|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego |
Autor |
Wiadomość |
przemeku
Nowy Forumowicz
Auto: pajero II 2.8 TD SS '95
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2010, 18:25 [2.8 TD] czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego
|
|
|
witam,
dopadla mnie niestety mrugajaca kontrolka blokady (srodkowa pomaranczowa), poczytalem troche na forum i widze, ze nie jestem jedyny z tym mruganiem, napedy dzialaja normalnie, nie ma problemow z włączaniem/rozłączaniem ale mruganie mnie wkurza, z tego co piszecie prawdopodobnie to kwestia czujnika lub kabla
moje pytania:
gdzie znajde ten czujnik, ktory to na schemacie?
czy zeby go wynienic trzeba scigac skrzynie, reduktor?
ile taki czujnik kosztuje
czy wymiana oleju moze miec zwiazek z mruganiem kontrolki? - nie robilem tego nigdy wiec przy okazje zmienie oleje w skrzyni, dyfrze i moscie
z gory dzieki za info |
_________________ ------------
pozdrawiam
przemek
Pajero II 2.8 TD SS |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 25-05-2010, 20:55
|
|
|
nie wiadomo który, padł któryś z 5ciu czujników na reduktorze. Jeśli padnie obojętnie który z tych 5ciu, środkowa kontrolka miga. Spróbuj rozpina po kolei kostki od tych czujników, i podłącz do masy i po kolei sprawdzaj. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 23-06-2010, 14:45
|
|
|
Witam.
Czy częste problemy z tymi kontrolkami i czujnikami są tylko w Pajero II? |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 252 Skąd: gogle
|
Wysłany: 24-07-2010, 00:38 Re: czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego
|
|
|
przemeku napisał/a: | witam,
dopadla mnie niestety mrugajaca kontrolka blokady (srodkowa pomaranczowa), poczytalem troche na forum i widze, ze nie jestem jedyny z tym mruganiem, napedy dzialaja normalnie, nie ma problemow z włączaniem/rozłączaniem ale mruganie mnie wkurza, z tego co piszecie prawdopodobnie to kwestia czujnika lub kabla
moje pytania:
gdzie znajde ten czujnik, ktory to na schemacie?
[url=http://img198.images...464.jpg]Obrazek[/URL]
czy zeby go wynienic trzeba scigac skrzynie, reduktor?
ile taki czujnik kosztuje
z gory dzieki za info |
Hej, ostatnio gadalem z tutejszym fachowcem od Pajero i on stwierdzil ze nie jest to zaden z czujnikow przy reduktorze. Problem jest ponoc pod maska, na nadkolu po stronie serwa hamulcow sa dwa podcisnieniowe przekazniki. Gosc twierdzi ze one wlasnie czesto padaja i to jest glowna przyczyna migania tej kontrolki. W przyszlym tygodniu sprobuje sie tym zajac i dam znac co wyszlo. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-07-2010, 23:27 Re: czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego
|
|
|
hajmanek napisał/a: |
Hej, ostatnio gadalem z tutejszym fachowcem od Pajero i on stwierdzil ze nie jest to zaden z czujnikow przy reduktorze. Problem jest ponoc pod maska, na nadkolu po stronie serwa hamulcow sa dwa podcisnieniowe przekazniki. Gosc twierdzi ze one wlasnie czesto padaja i to jest glowna przyczyna migania tej kontrolki. W przyszlym tygodniu sprobuje sie tym zajac i dam znac co wyszlo. Pozdrawiam. |
Ciężko określić który to czujnik, napisz w jakim momencie załącza się system awaryjny.
Bo masz zespół zaworków, masz czujnik w przednim moście, masz 5 czujników w reduktorze. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|