Rozładowanie akumulatora |
Autor |
Wiadomość |
Epiqr
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer '96 CK0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2010, 12:08 Rozładowanie akumulatora
|
|
|
Witam.
Ostatnio mój lancer postał 3 dni nie ruszany i okazało sie że bateria padła do zera. Sprawdziłem ładowanie, jest w porządku, jednak na wyłączonym zapłonie nadal pobiera sobie prąd i to w granicach 0,4 ampera. I tu moje pytanie do was, czy może ktoś miał podobny problem?? Wiem, ze najłatwiej pewnie było by odpinać po kolei bezpieczniki i sprawdzić miernikiem co ten prąd pobiera, jednak nie mam garażu i to mało zachecające przy minus 20 Czy ten prąd może pobierać ABS? Z tego co wiem jest podłączony do akumulatora z pominięciem stacyjki, jednak wydaje mi sie ze 0,4 A to dość dużo. Będe wdzięczny za każdą sugestię. Z góry dziekuje! |
|
|
|
 |
Bart3z
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA2A
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 26 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 25-01-2010, 20:43
|
|
|
u mnie problem był taki że zamarzły mi te czujniki od otwierania drzwi co skutkowało nie wyłączaniem się światełka na podsufitce. problemu pozbyłem się wyciągając żarówkę. |
_________________ 02050/KMM
Pancer! RIP |
|
|
|
 |
Epiqr
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer '96 CK0
|
Wysłany: 26-01-2010, 19:29
|
|
|
Dzieki za sugestie ale to nie to. Sprawdzalem przy wyłączonym WSZYSTKIM. Teoretycznie nic nie miało prawa brać energii, ale jednak cos bierze. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-01-2010, 19:53
|
|
|
Odłączyć zasilanie od alarmu ale nie całą kostkę. Znajdź centralkę i odłącz kabel z prądem przy wyłączonym zapłonie. Odłącz też radio. Zobacz co się dzieje.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
SET
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer