Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szlag mnie trafił więc prośba o pomoc
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2010, 22:52   Szlag mnie trafił więc prośba o pomoc

Kochani,
Zwracam się głównie do ludzi z Łodzi ale każdy kto wie, niech pisze.
W czym rzecz? Ano w tym, że potrzebuję informacji jaki jest stan prawny Willi Grohmana w Łodzi. Obejrzałem zdjęcia i cholera mnie ciska. To część mojej historii rodzinnej i mojego dziedzictwa a w rękach (nie wiem czyich...) nierobów obrasta w ruinę... Dawno temu był program, w którym Jerzy Grohman poszukiwał kogoś kto się tym zajmie, niestety byłem za mały żeby się zgłosić. Teraz chcę się tym zająć ale nie wiem jak... Jeżeli ktoś coś wie, zna procedury, wie jak - prośba o kontakt. Żal patrzeć jak to marnieje...
Pozdrawiam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 20-03-2010, 00:41   

Jacku, którą willę masz na myśli, bo willę miał Ludwik, Henryk i Alfred (każda w innym miejscu
tj. pierwszy na tylnej 9/11 klik (najbardziej znana)
drugi na Tymienieckiego 22/24
a trzeci na ul. tylnej 14

W poniedziałek mogę wyruszyć w kilka miejsc w celu zasięgnięcia informacji, na początek do modgiku po wypis z rejestru gruntów ,bo dane ze spisu konserwatora zabytków już mam (wszystkie są wpisane do rejestru), niemniej jednak być może w samym biurze dostanę dokładniejsze dane.

Nomen omen rezydencję Ludwika w 1999 roku zakupiła niejaka Pani Urszula Pacyna z Rzeszowa, która w 2004 roku chciała sprzedać obiekt (nie wiem czy sprzedała), niemniej jednak bardzo możliwe jest, że obiekt ma księgę wieczystą (co będę wiedział z wypisu rejestru gruntów) a na podstawie księgi bedzie jasne kto jest właścicielem.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 22-03-2010, 11:19   

Chooper napisał/a:
na tylnej 9/11 klik (najbardziej znana)

Dokładnie o tę mi chodzi. Nawiązałem już kontakt z ludźmi z forum skypercity i mam szansę na kontakt z obecnym właścicielem. Nie wiem jak się to dalej potoczy niemniej obecny stan mnie lekko przeraza...
Pozdrawiam i dzięki

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-03-2010, 13:40   

to mam wyciągać dane z urzędów, czy nie ?

Swoją droga, jak na budynkach siedzi konserwator zabytków, to długa, kręta i wyboista droga będzie przy rewitalizacji takiego pałacyku. Bo bez zgody w/w instytucji nawet gwoździa w ściane wbić nie można.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 22-03-2010, 13:50   

Chooper napisał/a:
to mam wyciągać dane z urzędów, czy nie ?

Na razie nie (bardzo dziękuję :!: za chęć pomocy) być może trafię bezpośrednio.
Chooper napisał/a:
Swoją droga, jak na budynkach siedzi konserwator zabytków, to długa, kręta i wyboista droga będzie przy rewitalizacji takiego pałacyku. Bo bez zgody w/w instytucji nawet gwoździa w ściane wbić nie można.

Moją intencją jest odbudowanie ściśle ze stanem poprzednim i to do celów prywatnych mojej rodziny. Wstępnie mam ustaloną dotację z UE na kilka nieruchomości należących do nas w dawnych czasach ;) więc temat sam z siebie wynika - warunkiem jest przywrócenie stanu pierwotnego w jak najwyższym stopniu (nie podlegają temu prawu instalacje wod-kan, elektryczne i poszycie dachu choć mają imitować oryginał)
Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki

P.S. jakbyś był w okolicy to prosiłbym Cię o parę fotek ze stanu obecnego ale to nic pilnego i tylko przy okazji ;)

Odpowiedz do tematu