|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:48 |
Carisma - DISEL |
Autor |
Wiadomość |
guner
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2010, 16:57 Carisma - DISEL
|
|
|
Ostatnio poszukiwania Cari jakoś mi nie idą (czytaj znajduje same trupy). Dzisaj wybrałem sie na giełde. Ładna pogoda, brak zajęć przed południem i takie tam. Nie liczyłem ze znajde cos ciekawego ale wpadła mi w oko ta Carisma:
KLIK
Samochód w ładnym stanie wizualnym. Sprawdziłęm go nawet miernikiem i miał robiony tylko jeden element (tzn tylny prawy błotnik). Szyby orginalne. Wnętrze OK.
Teraz mam dylemat. Szukałem generalnie silnika GDI. Troche się disla boje. Rocznie robie ok 18- 20 tys i zastanawiam się czy jest sens pakować się w taki samochód?
Poczytałem troche na temat tego silnika u Was na forum i na autocentrum i opienie sa różne.
Mam pytanie co warto by sprawdzić w tym samochodzie (chodzi mi już o warsztat samochodowy) i jakie jest wasze zdanie o Carisma disel? |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:47
|
|
|
No całkiem ładnie się prezentuje, tylko z tego co doczytałem troche biedne wyposażenie i jeszcze silnik sprzed lifta
Ogólnie jak nie będziesz robił non stop odcinków po 3-5km to raczej nie będzie tak źle, diesle raczej nie lubią takich krótkich odcinków. |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 21-03-2010, 23:54
|
|
|
Nie znam się na dieslach i nie będę się tutaj wypowiadał nad ich przewagą itp. nad benzynówkami, myślę że jak silnik zadbany to na pewno będzie z niego pociecha.
Tak jak Saqu, zauważył ten egzemplarz prezentuje się nieźle, szkoda, że nie widzimy fotek właśnie tego silnika, no ale chyba widziałeś na giełdzie.
Saqu napisał/a: | i jeszcze silnik sprzed lifta | - kiera też , ale przez pewien czas jeszcze taka była montowana po lifcie.
Podsumowując - egzemplarz godny uwagi. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
|
|