Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 02r. sedan Czaple
Autor Wiadomość
badmdfk 
Mitsumaniak
dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-05-2010, 23:36   [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 02r. sedan Czaple

Witam. Odnawiam wątek i proszę o dalsze opinie:

Kod:
Mitsubishi Galant IDEALNY AVANCE 02' SKÓRA 2.5V6Wydrukuj ofertę
Cena (brutto):
22 000 PLN / 5 379 EUR (do negocjacji)

Ubezpieczenie OC AC:
Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC

Kategoria:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 2002, Data rejestracji: 05/2002, Przegląd: 05/2011, 184 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 160 KM (118 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, granatowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, blokada skrzyni biegów, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe

Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, garażowany

Opis pojazdu:
Witam, na sprzedaż UNIKATOWY Mitsubishi Galant w Absolutnie MAKSYMALNEJ opcji,wyprodukowany w 2002r.-jedna z ostatnich sztuk "w tej budzie".

Samochód zakupiony w zaprzyjaznionym Serwisie Mitsubishi w którym zakupiłem już nie jednego Galanta.

Auto od 2002roku w posiadaniu Niemca z rocznika 1954,jako Nowe zakupione w Serwisie w którym kupiłem je ja,przez cały czas serwisowane właśnie w tym Serwisie-nawet takie rzeczy jak "wymiana żarówki" były tam robione.

W komputerowej bazie serwisu przejrzałem CAŁĄ historie tego samochodu,każda wymiana jest mi znana,wiem co kiedy było robione! Ostatni serwis auto miało przy 182 000km i był to tzw. " DUŻY SERWIS" podczas którego wymieniono:

-Olej silnikowy Diomond Protection 10W-40
-Olej w skrzyni biegów
-Filtr Oleju
-Wewnętrzny Filtr
-Płyn chłodniczy
-Świece platynowe
-Płyn hamulcowy
-KOMPLETNY ROZRZĄD-wszystko! Wszystkie paski,rolki itd.

Na cały serwis posiadam Fakture +rachunek+ wpis w książce serwisowej.

Auto sprowadzone do Polski w dniu 14.05.2010. Jest to Wersja Avance,silnik 2.5 V6 + Rewelacyjna,całkowicie bezawaryjna skrzynia biegów Tiptronik,możliwośc jazdy na bardzo szybkim automacie(redukuje biegi szybciej niz ręcznie) lub jazda na skrzyni gdzie można zmieniac bieg ręcznie!

Silnik pali na dotyk,od razu po odpaleniu chodzi cichutko,a po chwili staje sie całkowicie niesłyszalny,skrzynia biegów przerzuca biegi tak jak należy!

Lakier -stan perfekt, 0 rdzy,praktycznie żadnych wgniecen,oraz grubszych rys,utrzymany idealnie!

Środek auta,to piękna Czarna Skórzana Tapicerka! Wygląda ona jakby była w użytku od tygodnia! Jedynie fotel kierowcy wyglada na jakies 30 000km ;) ,cały komplet nie ma najmniejszej skazy,przetarcia czy przepalenia,w dotyku ta skóra jest jak nowa,aż przyjemnie się siedzi-Stan 6! W środku nigdy nie palono papierosów!

Wyposażenie auta to:
-Czarna skórzana tapicerka
-elektrycznie regulowane fotele z przodu
-podgrzewane fotele z przodu
-boczki drzwi w "pofalowanej" skórze
-2 podłokietniki
-5 zagłówków
-Elektroniczne zegary High Kontrast-świetny efekt.
-Tempomat
-4 elektryczne szyby
-podgrzewane lusterka
-ELEKTRYCZNIE składane lusterka-ta opcja tylko w nowszych modelach takich jak ten
-elektrycznie regulowane lusterka
-radio Cd + 6 głośników+ elektryczna antena-sprawna!
-wspomaganie kierownicy
-ABS
-klimatyzacja typu KLIMATRONIK-po serwisie,w pełni sprawna
-Orginalne Sportowe Ospojlerowanie "Avance"
-Orginalne 17 calowe Alufelgi z pakietu "Avance"
-komplet kół zimowych- 15 calowe felgi stalowe z oponami zimowymi
-KOMPLETNA DOKUMENTACJA SERWISOWA
-3 Kluczyki, 2 nigdy nieużywane+ 2 piloty
-Wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania auta w Polsce.

Zawieszenie,hamulce-wszystko perfekt,wszystko wymieniane na czas. Autem jedzie się tak przyjemnie,że aż nie chce się wysiadac-naprawde.

Sprowadzam tylko i wyłącznie Mitsubishi Galanty i tak zadbanej i pewnej sztuki chyba jeszcze nie miałem. Gdyby licznik pokazywał przebieh 40 000km -na pewno bym uwierzył.

Auto wygląda jak NOWE,praktycznie żadnych oznak używania.

Stanu auta tak naprawde nie da sie pokazac na zdjeciach,bo zawsze "cos" sie wydaje lub cos wygląda inaczej,ale możecie mi panstwo uwierzyc,że środek wyglada jak nowy,nawet dotykajac te fotele czuc,że praktycznie nie były używane.

Przebieg auta,to 184 280 km i naprawde nie ma sensu bac się tego przebiegu, Biorac pod uwage to jak auto było traktowane od początku można śmiało powiedziec,że to auto się dopiero zaczyna!

STAN IDEALNY,wyprodukowany 4/2002 , pierwsza rejestracja 5/2002, Zapraszam każdego kto ma ochote obejrzec auto,chętnie zaprezentuje.

Jeżeli ktoś szuka auta pewnego,serwisowanego,garażowanego i takiego którym jeszcze z pewnościa pojezdzi bez wkładu finansowego,to zapraszam! Wiadomo,że praktycznie każdy sprzedający pisze "Nie wymaga wkładu finansowego",ale w tym ogłoszeniu to 100% prawdy.

Auto które kupic warto,niebywała okazja!!

Możliwośc zarejestrowania auta w Polsce,autem można wracac na kołach! Wszystkie informacjie

Link do aukcji

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 19-05-2010, 23:54   

co do auta tak jak pisałem wczesniej:

zawias wydaje sie byc nie obnizony, co przy Avance dla mnie na minus, tył siedzi niżej niż przód
tylki zderzak (dolna krawędz) wydaje sie ze idzie po łuku
na bagażniku brak napisu V6 24V
standardowo brak zdjec komory silnika
fotel kierowcy, wbrew temu co pisze handlarz wyglada akurat na te 180 tys, a nie na 30, choc zdjecie tylko jedno
ogolnie wyglada dobrze, jechac i ogladac

[ Dodano: 19-05-2010, 23:57 ]
aha
i nie jest to "absolutnie maksymalna opcja", jak to pisze handlarz
nie ma np. TCL
i zawieszenia Eibach, jak juz pisalem
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 20-05-2010, 06:20   

Posty nie na temat będą nagradzane ostrzeżeniami.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 20-05-2010, 06:55   

tomek84 napisał/a:
i zawieszenia Eibach, jak juz pisalem

Jestem ciekaw po czym wnosisz ze nie jest to zawieszenie Eibach???

jacobian 
Mitsumaniak
jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Wysłany: 20-05-2010, 21:31   

I znowu fajny gal! Nie martw się tym Eibachem (dla mnie obniżanie zawieszenia jeżdżąc po polskich drogach delikatnie mówiąc jest niepraktyczne) bo zawsze można założyć jak kto lubi. Gal praktycznie w full wersji - jeżeli to co napisał a propos serwisowania i to co zostało wymienione to jest baaaardzo pomocne i wiesz już sporo na temat - no i nie musisz tego Ty robić. Z wyglądu gal jak to gal - świetnie wygląda. Trzeba jechać i zobaczyć czy faktycznie wart ceny. Pozostaje jeszcze kwestia rejestracji - chyba trzeba będzie pokryć koszty... Zagadaj też do kogoś z forum kto kupił gala od tego handlarza, może powie na co trzeba zwracać uwagę itp.

