CITROEN CZY LOEB |
Autor |
Wiadomość |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-07-2005, 14:20 CITROEN CZY LOEB
|
|
|
Witam
Ostatnio tzn od poprzedniego sezonu widać że team fabryczny Citroena wygrywa. Czy to znaczy że Citroen rządzi czy mają poprostu naprawdę genialnego kierowcę? Jak myślicie?? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 19-07-2005, 14:58
|
|
|
IMHO jedno i drugie......
Auto jest konkurencyjne a przede wszystkim niezawodne.
A i zawodnik jest bezkonkurencyjny przez nieziemskie trzymanie cisnienia i niesamowicie wysoki i co wazne rowny poziom.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 19-07-2005, 17:09
|
|
|
Citroen i Loeb to moim zdaniem taka mała symbioza jedno bez drugiego nie osiągnęłoby tak wiele . Tak jak napisał Bartek Xsara WRC mimo że nie jest autem najnowszym ale za to najbardziej niezawodnym . Być może właśnie to ,że na trasach rajdowych jeździ już kilka sezonów bez poważniejszych zmian (evolucji) czyni z niej tak dobre ( czytaj mało awaryjne auto) . Wszystkie nowe auta klasy WRC mają wiele kłopotów na początku swojej kariery ( Miśki i Peugeot 307 to najlepsze przykłady ) Z drugiej zaś strony Sebastian jest niesamowitym kierowcą . Wiele osób nie lubi go za jego "brak wyrazu" ( zwłaszcza na twarzy) ale jego dyspozycja w tym sezonie jest nieporównywalna z żadnym innym kierowcą w historii.
Napiszę jeszcze jedną rzecz o francuzie . W tamtym roku byłem na Rajdzie Szwedzkim . Był to rajd w którym właśnie Loeb wygrał . Jednak nie to ,że wygrał zrobiło na mnie największe wrażenie a to , że jego "cytryna" na mecie wyglądała dokładnie tak jak na starcie rajdu . Kompletnie żadnego zadrapania lakieru wgnieceń ani urwanych zderzaków tak jak 95 % innych kierowców . Kto trochę interesuje się rajdami wie doskonale , że rajd rozgrywany na śniegu i lodzie praktycznie wymusza "podpieranie" sie band śnieżnych . A ten NIC !!!!!!!!! Zarówno dla mnie jak i dla innych towarzyszących mi osób było to niewyobrażalne . Już wtedy zgodnie stwierdziliśmy ,że na Loeba w tym ( czytaj tamtym )sezonie nie będzie mocnych !!!! Tak też się stało .
W tym roku jadę na rajd do Finlandii z ciekawością będę oglądał te zmagania . Przecież Loeb jeszcze nigdy tam nie wygrał ... |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 19-07-2005, 19:10
|
|
|
Polek tak jak kiedys proponowales za kilka lat jezeli bedziesz dalej sie wybierac to jak bede mogl to dolacze do was,
co do Loeb'a tak jak napisaliscie cytryna to tera jedno z lepszych aut, a wydaje mi sie gdyby nie cytryna to "loeb by nie byl by tak dobry". chociaz kto wie ...
tak jak Polsaler napisal Loeba nie wszyscy lubia, ja go tez nie lubie, on poprostu jest bardzo sztywny ale mozliwe ze jest jednym z lepszych kierowcow (teraz) .
pezo i miski maja problemy bo to sa dosyc nowe auta, ale nie pamietacie juz passy 206 wrc i Gronholma??????? byl niepokonany !! i tak jest teraz z cytryna.
pozdro
rafi ze szczecina |
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2005, 19:32
|
|
|
Czekamy aż Lancer WRC osiągnie w końcu taki poziom że będzie piekielnie szybki a przy tym niezawodny. Bo na razie rewelacji nie ma. Chociaż nie mówię że jest źle, to zbyt nowy samochód żeby go oceniać. |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 19-07-2005, 20:06
|
|
|
Lancer WRC nie jest już takim nowym samochodem . Chorobę "wieku młodzieńczego" powinien juz skończyć . Moim zdaniem taryfa ulgowa sie skończyła . Dział sportu MMMC ciągle nękaja jakieś problemy . Właśnie pożegnał się z nim Pan Fornaris spec od aut WRC
Rafciu Markus w pługu 206 nie wygrał 6 rajdów z rzędu . Ta sztuka nie udała się jeszcze nikomu oprócz Loeba . Czytałem ,że Auriol 13 lat temu popisał się podobnym wynikiem ale sprawdzałem to i nigdzie nie znalazłem potwierdzenia .
