[II 2.0 DID] Pożar w kabinie. |
Autor |
Wiadomość |
Leszek0501
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2013, 17:32 [II 2.0 DID] Pożar w kabinie.
|
|
|
Pierwszy właściciel zakupionego w XI 2007 r. serwisowanego wyłącznie w ASO. Przy manewrowaniu na parkingu lekkie stuknięcie w słupek ogrodzeniowy i wystrzał kurtyny bocznej. Po kilku godzinach podjeżdża laweta wchodzę do środka a tam: spalona do blachy wykładzina podłogi pod fotelem kierowcy, nadpalone siedzenie kierowcy,ponadpalane słupek , próg , przewody pod siedzeniem i dywanik. Całe wnętrze obsypane czarną sadzą. Allianz uznaje szkodę całkowitą co jest zupełnie nieopłacalne dla mnie. Panowie z ASO zupełny brak zainteresowania oprócz głupich pytań typu : co pan tam woził, kto grzebał przy elektryce itp.
Wam forumowiczom napiszę wyraźnie: tylko ASO "grzebało" oprócz sezonowej wymiany opon a pod siedzeniem nie znajdowało się nic, oprócz tego co "fabryka dała".
Po co ten temat? Moja wiedza o samochoda jest taka , że jeżdżę i koniec. Może ktoś coś podpowie mądrego. Drugi cel to ostrzeżenie. Ja też byłem zadowolonym właścicielem Outlandera a od poniedziałku godz.7.50 ubezpieczyciel nazywa to resztkami pojazdu. Miło prawda. Jakoś nikt się nie zainteresuje szczególnie ASO powodem zdarzenia. Może ktoś miał podobne zdarzenie? Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 09-06-2013, 22:07
|
|
|
Można współczuć. miałeś robione wszystkie wezwania producenta do usunięcia usterek? To bym sprawdził - o ile pamiętam to coś było z wiązką pod siedzeniem. Może Twoje ulubione ASO tego nie zrobiło i teraz udaje głupiego? Witamy w klubie miłujących inaczej ASO Mitsu |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 10-06-2013, 09:07
|
|
|
Z tego co pamiętam była akcja z wiązką nie wiem czy pod siedzeniem, mojemu ojcu wymieniali znaczy pseudo wymieniali pojechał do ASO pogadał z kierownikiem i się okazało że samochód wjechał na myjnie i wyjechał czysty. Tyle po akcji ASO . Współczuje i powiem szczerze nie odpuszczaj masz wszystkie akcje serwisowe w papierach więc niech ktoś się tłumaczy. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
pkwiat
Forumowicz
Auto: O II 2.0 DID MY 2008
|
Wysłany: 10-06-2013, 12:10
|
|
|
Była rzeczywiście ze 3 lata temu prowadzona akcja przywoławcza, ale dotyczyła ona jakiejś wiązki kabli w komorze silnika. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 10-06-2013, 18:52
|
|
|
Była akcja na kable pod fotelem kierowcy i jesze w innym miejscu ,wkładali kable w peszle i tyle |
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 11-06-2013, 08:19
|
|
|
@Leszek0501 chłopie bierz prawnika i lecisz z koksem, pożal się boże w momencie stłuczki wybuchają poduchy Ty nieprzytomny leżysz w środku i się fajczysz. Jaja sobie z Ciebie Aso robi czy co ? Zastanów się masz żone i dziecko a gdyby taka akcja na prawdę miała miejsce i żona z dzieckiem byłaby w środku też machnąłbyś ręką ? |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
|