|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] ciśnienie w oponach |
Autor |
Wiadomość |
jaculo
Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 70 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-02-2010, 21:37 [2.5 TD] ciśnienie w oponach
|
|
|
Witam, powiedzcie mi jakie powinno być ciśnienie w oponach P235/75/R15 God Year Wrangler. Byłem dziś w lesie na żuzlowej, twardej ale dziurawej trasie, i strasznie mi trzęsło autem. Napompowałem wcześniej do 2,4 przód i tył, ale widze że to za dużo. Poczytałem coś tam na forum i upuściłem przód do 1,8 a tył do 2,0. Mam to autko od kilku dni i nie wiem..... Jeżdże po mieście jak i w terenie, ale nie off-roadowo.. raczej turystycznie.... |
_________________ jaculo
 |
|
|
|
 |
watson1911
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.8 TDi GLS 1997
|
Wysłany: 27-02-2010, 21:59
|
|
|
Dobrze,że upuściłes |

|
|
|
|
 |
AndrzejM22
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 124 Skąd: Ełk -u okolice. :)
|
Wysłany: 28-02-2010, 00:02
|
|
|
No 2.4 to dużo za dużo nawet jak na jazdę po asfalcie chyba ze jedziesz gdzieś załadowany po brzegi w trasę to tak , ale do normalnej eksploatacji ciśnienie ok. 1.8 do 2 bar to ciśnienie zalecane przez producenta samochodu .Zresztą powinieneś mieć na lewym słupku od kierowcy pod zamkiem drzwi taką naklejkę z tabelką o tym jakie ciśnienie powinno być w kołach .
A po za tym nieprawidłowe ciśnienie wpływa nie tylko na komfort ale tez na przyspieszone i co najważniejsze nieprawidłowe zużywanie się opon . |
_________________ Pajero 2,5 TD 33" Baja Claw TTC mosty 5.285 +jakiś lift + jakaś winda.
Pajero 3.5 V6 cywilne |
|
|
|
 |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
|