|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrząd? Skrzynia? Drżenie.. |
Autor |
Wiadomość |
charzun
Forumowicz

Auto: Galant 2.0GLSi, AT, 1992r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:00 Rozrząd? Skrzynia? Drżenie..
|
|
|
Witam!
Jakie są objawy przestawionego rozrządu ale tylko na górnym walku o jeden ząbek?
Strasznie drży mi buda (najbardziej na 2 biegu w zakresie 3-4tys obr.) i wziąłem się za sprawdzenie paska od balansu.. Po rozebraniu okazało się że pasek od balansu jest prawidłowo założony ale pasek od rozrządu na górnym wałku był przestawiony o jeden ząbek (przynajmniej tak mi się wydawało) więc go przestawiłem.. oczywiście po tym regulacja zapłonu.. ;/
Różnicy w pracy silnika nie zauważyłem ale drżenie tez nie zniknęło
Drżenie jest bardziej odczuwalne kiedy przyspieszam bo kiedy jadę już ze stałą prędkością to prawie nie drży..
Możliwe że po dokładnej (ustawiałem na "oko") regulacji zapłonu przestanie drżeć?
Mam jeszcze podejrzenie co do opon.. Bo mam zimówki i gdy popadał deszcz to tak jakby mniej drżało..
Co o tym sądzicie? Bo ja już nie mam siły na te telepanie, wszystkie możliwe rzeczy opisane w necie przejrzałem i dalej nic
Pozdrawiam! Artur |
Ostatnio zmieniony przez charzun 19-05-2010, 11:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:31
|
|
|
Wałek balansowy sprawdziłeś tylko na znakach ?
Kolo od pompy oleju ustawione jest poprawnie tylko w jednej z trzech mozliwych pozycji mimo tego ze znaki sie zgadzaja. |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
charzun
Forumowicz

Auto: Galant 2.0GLSi, AT, 1992r
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:35
|
|
|
Nie tylko na znakach.. Wkładałem jeszcze śrubokręt z tylu silnika... Bo raz już go źle ustawiłem ale wtedy to tragicznie drżało i nie miał mocy... A teraz moc ma...
A może coś od skrzyni? Bo już olej powinienem wymienić...
[ Dodano: 17-05-2010, 07:42 ]
Panowie więc jak? Możliwe jest drżenie od skrzyni? Bo już inne rzeczy wykluczyłem i została mi skrzynia..
Moglibyście mi podać stronkę gdzie jest opisane jak wymienić olej w skrzyni? Szukałem ale znalazłem tylko jak to zrobić w manualnej.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 17-05-2010, 17:06 ]
Jaki kupić olej i filtr? |
|
 |
|
|