Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
21-03-2010, 11:58
[EAx 97-04] Galancik Radom/Lublin
Autor Wiadomość
rambo84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v 6 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2010, 12:55   [EAx 97-04] Galancik Radom/Lublin

Witam i chciałbym wziąć na tapetę kolejnego Galanta a mianowicie te cacko:
http://moto.allegro.pl/it...ii_polecam.html

Rok produkcji 2001
Przebieg (km): 171000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 170
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Szary
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce

Witam wszystkich, do sprzedania mam autko, które sprowadziłem w całości na kołach ze Szwajcarii. Samochód jest już zarejestrowany i opłacony, posiada książkę serwisową i całą historię użytkowania. Autem jeździła jedna osobą stąd też stan techniczny jak i wizualny jest bardzo dobry, wnętrze auta jest w idealnym stanie, nie ma przetarć na kierownicy, tapicerka nie ma żadnych zaciągnięć czy śladów niewłaściwego użytkowania.Także nie mam zastrzeżeń co do funkcjonowania elektryki, wszystkie dodatki jak elektryka szyb, lusterek, klimatyzacja, centralny pracują perfekcyjnie. Auto ma nowy akumulator, nowe klocki, olej silnikowy, opony zimowe GOOD YEAR G7 w stanie 90% prawie nowe. Podczas jazdy samochód zachowuje się stabilnie, nie "myszkuje", dynamicznie przyśpiesza i nie słychać podejrzanych hałasów elementów zawieszenia czy innych. Auto na masce, co widać na zdjęciach ma delikatny dołeczek i na tylnym błotniku, także jest w oryginale. Data produkcji auta to grudzień 99, natomiast pierwszy raz został zarejestrowany w kwietniu 2001, także w tym też roku wyjechał z salonu. Gorąco polecam ten samochodzik bo jest naprawdę ładnie utrzymany i daje sporo frajdy z jazdy będąc jednocześnie ekonomicznym, zapraszam Michał, 509 891 609 Odnośnie wielu pytań informuję, że autko jest w bardzo ładnym zadbanym stanie, nie ma żadnych przetarć, wnętrze jest w stanie idealnym, ogólnie samochód bardzo zadbany wart uwagi, gorąco polecam, Michał odp. na maile dotyczące ceny, czy jest ostateczna ? odpowiadam nie jest i jest do uzgodnienia..zapraszam. W razie wątpliwość podaję także mail rcturbo@vp.pl zapraszam i służę pomocą. ODP na pytanie z mail.na zdjęciu deski rozdzielczej tuż po prawej stronie radia są dwa znaki ..Jest to tylko pianka po taśmie dwustronnej ( uchwyt na telefon) ODP na pytanie, biegi zmieniają się bardzo płynnie bez żadnych zbędnych dźwięków.

Lokalizacja Radom/Lublin
Kod pocztowy 20-016

Przepraszam że nie wrzucam zdjęć ale tak jak pisałem w przypadku Galanta z Sokółki nie wychodzi mi z tym wrzucaniem :( dlatego proszę osobę która do mojego poprzedniego postu wrzuciła fotki o ponowne udzielenie pomocy :)
Dzwoniłem do właściciela porozmawiałem i.......galant przyjechał 3 tygodnie temu ze Szwajcarii, serwisowany do końca, jest książka serwisowa z aktualnymi wpisami. Jeden właściciel od nowości. Samochód już zarejestrowany. Ogólnie jak zwykle bardzo dobry stan nic nie puka i nie stuka. Z minusów jak określił sprzedający sprzęgło do wymiany za jakieś 10 tyś. km. bo bierze już prawie przy samej podłodze ale biegi wchodzą lekko i pewnie, bez zgrzytu i szarpnięć. Sprzedający daje upust na nowe sprzęgło. Do tego jest lekko spocony pod klawiaturą. Silnik nie myty tylko wyczyszczona czarna pokrywa tak dla ładnego wyglądu. Silnik chodzi cichutko jedynie przy uruchomieniu przez pierwszych kilka sekund słyszalne są popychacze-sprzedający powiedział że to normalne w Galancie. Cóż więcej wszystkie szyby mają być oryginalne, auto bezwypadkowe przyjechało na kolach. Najprawdopodobniej pojadę we wtorek oglądać tego Galanta jeżeli oczywiście według forumowiczów wart jest on tego. W poniedziałek mam dostać większą liczbę zdjęć na email-a. Sprzedający nie ma nic przeciwko sprawdzeniu auta w serwisie. Bardzo proszę szacowne grono o wyrażenie swej bezcennej opinii :)

