|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:03 |
Rodzaj żarówek - lampy przód wersja europejska? |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 09-03-2010, 09:58 Rodzaj żarówek - lampy przód wersja europejska?
|
|
|
Pytanie brzmi dokładnie jak w tytule: jaki rodzaj żarówek stosowany jest w przednich światłach europejskich w Outlanderze I ?
Ameryka wstawia żarówki HB5, których niestety nie kupi się w każdej stacji benzynowej gdyby strzeliła ci w trasie... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Szulman
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander Sport 2,4 16V
|
Wysłany: 09-03-2010, 10:35
|
|
|
Witam, drogowe 60W HB3, mijania 55W H1, refl.p.mgielne 51W HB4. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-03-2010, 23:32
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | Pytanie brzmi dokładnie jak w tytule: jaki rodzaj żarówek stosowany jest w przednich światłach europejskich w Outlanderze I ? |
U mnie w outku są H4
Pozdrav |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 10-03-2010, 10:25
|
|
|
właśnie, aż tyle różnych żarówek w jednym kloszu... Ja w końcu zmieniłem lampy z symetrycznej, walącej w kosmos, ameryki na przepisowe asymetryczne europejskie. w usa miałem jak pisałem dość drogie i nie popularne HB5 (ale za to pod pomarańczowymi odblaskami miałem piękne 5W obrysówki). W europie mam lampiony na żarówki H4, ale słyszałem też o innych... Niech tam sobie będą różne i różniste - najważniejsze, że nie muszę odkręcać zderzaka i wyciągać chłodnicy (jak w niektórych audikach), żeby wymienić żarówkę.
Panowie - dzięki za informacje. |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Bart007
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:40
|
|
|
U mnie instrukcja (Outlander Turbo 2006) podaje H1 do świateł mijania. Rozbieżności mogą wynikać z tego, że Outlander I przechodził face-lifting (chyba w 2005) w którym między innymi zmieniono reflektory - starsze wersje miały światła mijania odbłyśnikowe, nowsze - soczewkowe, więc może też i żarówki miały inne... |
_________________ pozdrawiam - Bartek |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:57
|
|
|
Bart007 napisał/a: | Rozbieżności mogą wynikać z tego, że Outlander I przechodził face-lifting (chyba w 2005) w którym między innymi zmieniono reflektory - starsze wersje miały światła mijania odbłyśnikowe, nowsze - soczewkowe, więc może też i żarówki miały inne... |
...oraz - jak wspomniałem - powodem rozbieżności jest także część świata, w której auto było sprzedawane (może strefa klimatyczna, a może czasowa ma tu jeszcze znaczenie). Mój konkretny egzemplarz (2003, 2.4, bez mivec, automat/sekwencja) pochodzi z Phoenix - Arizona i oprócz rewelacji z żarówką, brakiem asymetrii ma też drobny feler w postaci braku regulacji poziomu lamp. Całe szczęście, że kable wszędzie są poprowadzone nawet do przeciwmgielnych przód/tył i do ich włączników. W puszcze bezpieczników pod maską jest też miejsce na odpowiedni przekaźnik, co oczywiście wykorzystałem eliminując ten drobny feler. |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|
|