szczotkotrzymacz rozrusznika |
Autor |
Wiadomość |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 04-03-2010, 22:30 szczotkotrzymacz rozrusznika
|
|
|
Witam...na tygodniu padł mi rozrusznik. Po wyjęciu okazało się ze jedna szczotka już wisi, ale na szczęście ktoś źle złożył wcześniej i podwiesił drugą z drugiej pary i rozrusznik kręcił na połowie swojej mocy. Po odwieszeniu sprężynki dociskowej rozrusznik byle jak ale odpala...jakby ktoś miał podobne problemy, to roboty nie wiele koszt szczotko trzymacza tez niewielki. Ja znalazłem coś takiego tutaj...
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
i już czekam na przesyłkę.
Według mnie to tylko ten element trzeba zmienić i rozrusznik będzie jak nowy...nic innego nie może w nim paść-prosty jak budowa cepa. |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 05-03-2010, 17:46
|
|
|
A parę dni temu Koledzy z Forum chcieli z tego powodu wymieniać rozrusznik
Pozdrawiam |
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 05-03-2010, 22:27
|
|
|
PiotrC napisał/a: | A parę dni temu Koledzy z Forum chcieli z tego powodu wymieniać rozrusznik
Pozdrawiam |
Dlatego właśnie założyłem ten wątek, bo według mnie bezpieczniej będzie wymienić szczotki- groszowe sprawy, niż wpalić ok 200zł w używany rozrusznik co do którego nie ma pewności ile jeszcze pochodzi. Z oględzin wynika jasno ze tylko ten element siada zwłaszcza ze posiada on dwie pary szczotek połączone równolegle i jak jedna para się zetrze wówczas rozrusznik pracuje w połowie swojej mocy...niby kręci ale coś jest nie tak. No i wtedy jest szukanie w całym dziury dlaczego silnik słabo pali. |
|
|
|
 |
MACIEK1_2008
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero 3000 V6 90r.
|
Wysłany: 08-03-2010, 00:06
|
|
|
Ja ostatnio tez walczyłem z rozrusznikiem,kupiłem szczotkotrzymacz na allegro za 35zł i rozrusznik teraz smiga jak nowy |
|
|
|
 |
|