W temacie jak umieszczać zdjęcia na forum możesz popróbować,jak się je umieszcza mkm zamieścił nowa instrukcje co i jak należy robić,co do codu z opisem jeżeli nie umiesz go używać,wystarczy w ogłoszeniu zaznaczyć tekst który chcesz wkleić na forum dać kopiuj i w poście dać wklej i jest po sprawie,jak na razie poprawiam to za Ciebie ale nie będę robił tego cały czas,w końcu musisz się nauczyć jak to robić
Pozdrawiam Kmer
[/b]
Ostatnio zmieniony przez Kmer 07-03-2010, 12:11, w całości zmieniany 2 razy  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 06-03-2010, 13:16   

Nie wygląda brzydko.
Zdjęcie komory silnika nie pokazuje wszystkiego (nie widać mocowań prawego nadkola) i jakby odbarwienia na prawym kielichu. Wszystko wyplakowane. Poproś o zdjęcie komory na wprost.

Warty uwagi. Jedynie cena jest trochę za wysoka.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

rambo84 
Forumowicz

Wysłany: 06-03-2010, 13:43   

fj_mike napisał/a:
Nie wygląda brzydko.
Zdjęcie komory silnika nie pokazuje wszystkiego (nie widać mocowań prawego nadkola) i jakby odbarwienia na prawym kielichu. Wszystko wyplakowane. Poproś o zdjęcie komory na wprost.

Warty uwagi. Jedynie cena jest trochę za wysoka.

Cena wysoka ale sprzedający wydaje sie być dość elastyczny pod tym względem,jak mi dosle wiecej fotek to juz bede dyskutowal bardziej szczegółowo co do ceny bo do przejechania mam ponad 300 km także nie chce miec zadnych niespodzianek na miejscu.

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-03-2010, 13:44   

Jak na razie wygląda obiecująco :mrgreen:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

rambo84 
Forumowicz

Wysłany: 06-03-2010, 13:57   

fj_mike napisał/a:
Jak na razie wygląda obiecująco :mrgreen:

Byleby nie zapeszyć.... :P ....fajnie byłoby juz mieć swego Miśka :) cena tez moze być temu dość wysoka bo podnieśli u nas ten przeklęty podatek do 18 % od pojemności powyżej 2.0 l.Tylko zgnębić tego obywatela i wycisnąć więcej kasy.

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-03-2010, 14:00   

Zadbany egzemplarz w dobrym stanie kosztuje. Jeśli ten taki właśnie jest to warto zapłacić.

by Owczar

seba76 
Nowy Forumowicz

Auto: będzie Galant
Wysłany: 06-03-2010, 14:04   

Przyznam, że też mu się przyglądałem, wygląda ciekawie, ważne, że silnik ten co trzeba :) Szkoda tylko, że nie Avance.

rambo84 
Forumowicz

Wysłany: 06-03-2010, 14:12   

seba76 napisał/a:
Przyznam, że też mu się przyglądałem, wygląda ciekawie, ważne, że silnik ten co trzeba :) Szkoda tylko, że nie Avance.

Też mnie wlaśnie zainteresował...Avance trochę kosztuje ;) no nic jak wypali to we wtorek zobaczymy czy wart zachodu czy znów skończy się rozczarowaniem....

seba76 
Nowy Forumowicz

Auto: będzie Galant
Wysłany: 06-03-2010, 14:17   

rambo84 napisał/a:
seba76 napisał/a:

Też mnie wlaśnie zainteresował...Avance trochę kosztuje ;) no nic jak wypali to we wtorek zobaczymy czy wart zachodu czy znów skończy się rozczarowaniem....