badmdfk 
Mitsumaniak
dnb forever

Wysłany: 20-05-2010, 21:37   

Chyba jednak zrezygnuję z tej opcji, po pierwsze hektar mam, po drugie nie stać mnie na taką wersję z opłatami gazem i wymianą ewentualnych części może być ciężko się zmieścić w 30 k. także chyba sobie odpuszczę w pierwszej wersji chciałem właśnie coś takiego, ale teraz rozsądek bierze górę, więc dzięki za pomoc.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 21-05-2010, 09:58   

badmdfk napisał/a:
być ciężko się zmieścić w 30 k

Powinieneś się zmieścić. Myślę, że coś z tej ceny też jest do urwania. Przeprowadź kalkulacje :)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 21-05-2010, 10:06   

http://www.autokalkulator.pl :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-05-2010, 10:10   

badmdfk napisał/a:
po pierwsze hektar mam
350km dla Ciebie to hektar :?: :roll:
badmdfk napisał/a:
po drugie nie stać mnie na taką wersję z opłatami gazem i wymianą ewentualnych części może być ciężko się zmieścić w 30 k
przy szybkiej kalkulacji powinienes sie zmiescic w 30tys zł wliczajac pełne opłaty, rejestracje, ubezpieczenie i markowa gazownie, wymiany startowe Cie omijaja bo juz sporo jest zrobione, obejrzysz auto na stacji i napewno cos z ceny urwiesz
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

jacobian 
Mitsumaniak
jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Wysłany: 21-05-2010, 11:22   

Ja też myślę, że się zmieścisz w 30 tys. Poza tym jak pisałem wcześniej - dużo zostało wymienione - masz spokój na tysiące km, a nawet setki tysięcy (filtr wewn. w skrzyni, rozrząd itd.). Z gazem możesz poczekać, auto na benzynie też jeździ (i to całkiem nieźle). Do ceny startowej auta trzeba "tylko" doliczyć opłaty celno-skarbowe i ubezpieczenie - jak masz duże zniżki to nie będzie tragedii.

soko 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA5A Nardi Torino 99'
Wysłany: 21-05-2010, 17:47   

Kupiłem od chłopaków z Czapli Galanta w marcu. Przejechałem 750 km w jedną stronę więc 350 km to chyba pikuś. :) Pojechałem w ciemno i wróciłem moim Nardi Torino :) z którego jestem bardzo zadowolony. Z tego co zauważyłem na swoim przykładzie to chłopaki nie piszą bajek w ogłoszeniu a stan faktyczny. Co do części to rzeczywiście masz mnóstwo rzeczy z głowy. A jak wypytasz o więcej to pewnie się dowiesz kiedy konkretnie co było robione i kiedy się spodziewać np wymiany rozrządu, oleju, filtrów itd itd. Co do gazu zależy ile jeździsz. Ja zostaje przy benzynie :twisted:

Jeśli chodzi o opłaty to najwięcej wyniesie akcyza ale tu radze wziąć rzeczoznawcę do zrobienia odpowiedniej opinii o samochodzie przed opłatą akcyzy :) :) Ale licz się też z tym że za dużo też zejść z ceny nie możesz. Mój '99 w full opcji wyceniony jest w eurotaksie na około 12 000 a tu masz Avance i w full opcji 2002 więc i cena znacznie wyższa.

Co do ubezpieczenia to pokombinuj :) w niektórych firmach za to że po raz pierwszy u nich ubezpieczasz jest spora zniżka :) u mnie wyszło równo 400zł w PZU :) w kolejnym roku będzie około 450.

badmdfk 
Mitsumaniak
dnb forever

Wysłany: 21-05-2010, 18:13   

Dzięki wszystkim za opinie i porady, muszę teraz to wszystko przemyśleć i szybko się zastanowić co dalej robić.

jarekrk 
Mitsumaniak

Auto: E46 323
Wysłany: 22-05-2010, 17:44   

Sprawdź te wymiany na 100% bo jest to mocno podejrzane , że wszystko tak pięknie zrobione

niby mają opinię dobrą , ale to tylko HANLDARZE , a oni po prostu chcą zarobić

Odpowiedz do tematu