|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
space 1.3 z 2000r-drgania kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
pszwar12
Mitsumaniak Czerwona Krwinka

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2010, 22:28 space 1.3 z 2000r-drgania kierownicy
|
|
|
Cześc mam taki maly problem a mianowicie dzisaj musialem dosyc mocniej przy hamowac
i niby wszystko bylo ok wjechalem na krajowa 8 i jade tak okolo 120-130 km/h i zaczynam hamowac kulturalnie a tu zonk hamuje ale podczas hamowania kierownica dostaje duzych drgań az che mi wyrwac łokcie odczuwam jak by cos sie dzialo z prawej strony i moje pytanie brzmi co to moze byc za przyczyna z góry dziekuje za pomoc |
_________________ Colt CA1A 1995 (Żabozielony)
Historia!

|
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 13-11-2010, 15:25
|
|
|
mam podobny problem, tylko u mnie drga tył auta, ale dostałem kilka cennych rad.
polecam TEN temat.
tak podsumowując i może dodając coś od siebie, możliwe przyczyny to:
1. skrzywiona felga (albo mooocno niewyważona) - czasem nie czuć tego podczas jazdy, tylko przy hamowaniu.
2. krzywe tarcze hamulcowe (często po wjeździe w kałużę po ostrym hamowaniu).
3. luzy na drążkach kierowniczych/końcówkach.
4. luzy na piaście/łożysku koła.
5. luzy w innych częściach zawieszenia, np. wahaczach (ale te raczej nie objawiają się tylko przy hamowaniu). |
|
|
|
 |
maniek80
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.3 1999
|
Wysłany: 14-11-2010, 21:17
|
|
|
Kolego może być tak że masz zacisk(prowadnice) albo cylinderek lekko zapieczony i jak jedziesz to ci cały czas klocki trą o tarczę a ty tego nie czujesz dopiero przy mocnym hamowaniu tak jak opisujesz trzepie kierownicą aż chce ręce wyrwać.Sprawdz czy po dłuższej jeździe bez gwałtownych hamowań masz którąś felgę gorącą. |
|
|
|
 |
|
|