Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Rdzewieje tylna klapa
Autor Wiadomość
watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2010, 15:00   [3.2 DID] Rdzewieje tylna klapa

Potrzebuję odwiedzić jakiś dobry zakład lakierniczy ponieważ na tylnej klapie po zimie pojawiły się małe ogniska rdzy. Najwięcej w okolicy uszczelki tylnej szyby więc będzie konieczny jej demontaż. Chciałbym skonsultować to z dobrym specjalistą i dowiedzieć się jak będzie wyglądał plan naprawczy.
Ponieważ rdza i drobne wybrzuszenia są w kilku miejscach na klapie, zastanawiam się czy jest to przypadłość PIII ? (W Galantach nagminnie rdzewiały tylne nadkola z powodu wady spawu, może tu jest podobnie)

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

Mrówka 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2DID 00r.
Wysłany: 09-03-2010, 15:08   

Witam.
Rdzewienie to nie da się ukrycz przypadłość Pajero III. Jak kupowałem swoje w 2005r. w Niemczech to zuważyłem korozję pod uszczelkami drzwi lewych tylnich i do tej pory się z tym nie mogę uporać. Były czyszczone i malowane ale po zimie i tak dalej pojawia się rdza. A co do rdzewienia innych części to każdy kto ma Pajero III mówi, że gdzieś pojawia się rdza nawet w samochodach 2-letnich. Trzeba się przyzwyczaić...ten typ tak ma :wink: . Pozdrawiam

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 09-03-2010, 21:01   

Nie wiem czy to zwalczysz, tym bardziej, że to zapewne wierzchołek góry lodowej :)
Dobrze, że nie widzisz tego co masz na belce pod zderzakiem czy na konstrukcji pod błotnikami :)

watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Wysłany: 09-03-2010, 21:49   

Zwalczyć może się nie da ale poddać się nie można. Jak się rozpanoszy na cały element to za rok będę szukał całej tylnej klapy :( W Galancie tak zwlekałem z nadkolami i po roku jednego się już nie dało uratować. Musiałem kupić tak zwaną "aparaturę?" za kilkaset PLNów. (zwykły kawałek blachy wygięty w kształt nadkola - zdzierstwo na maksa)

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

michal87 
Forumowicz

Auto: Pajero 2003 long
Wysłany: 10-03-2010, 08:42   

W moim pajero są także niewielkie ogniska korozji na tylnej klapie a dokładnie na klapie z lewej strony od szyby,w sumie to jest kilka ognisk rdzy pod lakierem prawie nie widocznych,na pewno z biegiem czasu zaczną byc widoczne.
Jakiś czas temu zakupiłem w halfords lakier punktowy idealnie dopasowali kolor zgodnie z numerami fabrycznego lakieru,lakier punktowy posłuży mi na przednią maskę gdzie jest troche odprysków wzdłóż reflektorów powstałych od kamieni-piasku które zawsze się obiją o maskę,odpryski to właściwie takie okrągłe punkty czarne ośrednicy 1-2mm z rdzą które należało by w jakiś sposób wyczyścic z rdzy,nie wiem czy lakier się na długo zda ale zawsze coś,może preferujecie coś innego :mrgreen:

Odpowiedz do tematu