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 8:08 pm ]
Rafał Cytrynka po tym sezonie konczy przygodę z Mistrzostwami Świata a Loeb bardzo możliwe że zasiądzie w Fordzie i wtedy przekona nas wszystkich czy to tylko w cytrynce tak szalał czy w fordzie też będzie wszystkich lał . Pożyjemy - zobaczymy |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2005, 20:47
|
|
|
Moje zdanie jest takie: Teraz mogą robić co chcą z tym Lancerem, ale w przyszłym sezonie mają wygrywać |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-07-2005, 23:41
|
|
|
cytryna, pezo konczy zostaje ford , moze dojdzie reno, lecz sa to tylko pogloski zobaczymy jak bedzie naprawde.
ja nie mowie ze loeb to zly kierowca i ze nic nie potrafi, wrecz przeciwnie ma chlopak talent ale jakos mnie do siebie nie przekonal. |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 20-07-2005, 00:05
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | cytryna, pezo konczy zostaje ford , moze dojdzie reno, lecz sa to tylko pogloski zobaczymy jak bedzie naprawde.
ja nie mowie ze loeb to zly kierowca i ze nic nie potrafi, wrecz przeciwnie ma chlopak talent ale jakos mnie do siebie nie przekonal. |
Bo nie siedzi w EVO a powinien . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-07-2005, 00:11
|
|
|
Luk nawet gdyby siedzial w EVO to nie wiem czy bym go lubil. on jest poprostu strasznie sztywny lub jak kto woli bardzo opanowany spokojny, bardzo podoba mi sie postawa Solberga ktory tez jest mlody a jak sie cieszy i jest tez swietnym kierowca zarazem
bardzo lubie tez Gronholma chociaz on wybrzydza jak dziecko a to ze to przez to ze przez tamto ale poprostu go uwielbiam moj drugi idol po ['] ś.p. Januszu Kuligu |
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2005, 00:23
|
|
|
Ja lubię Solberga i Burnsa. A Loeb to na amfetamine jedzie cały czas i dlatego jest taki dziwny |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 20-07-2005, 00:29
|
|
|
Dla szefostwa liczą się wyniki nie jak kto jest postrzegany czy też jak wygląda . A dla nas to ma inne / wielkie znaczenie . Dobrego pracownika nie trzeba lubić , jego trzeba podziwiać |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-07-2005, 00:31
|
|
|
dokladnie tak jak Luk piszesz, Kostek zaluje ze nie ma juz w rajdach Richarda Burnsa bo on tez pieknie jezdzil najpierw mistrzostwo w subarynie a potem zapowiadalo sie pieknie w pugu lecz niestety zdrowie nie pozwolilo na dalsza jazde ...
tak jak pisalem uwielbiam Gronholma i Solberga ale tego to chyba kazdy lubi |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 20-07-2005, 21:25
|
|
|
ale jego dyspozycja w tym sezonie jest nieporównywalna z żadnym innym kierowcą w historii
No cóż, jak mam być szczery to się z Tobą nie zgodzę - przypominam. IMO Tommi w w 1999 roku powykręcał takie czasy, że do dziś (mimo lepszych aut) kilka z nich się ostało (bodajże rajd 1000jezior), poza tym jest jescze jedna anlogia, w moim odczuciu Loeb i cytryna to taki sam duet jak Makinen i Evo - jedno bez drugiego raczej nie powalczy, czego dowody widać na załączonym obrazku. Loeba nie lubię głównie dlatego, że jest francuzem (mam nadzieję, że nikogo nie urażę ale jak dla mnie żabojad to gorzej niż ruski) co do umiejętności - mogę go sobie nie lubić na razie jest najlepszy (choć mr Hollywood - jest niewiele gorszy).
To tak tyle;)
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak