Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: akbi
28-04-2010, 15:38
problem z Uniqa
Autor Wiadomość
kugel 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2010, 09:10   problem z Uniqa

Witam,
W trakcie zimy wiechał mi w tył facet ubezpieczony w Uniqa. Uniqa wyceniała wymiane zderzaka na 3200PLN i w ciągu 3 tygodni pieniądze miałem na koncie. Naprawę zderzaka robiłem w Mitcar W-wa. Niestety gotówkowo za 5200PLN, ale Uniqa zaakceptowała tą sumę.
22.03 wysłalem faktury do Uniqa w Warszawie i od tamtej pory Uniqa mnie zlewa, a właściwie osoba prowadząca sprawę. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na wysłane Maile, nie mogę sie tam nawet dodzwonić. Gdybym mieszkał w Warszawie to po prostu wpadłbym tam osobiście, a że nie jestem to pytanie co mogę zrobić aby wyegzekwować należną reszte kasy?

pozdrowienia

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 27-04-2010, 09:54   

wezwanie do wypłaty z terminem 14 dni podpieczętowane przez adwokata

kupujepolskieprodukty.pl

macior 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
Wysłany: 27-04-2010, 10:39   

Uniqa wypłacania odszkodowań :D

mkrawcz1 
Mitsumaniak
01975/KMM

Auto: CY3A/CW8W
Wysłany: 27-04-2010, 10:46   

http://rzu.gov.pl/skargi/dyzury-telefoniczne

Ja bym wysłał przedsądowe wezwanie do zapłaty poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Żaden mail ani telefon.

waldinio 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
Wysłany: 27-04-2010, 11:34   

też miałem ten przypadek, wylozyłem kase z własnej kieszeni a potem czekałem 1,5 miesiaca na wypłatę, może w końcu się doczekasz :)

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 27-04-2010, 14:03   

Polecam w korespondencji wspomnieć że w dalszych sporach bedzie cię już reprezentował RU :mrgreen: To działa !!!

mkrawcz1 
Mitsumaniak
01975/KMM

Auto: CY3A/CW8W
Wysłany: 27-04-2010, 14:20   

fargo napisał/a:
Polecam w korespondencji wspomnieć że w dalszych sporach bedzie cię już reprezentował RU :mrgreen: To działa !!!

Nie działa. RzU nie może Cię reprezentować, może tylko pismo napisać i tyle.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 27-04-2010, 20:08   

W takiej sytuacji powinieneś skorzystać ze swojego AC - te wszystkie kłopoty by Cię ominęły :lol:

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 27-04-2010, 20:53   

jan1994 napisał/a:
W takiej sytuacji powinieneś skorzystać ze swojego AC - te wszystkie kłopoty by Cię ominęły :lol:

a kogo to byla wina?? wiec po co sobie zmniejszac ulgi??

lepiej nie brac kasy na konto tylko zalatwiac takie sprawy w taki sposob, ze warsztat i ubezpieczyciel miedzy soba wszysko zalatwiaja wtedy Ty sie o nic nie musisz martwic, bo tak na prawde to nie jest juz wtedy Twoj problem czy oni poprzelewaja miedzy soba kase czy za paczke fajek to zrobia...

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 27-04-2010, 22:16   

Radassss napisał/a:

lepiej nie brac kasy na konto tylko zalatwiac takie sprawy w taki sposob, ze warsztat i ubezpieczyciel miedzy soba wszysko zalatwiaja wtedy Ty sie o nic nie musisz martwic, bo tak na prawde to nie jest juz wtedy Twoj problem

Dokładnie, a jeżeli już bierzesz forsę to w przypadku gdy wiesz że jesteś w stanie naprawić to taniej np. kupując potrzebne części z rozbitka. Forma rozliczeń gotówkowych w przypadku korzystania z serwisu ASO właśnie tak się kończy.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-04-2010, 22:27   

Radassss napisał/a:
jan1994 napisał/a:

a kogo to byla wina?? wiec po co sobie zmniejszac ulgi??

Jeśli sprawdza jest znany a sprawa jest "czysta" to nie zmniejszasz sobie ulg. Korzystasz z AC a firma w której masz AC robi regres z OC sprawcy. Sam tak ostatnio wymieniłem zderzak bo nie chciało mi się ganiać (chyba Link4) tylko skorzystałem ekspresowo z PZU które miało podpisane umowę z ASO i do tego w ASO powiedzieli że z Linkiem mogły by być problemy z PZU nie ma problemu i po naprawie nie czekają na wypłatę tylko wydają auto. Dodatkowo jest jeden plus. Mając wykupioną opcję "warsztat" (naprawa na oryginalnych częściach w ASO) skorzystałem z tego a z OC miał bym zamiennik.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 01-05-2010, 18:55   

Dobrze piszesz krzychu, tylko nie wszyscy o tym wiedzą, że firmie ubezpieczeniowej nie zależy na tym aby zwiększyć opłaty za AC (przecież AC na następny rok możesz nie wykupić) tylko znaleźć osobę lub firmę, która pokryje tę szkodę :lol:

Odpowiedz do tematu