|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] [ELEKTRYKA] Szalejące zegary, wariujące obroty. |
Autor |
Wiadomość |
pojar [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2010, 14:58 [MSS GDI] [ELEKTRYKA] Szalejące zegary, wariujące obroty.
|
|
|
Witam,
ostatnio zakupiliśmy Białego Space Stara z silnikiem 1.8 GDI i mam kilka problemów... Pierwszy to taki że zegary wariują a mianowicie po przekręceniu kluczyka obroty wskakują na ok 500 obr/min choć silnik nie pracuje, dwa to to że pali się CE (tak mi się wydaje taka pomarańczowa kontrolka z silnikiem). Zegary oczywiście przekłamują i na postoju wskazuje ok 1500 obr/min. Kolejnym problemem są światła które palą się cały czas jesli jest tylko zapłon włączony. Nie da się ich wyłączyć wtedy. Jak by ktoś grzebał w elektryce. Narazie to najważniejsze problemy... Jeśli ma ktoś jakieś pomysły to proszę o podpowiedzi... W planach mam sczytanie błędów z ECU ale nie mogę znaleść instrukcji...
Pzdr
Pojar
Edit.
Jeszcze pracuje nie równo na obrotach ale to zapewne przepustnica.. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 21-05-2010, 10:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-04-2010, 15:35
|
|
|
W zegarach mógł ktos grzebać i dlatego się takie szopki dzieją, trzeba spróbowac wyregulowac wskazówke, a ze światłami pewnie bedzie taka sprawa ze ktos podpial sobie automatyczny wlacznik swiatel, mozna ten uklad przerobic aby swiatla wlaczaly sie dopiero po odpaleniu silnika.
Kontrolka CE musisz podjechac na kompa i sprawdzić błedy, albo spróbowac samemu je sobie wymrugać |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
RaDuS
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-04-2010, 23:21
|
|
|
Witam, sprawdz mocowanie kabla do akumulatora, podobne mi szopki odstawial gdy 'plus' nie byl do konca podlaczony;) |
|
|
|
 |
|
|