Trzymam kciuki, że się okazało, że warto kupić :)

rambo84 
Forumowicz

Wysłany: 06-03-2010, 14:24   

seba76 napisał/a:
rambo84 napisał/a:
seba76 napisał/a:

Trzymam kciuki, że się okazało, że warto kupić :)

...ja także życzę powodzenia w poszukiwaniach!!!!! :)

GOŁĄB 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 06-03-2010, 22:06   

witam osobiscie bylem go ogladac tydzien temu sprzeglo nie wytrzyma 10000 jest do wymiany zaraz po kupnie auta,tylna klapa jest wymieniona na druga i troche nie wspolgra kolor i jest troche poobijany do drobnych poprawek, jak dla mnie cena troche duza jak za 99 rok posiada tylko zegary i tylne lampy z wersji po lifcie natomiast wszystko inne jest sprzed liftu(slabsze hamulce i fotele) i wiele innych rzeczy pod innym wzgledem jest ok jezeli chcesz taki samochod to polecam pozdrawiam

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-03-2010, 00:09   

GOŁĄB a czy sprawdziłeś VIN auta? To jest model poliftingowy.

by Owczar

sewkor 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
Wysłany: 07-03-2010, 09:39   

Gołąb - przecierz tapicerka jest typowa dla aut poliftingowych i dla tej wersji wyposażeniowej. Avanc miał zupełnie inną tapicerkę. A sprzęgło to przecierz normalka w tym modelu i przy takim przebiegu ( napewno siedzi tam jeszcze oryginał :D ), przynajmniej sprzedający nie podaje tekstów typu " tylko lać i jeżdzić "
Mówisz, że jest poobijany. Osobiście wolę parę małych dołków niż kilogram szpachli. Nie omawiamy nowego samochodu tylko auto używane. Trzeba się liczyć z tym, że zawsze będzie coś do zrobienia. Niestety tak już jest. :?

rambo84 
Forumowicz

Wysłany: 07-03-2010, 09:52   

GOŁĄB napisał/a:
witam osobiscie bylem go ogladac tydzien temu sprzeglo nie wytrzyma 10000 jest do wymiany zaraz po kupnie auta,tylna klapa jest wymieniona na druga i troche nie wspolgra kolor i jest troche poobijany do drobnych poprawek, jak dla mnie cena troche duza jak za 99 rok posiada tylko zegary i tylne lampy z wersji po lifcie natomiast wszystko inne jest sprzed liftu(slabsze hamulce i fotele) i wiele innych rzeczy pod innym wzgledem jest ok jezeli chcesz taki samochod to polecam pozdrawiam

....wielkie dzięki za informację. Mam pytanie jeszcze odnośnie silnika, czy tak starsznie slychać tam popychacze po odpaleniu?sprzedający oświadczyl że są slyszalne przez 5 sekund a poźniej milknął,ale niby to norma.....

[ Dodano: 07-03-2010, 09:56 ]
sewkor napisał/a:
Gołąb - przecierz tapicerka jest typowa dla aut poliftingowych i dla tej wersji wyposażeniowej. Avanc miał zupełnie inną tapicerkę. A sprzęgło to przecierz normalka w tym modelu i przy takim przebiegu ( napewno siedzi tam jeszcze oryginał :D ), przynajmniej sprzedający nie podaje tekstów typu " tylko lać i jeżdzić "
Mówisz, że jest poobijany. Osobiście wolę parę małych dołków niż kilogram szpachli. Nie omawiamy nowego samochodu tylko auto używane. Trzeba się liczyć z tym, że zawsze będzie coś do zrobienia. Niestety tak już jest. :?

Co do tego że trochę poobijany to tez mi to nie przeszkadza i też to wole od szpachli. Niedaleko mnie jest na sprzedaż Galant też 2.5 v6 tylko przed liftem,no i samochód jest w 70% malowany,poza tym wygląda jakby przed chwilą fabryki wyjechal,nawet podwozie ma jak nowe czyściutkie i to mnie wlaśnie niepokoi,jest zbyt doskonaly...czlowiekowi to trudno dogodzić :biggrin:

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-03-2010, 10:22   

rambo84 napisał/a:
....wielkie dzięki za informację. Mam pytanie jeszcze odnośnie silnika, czy tak starsznie slychać tam popychacze po odpaleniu?sprzedający oświadczyl że są slyszalne przez 5 sekund a poźniej milknął,ale niby to norma.....

Zimą ma prawo lekko cyknąć. Mój też sobie trochę cyknie przy niskich temperaturach. Najlepiej sprawdzić to na zimnym silniku, otwarta maska. Jeśli faktycznie będzie krótko to tragedii nie ma.

GOŁĄB jeśli potrzebujesz to zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz. Nie siej zamieszania. Jak go sprawdzałeś, że widziałeś tam hamulce jednotłoczkowe?

by Owczar

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi