Zamknięty przez: mkm 09-06-2010, 22:27 |
Lancer vs. Reszta Swiata. |
Autor |
Wiadomość |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-12-2009, 12:32 Test Lancera w najnowszym AutoManiaku
|
|
|
Nie przegapcie najnowszego AutoManiaka (premiera jutro o 11.00), będzie porównanie Lancera z Chevroletem Cruze |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 12-12-2009, 13:19
|
|
|
Dzięki Pozycja obowiązkowa. |
|
|
|
 |
macior
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
|
Wysłany: 12-12-2009, 17:05
|
|
|
znając podejście panóf redaktoróf pojedynek może być bardzo wyrównany
no chyba, że szewroljet wygra bagażnikiem większym o 20dm3... |
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

|
Wysłany: 12-12-2009, 20:49
|
|
|
Ja też się boję o werdykt |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 12-12-2009, 22:32
|
|
|
Pożyjemy zobaczymy...
Generalnie te porównania w Automaniaku są robione w dość "dziwny" sposób |
|
|
|
 |
macior
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
|
Wysłany: 12-12-2009, 22:38
|
|
|
jemielita powie, że za ciasne
mikiciuk, że to nie legendy
a maznasowi będzie łyso
w prokopie równiez nie pokładam nadzieii |
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-12-2009, 08:47
|
|
|
Nie ma co się obawiać o stronniczość po tym jak Superb zjadł Legenda na śniadanie to wynik może być tylko jeden. Cruze wygra w cuglach.
Swoją drogą to całkiem fajny samochód (Chevi) praktycznie kopia nowej astry. W crash testach ostatnio uzyskał świetny wynik bodajże najlepszy w klasie. |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 13-12-2009, 10:17
|
|
|
Pewnie tak się skończy. Zresztą również w gazetach motoryzacyjnych, wszystko co się otrze o stajnie VW jest najlepsze na świecie Płacą im dodatkową kasę czy jak? |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

|
Wysłany: 13-12-2009, 10:59
|
|
|
To że Suberb wygrał z Legendem to akurat się nie dziwię bo faktycznie Skoda cenowo i wyposażeniowo wychodzi super a Legend moim zdaniem nie jest wart swoich pieniędzy, wolałbym w tej samej cenie (ok. 250 k PLN) ciut krótszą E-klasę Mercedesa z podobnym silnikiem.
Mnie też osobiście wkurzają peany na temat grupy VAG
Cruze ma podobną cenę jak Lancer (oczywiście w podobnej konfiguracji ale np. tylko z manualną klimą) więc mam jednak nadzieję, że Misiek będzie górą |
|
|
|
 |
10wojtek10
Forumowicz
Auto: Lanc/Colt/Pajero
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2009 Posty: 69 Skąd: katowice
|
Wysłany: 13-12-2009, 11:22
|
|
|
i co ? wygrał czy przegrał
Moim zdaniem remis, ale...
Jak można porównać daewoo z prawdziwym japońskim Mitsubishi
Swoją drogą wersja 1,5 nie kosztuje 65.000zł tylko trochę mniej a tu cena chevroleta już nie jest niższa...
Czyli ogólnie wygrał jednak lancer |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-12-2009, 11:31
|
|
|
Pod dużym wrażeniem jestem bezstronności. Porównujący jest niestety bardziej rzeczowy niz emocjonalny by pójść takim tropem:
Cytat: | Jak można porównać daewoo z prawdziwym japońskim Mitsubishi |
Została powiedziana cala prawda o Lancerze.
Lancer jest gdzieś pośrodku takiego przedziału: Świetny samochód <---> Śliczna wydmuszka.
Dla każdego z nas będzie w innym miejscu. Dla mnie jest po środku chociaż bliżej mu niestety do wydmuszki.
BTW. Miałem wrażenie że Cruze to jednak nowa Astra, ale byłem widocznie w mylnym błędzie.
