcze raz radości z autka i bezawaryjnej jazdy.

KamilR10 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Wysłany: 30-03-2011, 23:40   

bardzo ciekawa historia :mrgreen: i trafna decyzja z Galantem, bezawaryjnego latania :wink:

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Wysłany: 31-03-2011, 00:31   

lsp wiem co ci nie pasuje.chodzi ci o kierunki-poprzedni właściciel zmienił. jestem do przodu pare złociszy. pozdrawiam

lsp 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2011, 00:48   

Bardziej myślałem o zderzaku :)

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Wysłany: 31-03-2011, 01:03   

tzn co? wypowiedz sie cos na ten temat jeśli możesz

lsp 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2011, 01:33   

Chodzi mi o typ zderzaka, nie pasuje mi do 98 roku jak by też był zmieniony aczkolwiek jak napisalem mogę się mylić :)

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Wysłany: 31-03-2011, 01:47   

zderzak jest przed liftem więc taki był. po lifcie na środku na dole był 2 razy dzielony. nawet jak oglądałem wcześniejszego gala tego z pokrzywionym dachem też miał taki zderzak i też był z 98 roku.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-03-2011, 07:51   

Gliwicki nabytek :?: Powodzenia w szukaniu zaślepki do zderzaka (jezeli nie wozisz jej w bagażniku) oraz zadowolenia z auta ;-) A historia niczego sobie "Panie schowaj Pan te BMW, mnie interesuje to z zagnieconym dachem" :D ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Wysłany: 31-03-2011, 09:51   

robertdg nie jest z gliwic troche dalej, między gliwicami a cieszynem. zaślepki nie mam i musze gdzieś dorwać. musze zrobić jeszcze nadkola i tylną lewą sprężynę bo lekko siedzi. a z tym bmw było coś takiego jak napisałeś :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 31-03-2011, 11:37   

lsp napisał/a:
Chodzi mi o typ zderzaka, nie pasuje mi do 98 roku jak by też był zmieniony aczkolwiek jak napisalem mogę się mylić
No i się mylisz zderzak jest oryginalny z tego roku, bo to wersja Sport Edition.

Odpowiedz do tematu