Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galanty 2.5v6, 2.0 Czaple
Autor Wiadomość
eniX 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA2A Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2010, 14:48   [EAx 97-04] Galanty 2.5v6, 2.0 Czaple

Witam jako poszukiwania mam nadzieje zblizaja sie do konca to mam takie pytanie czy ktos byl ostatnio w czaplach i przygladal sie tym samochodom. Oba modele do oplat.

1. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11868861
Informacje:

Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 05/2000, 156 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Opis pojazdu:

Witam! Na sprzedaż Mitsubishi Galant 2.5 V6 z manualna skrzynia biegów w wersji "AVANCE". Wymeldowany w Niemczech w dniu 8.03.2010,przyjechał do Polski dzisiaj,czyli 10.03.2010. Samochód w perfekcyjnym stanie,zakupiony od Niemca,który przesiadł się w najnowsze audi a6:)) w aucie wszystko robione na czas,na chwile obecną w aucie jest bardzo dużo nowych części,wszystkich nie wymienie,ale o kompletnym sprzęgle (wymienione w 2009roku), oraz rozrządzie wymienionym przy 142 800km warto napisac;) auto cały czas serwisowane,od nowości miało tylko 2 właścicieli. W czerwcu 2009roku Niemiec zakupił komplet nowych opon letnich HANKOOK VENTUS V12 EVO-rachunek na 400euro.-stan tych opon na chwile obecna to jakies 7mm bieżnika!! Opony zimowe również firmy Hankook -2 kupione w tym roku,a 2 stan 6-7mm. Auto bardzo dowartościowane.

Zastanawia mnie tylko czemu panel w srodku jest zmieniony bo z tego co wycztalem pownien byc cos ala carbon, i dlaczego wnetrze silnika jest zielone :?

2.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11847222
Informacje:

Rok produkcji: 2002, Przegląd: 06/2011, 114 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 133 KM (98 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Opis pojazdu:

Witam! Na sprzedaz Mitsubishi Galant w wersji "ELEGANCE" sprowadzony z Niemiec,silnik 2.0 16V o mocy 133KM-auto po drugim liftingu Galanta,manualna skrzynia biegów,bardzo ładny srebrny kolor. Silniczek chodzi idealnie cicho,jest bardzo bardzo zrywny naprawde zamiata,sam byłem pozytywnie zaskoczony. Biegi wchodzą elegancko,sprzęgło bierze jak należy,zawieszenie bez luzów i stuków- technicznie 5+. Lakierek ładnie utrzymany -bez rdzy,wgniecen i grubszych rys.

Z gory dzieki za wszystkie pomocne opinie
Ostatnio zmieniony przez Owczar 22-03-2010, 15:15, w całości zmieniany 1 raz  

sewkor 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
Wysłany: 22-03-2010, 15:47   

Komora silnika jest w oryginale, taki ma być kolor fabrycznego podkładu do tej kolorystyki nadwozia. Masz do wyboru 2,5 v 6 i 2,0, wybieraj 2,5. Do ceny zakupu dolicz jakieś 4 tysie na opłaty i rejestrację.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 22-03-2010, 16:06   

eniX, wybierasz pomiędzy dwoma światami, z jednej strony masz najbogatszego Galanta w wersji Avance z duzym silnikiem, ponadto w pieknej ciemnej barwie nadwozia, gdzie rocznik jest przed 2000r. a cena jest ponad 18 tys zł
Z drugiej strony masz wersje Elegance z silniczkiem benzynowym 2.0, takze dobrze wyposażonego, ale już w jasnych tapicerkach i srebrnej barwie nadwozia, no ale za to rocznik 2002 i cena niespełna 17 tyś zł

Nie karz nam wybierac co bedzie dla Ciebie lepsze, chcesz zapoznaj się z tym watkiem http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

Potem przekalkuluj swoje finanse, potrzeby, najnizsza akcyza bedzie od 2.0, powiedzmy bedzie ona rzedu 700zł, natomiast od 2.5 zapłacisz akcyzy rzedu 2300zł, do tego dojda inne opłaty, rejestracja i ubezpieczenie, no i musisz sie zdecydowac czego wymagasz od auta.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

eniX 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA2A Elegance
Wysłany: 22-03-2010, 21:33   

Wlasnie bede mial cos kolo 20k no moze jakbym pokombinowal to +2k.
Najgorsza bedzie w 2.5 jak ktos napisal okolo 4k coza cala rejestracje dylizansu to troche mnie zniehceca + ewentualne potrzebne wymiany. Nie kaze nikomu za mnie wybierac bo wszystko bedzie jasne jak sie tam przejade z mechanikiem bo w koncu to ja bede nim kolowal po dodze :P

Odpowiedz do tematu