Co by nie mówić to Cruze a raczej Chevrolet robi dużą robotę ścigając się WTTC, w przeciwieństwie do Mitsu, który uciekł ze sportu. |
|
|
|
 |
Me-Tsu
Forumowicz
Auto: Invite 1.5
|
Wysłany: 13-12-2009, 11:45
|
|
|
panowie z programu gadali momentami troche jak potluczeni? A moze ja jestem dziwny, bo ani fotele ani zawieszenie w misku nie wydaja mi sie miekie na tyle zeby przeszkadzaly w dluzszej trasie. jazda po zakretach tez jest bez zarzutu. Co do kolumny kierownicy to sie zgadzam ze porazka jest brak 3stopniowej regulacji...
Dodatkowo do testow wzieli wersje Invite, z kontrola trakcji i automatyczna klima. Cruze w takiej wersji kosztowalby pewnie 70K. (jesli w ogole mozna ASC do niego dokupic).
A wykonczyl mnie tekst Jemielity- ze dzieki wysokiemu siedeniu w cytrynie panie beda mogly jezdzic w szpilkach. JAk mnie ostatnio uczyli to w szpilkach nie mozna bylo w ogole prowadzic...
Eksperty... |
|
|
|
 |
zdzicho
Forumowicz
Auto: Lancer Sedan 1,8 Invite
|
Wysłany: 13-12-2009, 11:49
|
|
|
Oglądałem program i uważam, że Cruz ma swoje ogromne zalety:
- ładny w środku mam na myśli główny panel,
- muszę uwierzyć na słowo redaktorom, że dobrze sie prowadzi ponieważ nigdy Cruz nie jeździłem,
oraz
wady:
- pochodzi od Daewoo czyli bedzie miał spadek wartości potężny i nic tego naklejka Chevrolet nie zmieni, bo na naszym rynku jest to niedoceniana marka samochodowa,
Ciekawi mnie teraz awaryjność, hmm Lancer jest na rynku 2 lata i z tego co widać jest to samochód bardzo dobry, teraz czekać należy na Cruza bo jak wiadomo wszedł na rynek niedawno parę miesięcy temu i kto wie co z tą awaryjnością będzie.
Z całym szacunkiem dla Cruza ale nie będzie się tak dobrze sprzedawał jak Astra, Focus, Civic, Corolla, Lancer (kolejność przypadkowa ) itd. zawsze ten znaczek Chevroleta zniechęci potencjalnego kupującego.
Wniosek jest taki: nawet jak firma wyprodukuje fajny samochód ale ma po prostu mało docenioną nazwę na danym rynku, to choćby nie wiem co nie osiągnie sukcesu, w Polsce cały czas liczy się tylko: Niemiec, Japoniec i koniec, i mało kto docenia Francuza i Chevroleta (wiem wiem Chevrolet z nazwy to niby Amerykaniec a jednak Niemiec Opel ma tam udziały) a szkoda - wiem że to dobre samochody, mimo że mam Lancera doceniam marki jak wyżej, a o Niemcach nie chcę słyszeć no chyba, że mówimy o Audi i BMW- doceniam ale wiadomo jakie ceny. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2009, 12:18
|
|
|
Me-Tsu napisał/a: | A wykonczyl mnie tekst Jemielity- ze dzieki wysokiemu siedeniu w cytrynie panie beda mogly jezdzic w szpilkach. JAk mnie ostatnio uczyli to w szpilkach nie mozna bylo w ogole prowadzic...
Eksperty... |
nie ma takiego przepisu wiec mozesz sobie jezdzic w czym chcesz, w szpilkach rowniez. |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-12-2009, 12:22
|
|
|
Czym innym jest odczucie, wrażenie artystyczne, a czym innym wartość techniczna. W teście takim te dwa pierwsze trzeba odrzucić co się redaktorowi udało.
Co do wartości technicznej hmm... W żadnym z samochodów nie ma wodotrysków technologicznych.
Prowadzenie? Nie jechałem Cruzem ale jeśli prowadzi się tak jak Astra to ja bym takich pochwał nie głosił. Prosty McPherson z przodu i belka skrętna z tyłu raczej szaleństwa nie gwarantuje. Ople z natury podsterowne są, przewidywalne ale tylko przez to że takie właśnie są.
Miękkie fotele? Mnie się w Lancerze nie wydają za miękkie.
Bezpieczeństwo na podobnym poziomie, ESP standard o wersji Base, Lancer 1.5 inform tego nie ma, tak samo jak invite. |
|
|
|
 |
|