Wtryskiwacze - czyszczenie ! |
Autor |
Wiadomość |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 08:00 Wtryskiwacze - czyszczenie !
|
|
|
No właśnie przegłądałem sobie trochę internecik i znalazłem opisy jak to "niby" łatwo wyczyścić wtryski naszych pojazdków w zaciszu domu i jakież to jest zbawienne w sytuacja tzw. przymuleń .
Pytanie brzmi tak : czy ktoś taką operacje wykonywał no i oczywiście jakimi środkami czy narzędziami ?
Bo tak po mojemu to są to ustrojstwa dość precyzyjne i tak ..... w domowych warunkach to ja tego nie widze. No chyba tylko poza wymianą.
A propo to jakie idą do mojego pojazdku wtryski nr. i jaka jest ich cena. |
|
|
|
 |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 28-08-2006, 11:27
|
|
|
Nie wiem komu tak naprawdę do końca udalo się z tą operacją i jest w 100% pewny bo ja nie znalazłem takiego postu , ale na przykładzie mojego silnika 4g37 mogę powiedzieć że do tej pory jeszcze mam czasami problemy tz.odpala całkiem dobrze należy go dobrze przegazować żeby wszedł na obroty bo na wolnych -odczuwa się czasami mulenie (znaczy nie jest tak jak powinno być ) |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 30-08-2006, 10:00
|
|
|
Na stacjach benzynowych tudzież w sklepach moto mozna nabyc szuwax do czyszczenia wtryskiwaczy. Zasada działania: dolewasz do paliwa - butelka wystacza zwykle na 2 pełne tankowania. Specyfik podobnież (wg producenta) czyści i smaruje wtryski. Ja zauważyłem poprawę, ale moze dlatego, że auto jest zagazowane i wtryski cały czas nie pracuja.
I to chyba bedzie najbardziej domowy sposób na czyszczenie wtrysków |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
matt81
Mitsumaniak RED DIAMOND

Auto: LANCER 1.6 16v 1995r 4g92
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 94 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 30-08-2006, 17:43
|
|
|
Tak osobiscie stosowałem jeden z takich specyfików (PM Xeramic) wg. producenta czysci wtryski w autach zasilanych LPG oprócz tego posiada podobno wiele innych cudownych własciwosci w co nie chce mi sie wierzyć i reguły trzymam sie z dala od takich wynalazków.Niestety byłem zdesperowany i zastosowałem to bez większych skutków z resztą, mozliwe ze u mnie nie zadziałał bo moje wtryski poszły się je...ać przez benzynke od naszych przyjaciół ze wschodu . Proponował bym sie rozejrzeć za warsztatami zajmującymi sie czyszczeniem hydro-akustycznym podobno często przywracają życie padniętym wtryskom |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2006, 17:58
|
|
|
masz chyba racje "te specyfiki"choć do tej pory nie wierzyłem .......muj koleś ma fiata palio
i też z LPG wtryski mu odmowiły- i mówie gosciowi "co nie zabije to może uleczyć" - sklep i słuchanie opini - ile ludzi tyle opini az właściciel niewytrzymał i mówi nie te faktycznie wynalazki tylko weźcie bodajże forch (cena u nas ok.30 pln za 250 mil) taka nazwa do wtrysków i szczęka mi opadła jak wlaliśmy do benzynki nie dość że się odblokowały to jak to mówią nówki były gorsze
a wystarczyło 200 km przejechać i to nie na raz ot tak do pracy na zakupy i z powrotem przez kilka dni.
teraz chyba na mnie kolej |
|
|
|
 |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 19-09-2006, 10:36
|
|
|
Jeśli wiesz co wlałeś to podaj dokładną nazwę tego specyfiku i rozwiń trochę temat bo być może teraz masz już inne zdanie . |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 21:56
|
|
|
zdania nie zmieniłem i co najciekawsze ziomal ( kolega ) do tej pory jest zachwycony ( nie wspomne że przy odrobinie czasu była tzw. okazja )a propo bardzo dobre wyniki daje prparat Wurth - tyle że o nim wiem tyle że podnieśli cene na zaporową ( jak ludziska wyczuły co jest grane) - od sprzedawcy wiem że stosowała go tzw.zieleń miejska, pks, nie wspominając o busiarzach.
niedługo opisze co i jak |
|
|
|
 |
|