Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:47 |
Uszczelniacz wału za kołem zamachowym 4G61T |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-03-2005, 13:53 Uszczelniacz wału za kołem zamachowym 4G61T
|
|
|
Mam pytanie czy do C53A ta część jest ogólnodostępna czy trzeba ją sprowadzać? I ile to może kosztować? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 30-03-2005, 19:52
|
|
|
Obawiam się, że jeśli oryginał to trzeba będzie zaczekać (jakiś tydzień).
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 09-04-2005, 13:42
|
|
|
Jesli chodzi o jeden z tych uszczelniaczy ktore sie wymienia podczas wymiany rozrzadu to do lancera C62 kosztuja po 50 zl szt. Przynajmniej po tyle liczyl "mechanik klubowy" (nie wiem czy mozna o nim pisac na tym forum czy jest to zakazane ).
Jak myslicie zalozyl mi oryginaly? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-04-2005, 15:58
|
|
|
Artii tytuł tematu mówi o uszczelniaczu za kołem zamachowym na wał (korbowy) więc chodzi o uszczelniacz po drugiej stronie silnika niż rozrząd
Co do tego co napisałeś - ok nikt nie będzie Cię banował ani kasował tego co napisałeś. Co do cen za uszcelniacze - nie mam pojęcia.
Mój będzie kosztował ponad 100 i będę czekał 2 tygodnie - 1 dzień bo wczoraj zamówiłem u Jackiego ale mój Mirage jest ciut nietypowy.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 21-04-2005, 14:09
|
|
|
Byłem wczoraj u Jackiego - mam uszczelniacz - dzieki raz jeszcze dzis trafi do mojego Mechanika. A Jacek ma u mnie duuuże piwo przy najbliższej okazji. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 21-04-2005, 16:34
|
|
|
Oooo!
A z jakiej okazji?? Nie to żebym miał coś przeciwko ale czym sobie zasłużyłem??
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 21-04-2005, 20:36
|
|
|
Tym:
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 21-04-2005, 23:24
|
|
|
buahahahah
tak mi sie skojarzylo ze Hubert chyba raczej nie uzyje tego uszczelniacza do silnika dlatego tak sie cieszy |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 21-04-2005, 23:27
|
|
|
głodnemu chleb na myśli |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 22-04-2005, 10:03
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | głodnemu chleb na myśli |
|
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 29-04-2005, 07:13
|
|
|
Hubert, domyslając sie, Twój mechanik to Łebski Gość, ale... czy uprzedziłeś Go, że ten uszczelniacz jest cholernie delikatny, tzn jego warga uszczelniająca - jeżeli przy zkładaniu potraktuje go małym wkrętaczkiem aby wywinąc wargę uszczelnijącą to bedziesz miał większy wyciek nisz masz...
Najlepsza metoda to wpuszczenie tego uszczelniacza na naoliwioną trąbke... idelalna na ten cel możę być np: butelka typu PET, wycinamy odpowiedni kawałek ścianki butelki zwijamy w "rulonik" tzn trąbke oliwimy ją i po niej zakładamy uszczleniacz...
POZDRO |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-04-2005, 10:29
|
|
|
Co ciekawe pierwszy raz o tej metodzie "na trąbkę" usłyszałem właśnie od mojego Mechanika |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ROMEL

|
Wysłany: 29-04-2005, 10:42
|
|
|
EEE to ze mną jeszcze nie tak źle......
Silnik sobie rozj....alem niemal na własne życzenie - paskiem rozrządu, ale za to uszczelniacz bym dobrze założył
Nie podaruje sobie tego...
Pozdr |
COLT 1,3 12V 96` CJ0
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-04-2005, 10:58
|
|
|
Romel te małe skośnookie ludziki nie są głupie - pisałem o tym kiedyś i Ty również. Tym razem to była cena za zbytnią pewnośc siebie i rutynę. Następnym razem zrobisz wszystko zgodnie z serwisówką i już tak bedziesz robił zawsze - co oznacza że "fasolki" już wiecej nie będzie |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ROMEL

|
Wysłany: 29-04-2005, 11:51
|
|
|
FASOLKA powiadasz... normalnie nie dasz życia z tymi fasolkami...
Jakby stwierdzenie że "nigdy juz w żadnym aucie fasolek nie zrobie" miało wrócić kondycje mojemu Misiowi... to owszem byłbym słowny i wiecej bym tego nie zrobił
Wracając do paska - rutyna może nie, tylko błędne przemyślenia - dlatego tak pisze ponieważ:
-z powodu ściągania i zakładania tego samego paska wymiana na nowy była zaplanowana mniej więcej w połowie jego przebiegu (mniej niż 50kkm)
- wierzcie lub nie ale.... pasek wraz z popychaczami hydraulicznymi (12szt) i uszczelką pod pokrywę klawiatury leży u mnie na stole gdzieś od trzech tygodni...
- a o co chodzi??? o to że miałem zaplanowaną robotę przy "szklankach" i rozrządzie na 15/16.04.2005, nie zrobiłem tego ponieważ mój kolega nie mógł sprowadzić jeszcze 4szt "szklanek" do kompletu.......nie trafiła by was w takim przypadku Jasna Cholera...
TO JEST POPROSTU MEGA NIEFART !!!
Ale to nie zmienia do końca postaci całej sprawy i dlatego pozwole sobie zapisać po raz kolejny..
NIE WOLNO ZAKŁADAĆ PASKA ROZRZĄDU JUZ WCZEŚNIEJ ZAKŁADANEGO (nawet jak ma 5kkm przebiegu)
POZDRO |
COLT 1,3 12V 96` CJ0
|
|
|
 |
|